CMV וכניסה להריון עתידי

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• CMV וכניסה להריון עתידי
    רעות
    17/07/2009

שלום,
    בנובמבר 2008 חליתי ב- CMV.
    כל חודש אני מקפידה לעשות בדיקת דם, IGG- חיובי. אך IGM-חיובי.
    חודש אחרי חודש, אני מתאכזת לגלות ש-IGM חיובי.
    לפני כשבועים עשיתי בדיקה ואלה התוצאות:
    IGG חיובי.
    IGM גבולי. נבדק בבדיקה אחרת ויצא חיובי
    בדיקת Avidity גדול מ- 45.
    עברו כבר 9 חודשים מהתפרצות הראשונית.

מה זה אומר שהבדיקה האחרונה יצאה- גבולית?
    ולמה בבדיקה האחרת יצא שוב חיובי?
    ולשאלת השאלות: האם,לדעתך, אני יכולה להיכנס להריון בביטחון שהנגיף לא יפגע בעובר?

תודה רבה, רעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV וכניסה להריון עתידי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV והריון

ד''ר גליה ברקאי
    24/07/2009

רעות שלום,
    הבדיקות מורות שחלית בעבר ב-CMV. הבדיקות הן מדד עקיף לזיהום כי הן לא מבטאות את המצאות הנגיף ופעילותו (הנגיף נשאר בגוף לכל החיים, רוב הזמן במצב רדום) אלא את רמת הנוגדנים נגדו שהגוף שלנו מייצר. הסכנה העיקרית להעברה ולגרימת נזק לעובר היא כאשר יש מחלה ראשונית בתחילת ההריון ולכן ככל שמתרחקים מהזיהום הסיכון יורד.
    לצערי אף אחד לא יוכל לאמר לך בוודאות מתי הזמן הבטוח ביותר לכניסה להריון מכיוון שלא ידוע עד איזה שלב הנגיף עדין יכול לגרום לנזק. למשל, אחת העבודות מראה שגם שנתיים אחרי זיהום ראשוני יש סיכון מעט מוגבר לבעיה בשמיעה אצל התינוקות, וכן ידוע שגם בנשים שעברו את הזיהום לפני שנים רבות תתכן התעוררות של הנגיף עם מעבר לעובר. אני לא כותבת את כל זה כדי להלחיץ אותך אלא פשוט כדי להסביר שהסכנה הגדולה כבר מזמן מאחורייך (הגניקולוגים נוהגים להמליץ להמתין חצי שנה מהזיהום), אבל לא ניתן לעולם לקבל תעודת ביטוח שהכל יהיה בסדר. אין טעם לדעתי להמשיך להצמד לבדיקות הדם, הן כבר לא רלוונטיות...
    הכנסי להריון והקפידי על מעקב הריון טוב.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו