cmv-הריון תאומים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• cmv-הריון תאומים
    אורלי ס
    22/07/2009

שלום רב
    אני בשבוע 20 בהריון ספונטני לתאומים(פעם שניה).בשבוע 10 נמצא cmvכאשר iggחיובי וכמו כן igmחיובי וערך האדוידיטי מצביע על 89%.אין לי בשני הריונות קודמות שום נתון על בדיקותcmv
    קודמות.נשלחתי לזהומולוג על מנת שיתן לי אישור לקחת מבחנה לבדיקת cmv ,בזמן בדיקת מי השפיר שאבצע בשבוע22.(בת35+)אבל הנל סירב בהסתמך על ערך האדוידיטי.(89%)
    השאלה שלי האים לסמוך על חוות דעתו בלבד ובאיזה דרך יש לי אפשרות לערוך בדיקת cmv במהלך בדיקת מי שפיר שגם ככה אבצע?
    אשמח לעזרתך הדחופה ,נותרו לי פחות משבועיים לביצוע הדיקור,אנא הנחי אותי ,אני דואגת.
    בכבוד רב
    אורלי ס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cmv-הריון תאומים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    24/07/2009

אכן, בדיקת ה-CMV מראה על זיהום ישן, אבל, כמו שכתבתי פעמים רבות, ב-CMV הכל אפשרי, תתכן העברה לעובר גם בזיהום ישן, אך הדבר נדיר ביותר. למעשה, אין לך סיכון מוגבר להעברה של הנגיף לילוד בהשוואה לאשה אחרת עם נוגדני IGG חיוביים בלבד (זהו מהצב אצל מרבית הנשים).
    לצערי, אין לי מושג איך ניתן לבצע בכל זאת בדיקת CMV במי שפיר אם זה רצונך. ייתכן שניתן לעשות זאת באופן פרטי, אולם, למרות שקיים סיכון (מאוד מאוד נמוך) של העברה לעובר, איני רואה הצדקה לבצע בדיקה זו.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו