חיסון הרוטה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון הרוטה
    מיכל
    16/03/2009

בני בן ה-3 חודשים קיבל מנה ראשונה של חיסון הרוטה-טק בגיל 10 שבועות ובקרוב עליו לקבל את המנה השניה. שאלתי היא האם ישנו הבדל מהותי בין הרוטה טק לרוטה ריקס, שכן בימים אלו אנו עוברים קופה בה ניתן חיסון הרוטה מסוג רוטה-ריקס. במידה וקיבל מנה ראשונה של רוטה-טק, ניתן לתת לו מנה שניה של רוטה-ריקס? שאלה נוספת באותו הקשר, אם אני עוד אספיק לתת לו את המנה השניה של הרוטה-טק בקופה הנוכחית (לפני המעבר לקופה החדשה), מה יהיה עם המנה השלישית? הבנתי שהרוטה-טק ניתן ב-3 מנות והרוטה-ריקס ב-2 מנות בלבד. שאלה אחרונה, האם הפרש של 4 שבועות בין שתי מנות הרוטה-טק הוא מספיק, או מומלץ לתת בהפרש גדול יותר? יש שאומרים שאפשר לחכות 4 שבועות ויש שאומרים שיש לחכות כחודשיים למנה השנייה (אולי ההבדל נובע מהשוני בין שני סוגי חיסון הרוטה, וההנחיות שונות בשני סוגי החיסון) מקווה שהצלחתי להבהיר את שאלותי תודה מראש, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון הרוטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסוני רוטה

ד''ר גליה ברקאי
    17/03/2009

שלום מיכל,
    שני החיסונים הקיימים בשוק כנגד נגיף הרוטה הם חי-מוחלשים וניתנים דרך הפה, אולם מיוצרים בטניקה שונה, ולכן אחד מהם ניתן ב-3 מנות (רוטה-טק) והשני ב-2 מנות. מכיוון שיעילות מנה אחת שונה בינהם אין הגיון בהתחלת הסדרה עם חיסון אחד והשלמתה עם חיסון שני, ולכן זה לא מומלץ. אם התחלת ברוטה-טק עלייך לחסנו ב-2 מנות נוספות, בהפרשים של 4 שבועות לפחות (זה ההפרש המומלץ). לא ידוע לי ולא נראה לי שלא ניתן לקנות את החיסון באחת מקופות החולים, ייתכן שהמחיר מעט שונה. אם יש בעיה, ניתן לקנות אותו באופן פרטי (כמובן מעט יותר יקר). מקווה שהצלחתי לענות על שאלותייך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו