מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות - חיסון שפעת חזיריםענת07/11/2009
שלום רב, ותודה על התייחסותכם.
ברצוני לשתף בהתלבטותי לגבי חיסון שפעת החזירים לילדי.
מדובר בשני ילדים בגילאי 6 ו-9.
שני הילדים מטופלים באופן קבוע בסינגולייר ובת השש גם מקבלת טיפול מונע למשך חודשי החורף בבודיקורט.
שניהם חוסנו כבר לשפעת העונתית כמו כל שנה, ללא תופעות לוואי.
אני עצמי חוסנתי גם לשפעת עונתית וגם לשפעת חזירים מאחר ואני עובדת בשרותי בריאות.
אני כרגע שלושה ימים לאחר החיסון, מרגישה צמרמורות, כאבי שרירים וקצת שיעול ונזלת. נכון להערב ללא חום כלל.
כששמעו שהתחסנתי, אנשים הגיבו בחרדה (גם גורמים שעובדים איתי במערכת הבריאות), אמרו שעשיתי טעות, שסיכנתי את עצמי, שהחיסונים מסוכנים ושלא אעלה על הדעת לחסן את הילדים שלי.
אני חושבת אחרת, כך גם רופא הילדים.
מה דעתכם?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רז סומך08/11/2009התופעות שאת מתארת לאחר החיסון בהחלט עשויות להיות חלק מתופעות הלוואי המוכרות של החיסון. עדיין ניתן לאמר באופן כללי שיעילות החיסון עולה לאין שיעור מתופעות הלוואי שלו. לפי תיאורך ילדייך סובלים ממחלת ריאות קלה ביותר ולכן זו אינה אינדיקציה מוחלטת לחסנם לשפעת החזירים. באופן כללי יש לאמר כי תופעות הלוואי של החיסון כנגד שפעת החזירים צפויות להיות דומות מאוד לאלה של חיסוני השפעת העונתיים הניתנים מידי שנה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)