CMV בהריון

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• CMV בהריון
    עדי
    08/08/2009

שלום,
    אני בהריון סוף שבוע 27, ביליתי בקרבת אימי, המטפלת מזה שנים בילדים ותינוקות בגנון. ידוע לי כי השבוע טיפלה בילדה עם חום ובמהלך השבוע פיתחה אימי סימני צינון קלים. האם הצינון עשוי להעיד על הידבקות ב-CMV גם אם אין חום? האם ישנו חשש עבורי להידבקות ב-CMV ממנה?
    אני מניחה שבמידה ומדובר ב-CMV אין זו הפעם הראשונה בה נדבקה, שכן היא עובדת עם ילדים שנים רבות. האם חשיפה לאדם החולה במחלה לא בפעם הראשונה, מסוכנת- האם אימי מדבקת?
    מה עלי לעשות? להיבדק, לחכות לתסמינים? איו לי נוגדנים למחלה ואני קצת חוששת למרות ששמעתי שהדבקות בטרימסטר השלישי פחות מסוכנת לעובר.
    אודה לתשובתך בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    10/08/2009

שלום אפי,
    מחלת CMV יכולה להתבטא באופנים שונים במבוגר, ממחלת חום והגדלת בלוטות עד למחלה ללא סימפטומים בכלל (זה המצב השכיח), דווקא נזלת היא סימפטום פחות שכיח (אולי שפעת??, מזה את כן צריכה לדאוג ואם את מפתחת סימני מחלה כגון חום, שיעול, כאבי גרון וכאבי שרירים, עלייך לפנות לרופא המטפל לקבל טיפול לשפעת). בנוסף, כמו שאמרת, רוב הסיכויים הם שאימך נדבקה כבר בעבר בנגיף.
    באופן כללי אם את שלילית ל-CMV, את צריכה לחזור על הבדיקה מספר פעמים במשך ההריון כדי לראות אם הפכת לחיובית (כאמור בד"כ מבוגרים אינם מפתחים תסמינים ואינם מודעים להדבקות). אכן, השלב המסוכן ביותר לעובר הוא בתחילת ההריון ובשלב זה, אם תדבקי המחלה פחות מסוכנת לעובר.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו