מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מהם תופעות הלוואי לחיסון של גיל חצישרית13/09/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת מה תופעת הלוואי של החיסון מפני שבני קיבל אתמול את שני החיסונים בשעה 14:00 והוא עד היום עם חום גבוה של 40 מעלות וזה כבר יום שלם האם זה אמור להמשיך או לרדת היום???
אודה על תגובתך.
תודה מראש ,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי מחיסונים
ד''ר אריק האס14/09/2010שרית,
אני מניח שהתכוונת לחצי שנה, אבל חוץ מהשמות של החיסונים מה שאכתוב שייך בכל גיל. כמה דברים.
1. קודם כל, יש לוח חיסונים אבל לא כל ילד מקבל לפי הלוח, ולכן יותר חשוב לדעת איזה חיסונים קיבל מאשר איזה גיל הוא היה כשקיבל אותם. בגיל 6 חודשים, ילד שקיבל חיסונים קודם בדרך כלל יקבל מחומש (פלצת-צפדת-שעלת, המופילוס (דלקת קרום המוח ודם), ושיתוק ילדים) ודלקת כבד B. שני החיסונים אלה יכולים לגרום לחום בימים ראשונים.
2. מעניין אותי אם האחות הסבירה לך על תופעות לוואי של החיסונים? מהשאלה שלך משמע שלא ואם כן יתכן שיש בעיה בהסבר שקיבלת (או לא קיבלת). בכל אופן, האחריות גם עליך כהורה לשאול מה התופעות לוואי של התרופה או החיסון שאת נותנת לילדך _לפני_ שאת מסכימה לטיפול. יש אפשרות גם לבקש את זה בכתב או לבקש שמות של החיסונים לפני התור כדי שתעשי את המחקר בעצמך, רק שתדעי שלא כל מה שנמצא ברשת הוא נכון ולכן חשוב לחפש גורמים מוסמכים לקבלת מידע.
3. בקשר למצב של הבן שלך, האם יש סימנים אחרים חוץ מחום - מהנסיון שלי ילדים שמפתחים חום מאוד גבוה באתו יום, בדרך כלל יש להם משהו שהתבשל לפני החיסון (למשל דלקת אוזניים) שפשוט לא התבטא עד אחרי החיסון. אני מציע לך להביא את הילד לבדיקת רופא שישלול דברים אחרים. אם יש רק חום ואין ממצאים אחרים בבדיקת רופא, זה יכול להיות מהחיסונים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)