אדמת בהריון

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• אדמת בהריון
    דנה
    02/08/2009

שלום,
    אני כרגע בהריון בשבוע 33, עשיתי בדיקה לנוגדני אדמת בתחילת ההריון בשבוע 8 והיתה לי רמה של נוגדנים 32.2.
    השבוע גיליתי שכבר עשיתי בדיקה לנוגדני אדמת כארבעה חודשים לפני ההריון ואז יצא לי רמה של נוגדנים 27.2.
    מאוד נלחצתי כשגיליתי זאת ואני פוחדת שנדבקתי באדמת בתחילת ההריון, מכיוון שהרמה של הנוגדנים עלתה מ27.2 ל-32.2 בארבעה חודשים.
    אם תוכלו לעזור לי ולומר לי מה עלי לעשות עכשיו כי אני כבר בשבוע 33 והאם זה אומר שבאמת נדבקתי באדמת, אני מאוד לחוצה ופוחדת. תודה דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אדמת בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדמת בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    02/08/2009

שלום דנה,
    רמה של מעל ל-15 יח' משמעותה שאת מחוסנת בכייל נמוך ומעל 30 - שאת מחוסנת בכייל נוגדנים גבוה. מבחינת המעבדה רמות של 27 ו-32 הן כמעט זהות וזהו שינוי מקובל בין בדיקה לבדיקה, ללא משמעות קלינית. המשמעות היא שאת מחסונת היטב כלפי אדמת וכנראה שגם היית לפני הכניסה להריון. בנוסף, בשל ההתחסנות המאסיבית אדמת היא מחלה מאוד מאוד נדירה היום בארץ והסיכון להדבק בה שואף ל-0. לכן, במקומך הייתי מייד מפסיקה לדאוג בעניין זה.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו