שפעת מסוג A/H1N1

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• שפעת מסוג A/H1N1
    לונה
    23/07/2009

אני עובדת במרפאה ורואה עשרות חולים ביום.
    כשמחלת שפעת החזירים התפרצה היו אינדיקציות מאוד ברורות לשימוש במיגון ולכן הבוס שלי אמר לי לצאת מהמשרד בכל פעם שנכנס אדם עם תסמינים דמויי שפעת. כעת הכוננות בכל הארץ ירדה. ולא רק שהכוננות ירדה, מספר החולים עלה באופן משמעותי. אנחנו יודעים בוודאות על לפחות 20 אנשים שבאו עמנו במגע שסבלו מהמחלה. לשמחתי הרבה עד כה לא סבלתי בעצמי מאף תסמין דמוי שפעת אבל אני נורא נורא מודאגת. אם לא הייתי בהריון (ראשון, שבוע 23 פלוס 4) לא הייתי מודאגת בכלל... אבל אני נורא מפחדת. מן הסתם אני לא יכולה להתפטר מהעבודה שלי.

שאלתי, האם יש כבר מידע לגבי נשים הרות שנדבקו בנגיף? האם יש משהו שאני יכולה לעשות?

החולים עליהם אני מדברת נכנסים אלינו לחדר לבדיקה שנמשכת בד"כ כחמש -עשר דקות. אני רחוקה מהם לפחות מרחק של מטר. לא באה עמם במגע ישיר.

סליחה על ההודעה הארוכה אך אני באמת מאוד מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שפעת מסוג A/H1N1

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לתשובה:)

לונה
    26/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת H1N1

ד''ר גליה ברקאי
    30/07/2009

שלום לונה. שפעת החזירים אכן מאוד מדבקת וכיום היא הגורם השכיח לחום ותסמינים נשימתיים. לכן, המלצתי היא להתמגן על פי הנוהל האחרון (22.7) בפני כל חולה המגיע עם מחלה כזו.
    בסך הכל המחלה קלה יחסית ובדרך כלל ללא סיבוכים, אבל ממה שידוע משפעות אחרות, הסיכון בהריון בטרימסטר 2 ו-3 גבוה יותר ולכן אם את מפתחת תסמיני שפעת עלייך לקבל טאמיפלו. אין המלצה לטיפול מניעתי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו