שאלה דחופה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    דנה
    19/09/2010

שלום רב,
    בתי בת 8 חודשים.
    עשינו בדיקת שתן. בדיקת השתן מתבצעת אצל תינוקות ע"י הצמדת שקית שנדבקת לאיבר (חיצונית) והכנסה של קצה השקית בין השפתיים החיצוניות של איבר המין.
    האחות עשתה את זה בלי כפפות. ביקשתי שתשטוף ידיים והיא ענתה לי שאין צורך כי היא שוטפת ידיים בין מטופל למטופל. לפני כן היא נגעה בשקית עם השתן שכבר הייתה מודבקת לבת שלי(הבדיקה לא הצליחה) בידיים חשופות. אני חוששת מאד, האם הבת שלי יכולה להדבק ככה באיזשהיא מחלה? מאיפה לי הבטחון שהיא באמת שטפה ידיים קודם. אנא תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דנה

ד''ר אריק האס
    20/09/2010

שלום. אין לך מה לחשוש. בעיקרון עדיף שמטפלים ישטפו ידיים בנוכחות ההורים אבל אפילו אם נניח שהיא לא שטפה ידיים, אין סכנה או חשש להשפעות שליליות.

בברכה
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ומחדדת את שאלתי

דנה
    26/09/2010

תודה רבה על תשובתך.
    גם אם היא נגעה בקצה השקית בידיה (השקית מקופלת והיא פותחת את הקצה שלה) ובמקרה לא שטפה ידיה, ושמה אותה בין השפתיים החיצוניות? לפני כן היא גם נגעה בשקית שתן של הבת שלי שהייתה רטובה משתן גם חיצונית (כי זה לא הצליח בפעם הראשונה).
    המון המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום משקין לאיסוף שתן

ד''ר אריק האס
    27/09/2010

דנה,

חשוב שתביני שכמו רוב הדברים בחיים, אין מאה אחוז ברפואה. בכל זאת, לפי מה שסיפרת אין חשש לזיהום. אם את חוששת שיש סימנים שונים אצל הבת שלך, קחי אותה לרופא ליבדק.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו