חיסון MMRV

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון MMRV
    דפנה
    18/07/2010

שלום.
    בני בן שנה וחודש חוסן לפני שבוע וחצי (ב-7.7.10) בחיסון MMRV. הוא חוסן בעקבות מחלת חזרת שאני חליתי בה באותו יום. אמרו לי שתופעות לוואי של החיסון יכולות להיות עד שבוע או שבועיים לאחר קבלת החיסון.
    ובאמת, שמתי לב שבני החל להרגיש לא טוב ב-13.7, כשבוע לאחר קבלת החיסון. הוא פיתח חום, היה נודניק, לא ישן טוב. הבעיה היא שבנוסף לזה הוא גם הקיא: ביום שלישי לפנות בוקר הוא קם, היה באי-שקט ולבסוף הקיא. אבל גם לאחר שהקיא, הוא לא חזר לשון והמשיך להיות לא רגוע.
    יום למחרת- שוב אותו סיפור- לא רגוע במשך היום, ישן מעט מאוד ומתעורר מכאבים (שאין לי מושג מה המקור שלהם...) בשל כך ישן מעט מאוד, נודניק, לא רגוע, ובלילה הקיא שוב.
    ביום חמישי (15.7) לקחתי אותו לרופא והוא בדק אותו וראה שהכל בסדר חוץ מדלקת/אודם בגרון. לדעתו לא מדובר בתופעות לוואי של החיסון, ולכן והוא שייך את ההקאות, החום והאי-שקט לדלקת בגרון. הוא לא הביא אנטיביוטיקה או טיפול כלשהוא ואמר שזה יעבור מעצמו, ואם לא - שאבוא שוב ונראה במה מדובר.
    אציין כי מיום שלישי בערב ועד עכשיו - בני לא רגוע, הקיא פעמיים, לא מצליח לישון הרבה כי קם מכאבים, ומפעם לפעם יש לו גם חום- וכל זה מאוד מדאיג אותי.
    הבנתי שהתופעות לוואי של החיסון הנ"ל הם בדר"כ קלות כמו חום ואולי גם פריחה- לא משהו שאמור להדאיג. אבל הקאות ואי-שקט ממושך כבר כמה ימים ברציפות, כאבים לא ברורים שמפריעים לו בשינה תקינה (גם השינה ביום וגם השינה בלילה נפגמת מתוך כך) - האם אלו לא תופעות מסוכנות מידי? אם כן- מה צריך לעשות?
    או שאולי אלו הם תופעות נורמליות (למרות שזה לא נראה כך...) ומתי זה יעבור? כי בנתיים הבן שלי סובל מאוד, והאמת שגם אנחנו כי אנחנו לא ישנים בלילה כמו שצריך וביום הוא גם מאוד נודניק ומתפנק- תופעות שלא קיימות אצלו בדר"כ...
    אודה לתשובתכם המהירה, אוראנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון MMRV

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי שקט וחוסר רוגע

ד''ר אריק האס
    21/07/2010

שלום אוראנה,

תודה על השאלה שלך, אני לא בטוח שאני מבין אותך, ולכן אני אבהיר כמה נקודות ותגיבי בהתאם.

1. לחיסונים יש אפשרות לתופעות לוואי.
    2. מאוד קשה לקשור תופעה מסיומת לחיסון כשלא מדובר בתופעה קלסית של מחלה או תופעת לוואי שכיח או אופייני.
    3. כל עוד שהסימנים הם פחות ספציפים למשל שינויים בהתנהגות או בשינה, עוד יותר קשה לקשור אותם עם מתן החיסון
    4. רוב המכריע של ילדים בארץ מקבלים חיסנים לעיתים תכופות בשנתיים ראשונות של חיים- ולכן כמעט כל תופעה שתינוק עובר, יהיה בתינוק שקיבל חיסונים בעבר הקרוב.

ולכן, למרות שאני מבין שאת מקשרת את מה שקורה עם הבן שלך לחיסון, אני לא חושב שזה השאלה הכי רלבנטית. גם אם מדובר בתופעת לוואי מחיסון, אי אפשר לחזור אחורה. לכן המפתח לבירור הוא מעקב של רופא ילדים שלך ולא להתלבט יותר מידי אם זה כן מהחיסון או לא.

נושא אחר הם הסימנים שמופיעים אצל הבן שלך. ראשון, צריך להבין את התזמון של ההקאות. אם זה בא עם או אחרי בכי או שיעול, פחות מדאיג. אם יש הקאות בלי שלשולים שממשיכים ללא קשר לבכי, זה דבר שמצריך בירור שיכול לכלול בדיקות דם, הדמייה של ראש ואברים בטניים ובדיקות אחרות. שתי השאלות המידיות הן - האם הילד מיובש (פחות שתן, בוכה בלי דמעות, פה יבש). ואם האי-שקט הולך ומתמשך לכל השעות של היום. מצבים כאלה מצריכים פניה מידית לרופא ובירור מעמיק. אם הילד מצליח לשתות ונותן שתן, והמצבים של אי-שקט הם רק לתקופות ובזמן שהוא ער הוא משחק רגיל אפילו אם יש תקופות שלא, יש זמן לבצע בירור באופן יותר הדרגתי.

אני לא רואה המקום לפורום הזה לתת אבחנות או להדריך להורים מתי לפנות לרופא. את צריכה למצוא רופא ילדים שאת סומכת עליו, לספר מה קורה עם הבן שלך כמו שפירטת בשאלה שלך(שזה כולל גם לשים לב לדברים אחרים - האם היה שינוי באוכל, האם יש פריחה, יש שעות של היום שיותר או פחות טובות וכו') לרוב זה הדברים "הקטנים" שנותנים לרופא טוב הרמז שהוא צריך להגיע לאבחנה. אחרי הנתונים האלה ובדיקה גופנית כללית כוללת נוירולוגית, רופא ילדים יכול להגיד לך כמה אפשריות של אבחנות ואם יש לדאוג וכמה.

בהתאם יציע צורך לעשות בדיקות או מעקב בלבד, ולפי התוצאות ומהלך של הסימנים יסביר לך מה נראה.

אני מקווה שהבן שלך כבר התחיל להרגיש יותר טוב ושנתתי לך כיוון איך להמשיך הלאה.

בברכת רפואה שלמה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו