מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשש לחסןהגר18/08/2010
שלום.
ביתי בת 3.5 חודשים ועדיין לא קיבלה את חיסון המחומשת של גיל חודשיים. אביה של הילדה, הינו אוסטרלי ואינו נמצא בתמונה, מלבד זאת, שנמסר לי ע"י אימו, כי עליי להתייעץ לפני מתן חיסוני תינוקות, כיוון שלאבא, בהיותו תינוק, צפו תגובות קשות לחיסון, כגון, אוטיזם, נזק מוחי ואף מוות. למיטב הבנתי, (ולצערי אין לי פרטים נוספים על המקרה), הוא לא חוסן כשהיה תינוק.
מה עליי לעשות? האם ישנן בדיקות היכולות לחזות תגובות מעין אלה? האם תופעות כאלה, נשמעו בעבר? אני מאוד רוצה לחסן את ביתי, אך חוששת נורא..
שאלה נוספת:
אני לא קיבלתי בילדותי שום מחלת ילדים. האם עליי להתחסן לאדמת, אבעבועות רוח לפחות, או שמא, אין סיכוי שאדבק בגילי?ֿ
אודה לך על תשובתך.
הגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי לחסן
ד''ר מיכאל גדלביץ'19/08/2010לגבי כל הסוגיות שאת מתארת - כמובן שצריך להציג אותן לצוות טיפת חלב - האחות שתטפל בביתך.
בעקרון - אין תכשירים שאין להם תופעות לוואי וכך גם לגבי החיסונים. יחד עם זאת, הייתרונות של מניעת התחלואה באמצעות חיסונים עולים על הסיכוי לתופעות לוואי, וודאי לגבי תופעות לוואי קשות שהן נדירות מאוד. הקשר בין החיסונים לאוטיזם מעולם לא הוכח ואף הופרך לא פעם לאחר הפירסום הראשוני בנושא, שהיה פרסום שקרי.
לגבי אדמת - אים אין תיעוד של החיסון אז אכן יש מקום לבדוק את כייל הנוגדנים ולשקול חיסון בהתאם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור!!!
הגר22/08/2010אני מודה לך על תגובתך המהירה, כמה טוב שקיים פורום שכזה..
ישר כח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון לאדמת וקרישת דם
הגר22/08/2010שלום ד"ר
בהקשר לתשובתך, שעליי לברר נוגדנים לאדמת.
התיעצתי עם אחות טיפת חלב והיא ביקשה שאשאל רופא לגבי קבלת החיסון. מאחר והיה לי לפני שלוש שנים מקרה של dvt ביד, ולאחר בדיקות מקיפות, נמצא כי יש לי נטייה לקרישיות יתר ברמה גבולית, שלא מצריכה טיפול מדלל דם באופן קבוע, רק בזמן היריון.
האם יש איזשהו קשר בין החיסון לאדמת לקרישת דם? האם החיסון יכול להוות סיכון עבורי?
אודה לך על תשובתך.
הגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)