מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שפעת מסוג A/H1N1לונה23/07/2009
אני עובדת במרפאה ורואה עשרות חולים ביום.
כשמחלת שפעת החזירים התפרצה היו אינדיקציות מאוד ברורות לשימוש במיגון ולכן הבוס שלי אמר לי לצאת מהמשרד בכל פעם שנכנס אדם עם תסמינים דמויי שפעת. כעת הכוננות בכל הארץ ירדה. ולא רק שהכוננות ירדה, מספר החולים עלה באופן משמעותי. אנחנו יודעים בוודאות על לפחות 20 אנשים שבאו עמנו במגע שסבלו מהמחלה. לשמחתי הרבה עד כה לא סבלתי בעצמי מאף תסמין דמוי שפעת אבל אני נורא נורא מודאגת. אם לא הייתי בהריון (ראשון, שבוע 23 פלוס 4) לא הייתי מודאגת בכלל... אבל אני נורא מפחדת. מן הסתם אני לא יכולה להתפטר מהעבודה שלי.
שאלתי, האם יש כבר מידע לגבי נשים הרות שנדבקו בנגיף? האם יש משהו שאני יכולה לעשות?
החולים עליהם אני מדברת נכנסים אלינו לחדר לבדיקה שנמשכת בד"כ כחמש -עשר דקות. אני רחוקה מהם לפחות מרחק של מטר. לא באה עמם במגע ישיר.
סליחה על ההודעה הארוכה אך אני באמת מאוד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה:)
לונה26/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת H1N1
ד''ר גליה ברקאי30/07/2009שלום לונה. שפעת החזירים אכן מאוד מדבקת וכיום היא הגורם השכיח לחום ותסמינים נשימתיים. לכן, המלצתי היא להתמגן על פי הנוהל האחרון (22.7) בפני כל חולה המגיע עם מחלה כזו.
בסך הכל המחלה קלה יחסית ובדרך כלל ללא סיבוכים, אבל ממה שידוע משפעות אחרות, הסיכון בהריון בטרימסטר 2 ו-3 גבוה יותר ולכן אם את מפתחת תסמיני שפעת עלייך לקבל טאמיפלו. אין המלצה לטיפול מניעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)