חשש לחסן

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חשש לחסן
    הגר
    18/08/2010

שלום.
    ביתי בת 3.5 חודשים ועדיין לא קיבלה את חיסון המחומשת של גיל חודשיים. אביה של הילדה, הינו אוסטרלי ואינו נמצא בתמונה, מלבד זאת, שנמסר לי ע"י אימו, כי עליי להתייעץ לפני מתן חיסוני תינוקות, כיוון שלאבא, בהיותו תינוק, צפו תגובות קשות לחיסון, כגון, אוטיזם, נזק מוחי ואף מוות. למיטב הבנתי, (ולצערי אין לי פרטים נוספים על המקרה), הוא לא חוסן כשהיה תינוק.
    מה עליי לעשות? האם ישנן בדיקות היכולות לחזות תגובות מעין אלה? האם תופעות כאלה, נשמעו בעבר? אני מאוד רוצה לחסן את ביתי, אך חוששת נורא..

שאלה נוספת:
    אני לא קיבלתי בילדותי שום מחלת ילדים. האם עליי להתחסן לאדמת, אבעבועות רוח לפחות, או שמא, אין סיכוי שאדבק בגילי?ֿ

אודה לך על תשובתך.
    הגר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש לחסן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוודאי לחסן

ד''ר מיכאל גדלביץ'
    19/08/2010

לגבי כל הסוגיות שאת מתארת - כמובן שצריך להציג אותן לצוות טיפת חלב - האחות שתטפל בביתך.
    בעקרון - אין תכשירים שאין להם תופעות לוואי וכך גם לגבי החיסונים. יחד עם זאת, הייתרונות של מניעת התחלואה באמצעות חיסונים עולים על הסיכוי לתופעות לוואי, וודאי לגבי תופעות לוואי קשות שהן נדירות מאוד. הקשר בין החיסונים לאוטיזם מעולם לא הוכח ואף הופרך לא פעם לאחר הפירסום הראשוני בנושא, שהיה פרסום שקרי.
    לגבי אדמת - אים אין תיעוד של החיסון אז אכן יש מקום לבדוק את כייל הנוגדנים ולשקול חיסון בהתאם

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור!!!

הגר
    22/08/2010

אני מודה לך על תגובתך המהירה, כמה טוב שקיים פורום שכזה..
    ישר כח!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לאדמת וקרישת דם

הגר
    22/08/2010

שלום ד"ר
    בהקשר לתשובתך, שעליי לברר נוגדנים לאדמת.
    התיעצתי עם אחות טיפת חלב והיא ביקשה שאשאל רופא לגבי קבלת החיסון. מאחר והיה לי לפני שלוש שנים מקרה של dvt ביד, ולאחר בדיקות מקיפות, נמצא כי יש לי נטייה לקרישיות יתר ברמה גבולית, שלא מצריכה טיפול מדלל דם באופן קבוע, רק בזמן היריון.
    האם יש איזשהו קשר בין החיסון לאדמת לקרישת דם? האם החיסון יכול להוות סיכון עבורי?
    אודה לך על תשובתך.
    הגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו