מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- cmv-הריון תאומיםאורלי ס22/07/2009
שלום רב
אני בשבוע 20 בהריון ספונטני לתאומים(פעם שניה).בשבוע 10 נמצא cmvכאשר iggחיובי וכמו כן igmחיובי וערך האדוידיטי מצביע על 89%.אין לי בשני הריונות קודמות שום נתון על בדיקותcmv
קודמות.נשלחתי לזהומולוג על מנת שיתן לי אישור לקחת מבחנה לבדיקת cmv ,בזמן בדיקת מי השפיר שאבצע בשבוע22.(בת35+)אבל הנל סירב בהסתמך על ערך האדוידיטי.(89%)
השאלה שלי האים לסמוך על חוות דעתו בלבד ובאיזה דרך יש לי אפשרות לערוך בדיקת cmv במהלך בדיקת מי שפיר שגם ככה אבצע?
אשמח לעזרתך הדחופה ,נותרו לי פחות משבועיים לביצוע הדיקור,אנא הנחי אותי ,אני דואגת.
בכבוד רב
אורלי ס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון
ד''ר גליה ברקאי24/07/2009אכן, בדיקת ה-CMV מראה על זיהום ישן, אבל, כמו שכתבתי פעמים רבות, ב-CMV הכל אפשרי, תתכן העברה לעובר גם בזיהום ישן, אך הדבר נדיר ביותר. למעשה, אין לך סיכון מוגבר להעברה של הנגיף לילוד בהשוואה לאשה אחרת עם נוגדני IGG חיוביים בלבד (זהו מהצב אצל מרבית הנשים).
לצערי, אין לי מושג איך ניתן לבצע בכל זאת בדיקת CMV במי שפיר אם זה רצונך. ייתכן שניתן לעשות זאת באופן פרטי, אולם, למרות שקיים סיכון (מאוד מאוד נמוך) של העברה לעובר, איני רואה הצדקה לבצע בדיקה זו.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)