מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון לאדמתיעל10/05/2009
שלום,
יש לי 2 שאלות שאינן קשורות זו בזו:
1. לפני כ-12 שנה גיליתי (בזמן הריון) כי איני מחוסנת לאדמת. בשנת 99' התחסנתי שוב . עכשיו, בבדיקות דם נוספות גיליתי שוב (בעת הריון) שאיני מחוסנת (יצא לי 13 כשחיסון נחשב מ-15). האם גופי אינו מתחסן נגד מחלה זו? האם אני נחשבת בכל זאת מחוסנת? האם יש לקבל חיסון זה כל כמה שנים מחדש?
2. חיסנתי את בני בן ה-4 חיסון לאבעבועות רוח לפני כשבועיים. מתי אני אמורה לתת לו חיסון דחף? בקופת חולים אמרו שאפילו אפשר אחרי חודש?! האם לא אחרי כמה שנים?
אודה לתשובות.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאדמם ולאבעבועות רוח
ד''ר גליה ברקאי10/05/2009שלום יעל,
1. היעילות של אף חיסון אינה 100% וקיימים אנשים שלא מתחסנים על ידי החיסון, גם לאדמת. מצד שני - אין תמיד קורלציה בין ריכוז הנוגדנים לבין ההגנה מפני הזיהום. מה שאני מנסה לאמר הוא שגם כשרמת הנוגדנים לא מאוד גבוהה, סביר להניח שאת מחוסנת למחלה, במיוחד כיום, כאשר האדמת כה נדירה והסיכוי שתתקלי באדם חולה ותדבקי ממנו שואפת ל-0. לסיכום - נראה לי שאין מקום לדאגה! לא הייתי חוזרת על החיסון או דואגת.
2. ניתן לתת את חיסון הדחף החל מ-3 חודשים לאחר המנה הראשונה, אבל מקובל לעשות זאת סביב גיל 6. את רשאית לבחור בין לתת לו את המנה הבאה בעוד 3 חודשים (ולסיים עם זה...) או לתת את זה לפני כיתה א'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל10/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)