מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרשה מהפטמה - המתנה לתגובהגלית25/07/2010
שלום,
בתאריך 12/7/2010 פירסמתי בפורום הודעה בנוגע להפרשה ירוקה מהפטמה וטרם קיבלתי תשובה. ייתכן ואין זהו הפורום המתאים לשאלתי, אך רופא ילדים המליץ לי לפנות למומחים למחלות זיהומיות לאחר שלא קיבלתי תשובה מכירורג ומגנקולוג. במידה ואין זה הפורום המתאים, אשמח אם תוכלו לייעץ לי לאן עלי לפנות במקום. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשה מהפטמה
ד''ר אריק האס26/07/2010גלית,
אני מתנצל שלא חזרתי אליך. האמת שאני לא מכיר מספיק את התופעה הזו לתת לך הדרכה מכוונת, אבל ממה שקראתי אני לא חושש למחלה זיהומית מכיון שרוב המחלות זיהמויות הם או מחמירים או מקילים במשך הזמן. ולכן אני לא רואה סיכון לתינוק אם תניקי.
כעקרון, אם הרופא שלך אומר לך שאת צריכה להיבדק ע"י רופא מומחה במחלות זיהומיות, האחריות עליו לסכם את המידע רפואי שלך (מה שלא ציינת, האם יש לך בעיות בריאותיות אחרות, האם היית במדינה אחרת, עשית ניתוח בחזה בעבר, וכו') ולהפנות אותך למישהו בתוך המערכת (קופת חולים). לדעתי זו הצורה לבקש ייעוץ ולא להטיל את זה על מטופל.
כמומחה אני מתרשם שהייעוצים הכי מועילים הם כשהרופא מטפל (או גינקולוג או כירורג מומחה בשדיים) מערב יועץ עם שאלה ספציפית ולא רק "מה זה יכול להיות". אולי תחזרי לרופא שלך ותנסי להבין מדוע הוא חושש למחלה זיהומית וככה יהיה אפשרי לחדד את השאלה למומחה. על כל פנים, אני מסופק אם יש רופא מומחה במחלות זיהומיות עם ידע רב בנושא שלך ולכן אני ממליץ שתפני ל"זיהומולוג" באיזור שלך.
תרגישי חפשי ליצור קשר איתי דרך מייל אם יש לך שאלות נוספות בנושא זה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)