מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- CMV וכניסה להריון עתידירעות17/07/2009
שלום,
בנובמבר 2008 חליתי ב- CMV.
כל חודש אני מקפידה לעשות בדיקת דם, IGG- חיובי. אך IGM-חיובי.
חודש אחרי חודש, אני מתאכזת לגלות ש-IGM חיובי.
לפני כשבועים עשיתי בדיקה ואלה התוצאות:
IGG חיובי.
IGM גבולי. נבדק בבדיקה אחרת ויצא חיובי
בדיקת Avidity גדול מ- 45.
עברו כבר 9 חודשים מהתפרצות הראשונית.
מה זה אומר שהבדיקה האחרונה יצאה- גבולית?
ולמה בבדיקה האחרת יצא שוב חיובי?
ולשאלת השאלות: האם,לדעתך, אני יכולה להיכנס להריון בביטחון שהנגיף לא יפגע בעובר?
תודה רבה, רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV והריון
ד''ר גליה ברקאי24/07/2009רעות שלום,
הבדיקות מורות שחלית בעבר ב-CMV. הבדיקות הן מדד עקיף לזיהום כי הן לא מבטאות את המצאות הנגיף ופעילותו (הנגיף נשאר בגוף לכל החיים, רוב הזמן במצב רדום) אלא את רמת הנוגדנים נגדו שהגוף שלנו מייצר. הסכנה העיקרית להעברה ולגרימת נזק לעובר היא כאשר יש מחלה ראשונית בתחילת ההריון ולכן ככל שמתרחקים מהזיהום הסיכון יורד.
לצערי אף אחד לא יוכל לאמר לך בוודאות מתי הזמן הבטוח ביותר לכניסה להריון מכיוון שלא ידוע עד איזה שלב הנגיף עדין יכול לגרום לנזק. למשל, אחת העבודות מראה שגם שנתיים אחרי זיהום ראשוני יש סיכון מעט מוגבר לבעיה בשמיעה אצל התינוקות, וכן ידוע שגם בנשים שעברו את הזיהום לפני שנים רבות תתכן התעוררות של הנגיף עם מעבר לעובר. אני לא כותבת את כל זה כדי להלחיץ אותך אלא פשוט כדי להסביר שהסכנה הגדולה כבר מזמן מאחורייך (הגניקולוגים נוהגים להמליץ להמתין חצי שנה מהזיהום), אבל לא ניתן לעולם לקבל תעודת ביטוח שהכל יהיה בסדר. אין טעם לדעתי להמשיך להצמד לבדיקות הדם, הן כבר לא רלוונטיות...
הכנסי להריון והקפידי על מעקב הריון טוב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)