התלבטות - חיסון שפעת חזירים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• התלבטות - חיסון שפעת חזירים
    ענת
    07/11/2009

שלום רב, ותודה על התייחסותכם.

ברצוני לשתף בהתלבטותי לגבי חיסון שפעת החזירים לילדי.

מדובר בשני ילדים בגילאי 6 ו-9.
    שני הילדים מטופלים באופן קבוע בסינגולייר ובת השש גם מקבלת טיפול מונע למשך חודשי החורף בבודיקורט.
    שניהם חוסנו כבר לשפעת העונתית כמו כל שנה, ללא תופעות לוואי.

אני עצמי חוסנתי גם לשפעת עונתית וגם לשפעת חזירים מאחר ואני עובדת בשרותי בריאות.

אני כרגע שלושה ימים לאחר החיסון, מרגישה צמרמורות, כאבי שרירים וקצת שיעול ונזלת. נכון להערב ללא חום כלל.

כששמעו שהתחסנתי, אנשים הגיבו בחרדה (גם גורמים שעובדים איתי במערכת הבריאות), אמרו שעשיתי טעות, שסיכנתי את עצמי, שהחיסונים מסוכנים ושלא אעלה על הדעת לחסן את הילדים שלי.

אני חושבת אחרת, כך גם רופא הילדים.

מה דעתכם?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר רז סומך
    08/11/2009

התופעות שאת מתארת לאחר החיסון בהחלט עשויות להיות חלק מתופעות הלוואי המוכרות של החיסון. עדיין ניתן לאמר באופן כללי שיעילות החיסון עולה לאין שיעור מתופעות הלוואי שלו. לפי תיאורך ילדייך סובלים ממחלת ריאות קלה ביותר ולכן זו אינה אינדיקציה מוחלטת לחסנם לשפעת החזירים. באופן כללי יש לאמר כי תופעות הלוואי של החיסון כנגד שפעת החזירים צפויות להיות דומות מאוד לאלה של חיסוני השפעת העונתיים הניתנים מידי שנה. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו