הרפס שפתיים..

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• הרפס שפתיים..
    מירב-לחוצה
    31/05/2010

לפני כשבוע התחלתי להרגיש גירוד בצד שמאל בשפה התחתונה ולאחר מס ימים יצא לי פצעון..
    רק אתמול פניתי לרופאת עור אשר הסבירה לי שסביר להניח שזה הרפס שפתיים ושלחה בדיקה למעבדה (בעת מהלך הבדיקה היא אמרה שמכייון שאין מספיק חומר רוב הסיכויים שלא תהיה תשובה חד משמעית ואין לי מה לחשוש)-עד היום לא היה לי כלל הרפס שפתיים בחיי ואין לי אפילו מושג מה משמעותו
    חשוב לציין כי יש לי בת בת שנתיים ושבעה חודשים ואני מטפלת בילדה בת שנה. סביר להניח כי היה לי מגע איתן כאלה או אחר-האם עלי לעשות משהו בקשר לבנות? מעין טיפול מונע בעקבות העובדה שהן היו במגעי איתי?? אשמח להבין מה הסכונים אם בכלל ומה עלי לעשות כרגע בעקבות השבוע האחרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס שפתיים..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר רז סומך
    03/06/2010

מדובר בהרפס לביאליס מסוג 1, שכיח מאד, נוטה לפרוץ בזמן מחולת חום או כשיש חולשה זמנית של מערכת החיסון. מדביק ממגע הפרשה כל עוד הפצע "רטוב". טיפול מקומי על מנת למנוע זיהום משני וכן טיפול מקומי במשחת זובירקס בהחלט אפשריים. במקרים קשים או שאינם מגיבים לטיפול הרגיל או בחולים עם חסר חיסוני ראשוני או משני ניתן לתת טיפול אנטי ויראלי תוך פומי. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו