מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרדת חיסונים/נחיצות שעלתאמאל'ה23/08/2009
שלום, בני בן 5 חודשים פחות שבוע, קיבל עד כה מנה אחת של מחומשת, עכשיו צריך לקבל שניה ואני מעוניינת להפריד לו את החיסון ותוהה אם לתת לו שעלת בכלל, עד כמה מסוכן החיסון הזה , ומה הן תופעות הלוואי שלו (השעלת) וכן אילו תופעות לוואי יכולות להיות לשאר מרכיבי המחומשת?
איך אני יכולה לעזור לו לעבור את החיסון בקלות? (תוסף הומיאופתי או משהו?...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים
ד''ר גליה ברקאי23/08/2009שלום,
בשל עליה במקרי השעלת (שנובעת מירידה בהתחסנות, כתוצאה מחששות), חלה בעשור האחרון עליה בשיעור החולים בשעלת, עם תחלואה קשה בגיל הרך ואף מקרי תמותה! לאור זאת משרד הבריאות לאורך השנים האחרונות הוסיף חיסונים לשעלת בכיתה ב' ובכיתה ח' - את זה אני כותבת כדי להסביר את נחיצות החיסון!
החיסון הישן לשעלת (התאי) גרם לתופעות לוואי כגון חום, אי שקט, בכי ממושך אך לעולם לא הוכח קשר בינו לבין תופעות נוירולוגיות חמורות או ארוכות טווח. בחיסון החדש (הא-צלולרי), קיימות פחות תופעות לוואי מהישן.
אין שום הגיון בהפרדת חיסונים, אני לא מכירה דרך להעביר את החיסון ביתר קלות למעט חום ואהבה. אם יש חום - אקמול.
עצתי - אם את מעוניינת להגן על בנך בצורה מיטבית - תני לו את כל חיסוני השגרה כמומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר רז סומך23/08/2009אין צורך להפריד בין החיסונים למעט אם קיימת הוראת נגד לאחד ממרכיבי החיסון. החיסון לשעלת חיוני מאד. מכיוון שכעת משתמשים במרכיב א-צלולרי כלומר לא תאי, תופעות הלוואי פחותות והתועלת מהחיסון עולה לעין שיעור מתופעות הלוואי. בהחלט ניתן להשתמש באקמול במינון מתאים סביב מתן החיסון על מנת להפחית תופעות לוואי אפשריות. תופעות הלוואי הינן מקומיות - אודם נפיחות וחום במקום ההזרקה או כלליות - חום, הרגשה כללית רעה, בחילה, הקאה, חוסר תיאבון, היפוטוניה ריפיון או פירכוסים, או אי שקט. אם לא פיתח תופעות לוואי בחיסון הקודם סיכוי טוב שיעבור גם את זה בשלום. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
אמאל'ה24/08/2009רוב תודות לשני הרופאים, החלטתי אכן לחסן כשיגרה תודה רבה נאמר לי שככל שהילד גדל הוא יעבור זאת יותר בקלות, האם זה נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)