חיסון לאדמת

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון לאדמת
    יעל
    10/05/2009

שלום,
    יש לי 2 שאלות שאינן קשורות זו בזו:
    1. לפני כ-12 שנה גיליתי (בזמן הריון) כי איני מחוסנת לאדמת. בשנת 99' התחסנתי שוב . עכשיו, בבדיקות דם נוספות גיליתי שוב (בעת הריון) שאיני מחוסנת (יצא לי 13 כשחיסון נחשב מ-15). האם גופי אינו מתחסן נגד מחלה זו? האם אני נחשבת בכל זאת מחוסנת? האם יש לקבל חיסון זה כל כמה שנים מחדש?

2. חיסנתי את בני בן ה-4 חיסון לאבעבועות רוח לפני כשבועיים. מתי אני אמורה לתת לו חיסון דחף? בקופת חולים אמרו שאפילו אפשר אחרי חודש?! האם לא אחרי כמה שנים?

אודה לתשובות.
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לאדמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לאדמם ולאבעבועות רוח

ד''ר גליה ברקאי
    10/05/2009

שלום יעל,

1. היעילות של אף חיסון אינה 100% וקיימים אנשים שלא מתחסנים על ידי החיסון, גם לאדמת. מצד שני - אין תמיד קורלציה בין ריכוז הנוגדנים לבין ההגנה מפני הזיהום. מה שאני מנסה לאמר הוא שגם כשרמת הנוגדנים לא מאוד גבוהה, סביר להניח שאת מחוסנת למחלה, במיוחד כיום, כאשר האדמת כה נדירה והסיכוי שתתקלי באדם חולה ותדבקי ממנו שואפת ל-0. לסיכום - נראה לי שאין מקום לדאגה! לא הייתי חוזרת על החיסון או דואגת.

2. ניתן לתת את חיסון הדחף החל מ-3 חודשים לאחר המנה הראשונה, אבל מקובל לעשות זאת סביב גיל 6. את רשאית לבחור בין לתת לו את המנה הבאה בעוד 3 חודשים (ולסיים עם זה...) או לתת את זה לפני כיתה א'.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעל
    10/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו