CMV והריון עתידי

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• CMV והריון עתידי
    רעות
    20/04/2009

שלום רב,
    בנובמבר 2008 חליתי לראשונה ב-CMV, ובמשך כחודש סבלתי מחום, חולשה וכאבים.
    מאז התפרצות המחלה עברה כחצי שנה וכעת אני מרגישה בריאה לגמרי.
    אני מתכננת הריון וניגשתי לעשות את בדיקת ה-CMV להל"ן התוצאות:
    IGG-חיובי, גדול מ- 250.
    IGM- חיובי.
    Avidity- 40.1
    רופא המשפחה שלי עידכן אותי, שאין חשש להיכנס להריון, מאחר שעברה כחצי שנה מרגע ההתפרצות וכעת הנגיף אינו נמצא בדמי ואינו מסכן את העובר העתידי. הוא הסביר את העובדה כי IGM שלי חיובי בכך שהמערכת החיסונית שלי עובדת מאוד באיטיות.
    למרות נחרצות תשובתו, אני מודאגת מאחר שידוע לי כי תוצאה טובה ל- IGM היא שלילי.
    מה היית מייעץ לי לעשות בנוגע לכניסה להריון?
    מתי אוכל להיות בטוחה ב- 100% שהעובר אינו יהיה בסיכון להידבקות בנגיף?
    תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV והריון עתידי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    22/04/2009

שלום רעות,

לצערי הבעיה בנגיף ה-CMV היא שאף פעם לא ניתן להבטיח ב-100% שהעוברלא ידבק במחלה - כמו כל נגיפי משפחת ההרפס, גם במקרה של CMV, כשנדבקים בנגיף הוא ממשיך להתקיים אצלינו במערכת העצבים (רדום) לעד. אכן - המקרים בהם הסכנה הגדולה ביותר לעובר היא כאשר יש זיהום ראשוני, אבל תוארו גם מקרים בודדים של העברה לעובר בהתפרצות משנית של הנגיף.
    IgM ו-IgG הם מדדים עקיפים לפעילות הזיהום ומבטאים את תגובת מערכת החיסון שלנו, ולמעשה הם מעידים שאכן חלית במחלה לפני מס' רב של חודשים (avidity מעל ל-35% מעיד על נוגדנים "ותיקים" יחסית, ול-IgM לוקח חודשים רבים להיעלם). בלי קשר לתגובת מע' החיסון, את עשויה להפריש את הנגיף במשך חודשים עד שנים ולכן ההחלטה מתי בדיוק הזמן האופטימלי להכנס להריון אינה פשוטה, על כן עלייך להתייעץ עם גניקולוג המנוסה בנושא CMV בהריון או יועץ במחלות זיהומיות (של מבוגרים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו