מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השלמת חיסוניםמיכל22/07/2010
ביתי בת ה3 ושלושה חודשים. לא חוסנה עד היום מטעמים אישיים. בכל מקרה החלטנו להשלים את החיסונים כפי שממומלץ בישראל. האחות בטיפת חלב המליצה על קצב של שני חיסונים כל שבוע, אחד ביד ואחד ברגל. האם זה לא אגרסיבי מדי ? האם יש בכך סיכון כלשהו? יש סיבה לזרז כלכך את התהליך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השלמת חיסונים
ד''ר אריק האס26/07/2010מיכל,
קודם כל אני מעריך את החלטתך כן לחסן עכשיו. הרבה אנשים חושבים שלא לחסן, זו החלטה יותר בטיחותית מאשר לחסן. מה שחשוב לדעת שגם אי-פעולה היא סוג של החלטה שיכול לגרום לתוצאות עם משמעות רבה. נתונים מארצות הברית ומקומות אחרים מראים שילדים לא מוחסנים הם בסיכונים למחלות זיהומיות (אלה שלא חוסנו נגדם) בשער גבוה ביותר עד פי 20 במחלות מסוימות מאשר ילדים שקיבלו חיסון.
ולכן, בעיני, ילד לא מחוסן זה סוג של מצב חירום. במרפאה או במיון, הם יכולים להידבק ממחלות ולהדביק אחרים. יש רופאים שלא מסכימים לטפל בילדים לא מחוסנים כשיטה עקב הסיכון שהם מההוים לאחרים במרפאה. אני אישית לא דוגל בשיטה כזאת מכמה סיבות, אבל יש בזה איזה הגיון.
לשאלתך, שני חיסונים לשבוע זה קצב מצוין (דרך אגב זה לא ימשיך ככה יותר מכמה שבועות ואחר כך הפסקה של 6-8 שבועות כי חלק מהחיסונים הם סדרה שצריך לחכות לפני שממשיכים) ובתוך חצי שנה בערך היא תקבל את רוב החיסוני שגרה שעדיין רלבנטים לגילה. אני רואה סיכון יותר בדחיית את לוח החיסונים ולא הייתי קורא לזה זירוז בכלל. ההמלצה של הAAP הוא לתת כמה שיותר חיסונים ביחד במצב של איחור (אפילו 4-5) כך שמה שהאחות הציעה זה נראה סביר ביותר בעיניי. תבדקי בפנקס שלה שהיא תקבל DTAP, IPV, MMRV, HAV, HBV.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה המקיפה והמרגיעה
מיכל26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)