מספר חיסונים באותו יום

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• מספר חיסונים באותו יום
    גלי
    30/09/2010

שלום רב,
    ביתי בת שנה ושלושה חודשים, הייתה אמורה לקבל חיסון פרבנר+ MMRV לפני כחודשיים וחצי אבל הדבר נדחה ליום שני הקרוב, האחות בטיפת חלב אמרה לי בטלפון כי ביתי תקבל במועד שנקבע חיסון נוסף, נראה לי שאמרה חיסון של מחומשת. ז"א סה"כ 3 זריקות באותו יום עם חיסונים "כבדים" (מחומשת+פרבנר+אבעבועות+MRVׂ)
    האם כדאי לבקש שהמחומשת או חיסון אחר יידחה במקצת?
    מהם תופעות הלוואי? חברה סיפרה לי שהבת שלה התנפחה בפנים, האם הגיוני?
    מכיוון שאני טסה לחו"ל 3 ימים לאחר החיסונים הללו חשוב לי להדריך את אימי כיצד להתנהג עם תופעות הלוואי.

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר חיסונים באותו יום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

גלי
    30/09/2010

בהמשך למה שכתבתי, רציתי לציין שביתי נולדה פגית (שבוע 27), אולי זה ישנה את התשובה שלך....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר חיסונים באותו יום

ד''ר אריק האס
    04/10/2010

גלי,

מותר לתת כמה חיסונים באותו יום ואין סיבה לפצל אותם, כמובן אם את רוצה זה הבחירה שלך. פגות לא נכנס לחשבון חוץ מהעובדה שיש פגים שהם עדיין "שברירים" מבחינת תגובתם למחלות זיהומיותבגיל של הבת שלך כך שלא כדאי לדחות חיסונים יותר מדאי.

הסברים על תופעות לוואי זה בדרך כלל יותר יעיל אם הבן אדם שנותן אותם מסביר לך, כך שאפשר לפתח דו-שיח שהפורום הזה לא מאפשר. בעיקרון יכול להיות חום, אי שקט, וכאבים באיזור החיסון, הMMRV לפעמים גורם לתופעות לוואי 5-7 ימים לאחרי החיסון עם חום ופריחה.

אני ראיתי עשרות תופעות לוואי אחרי חיסונים (חלק מהם קשור לחיסון וחלק עם קשר זמני אבל לא סיבתי) אבל אף פעם התופעת לוואי לא שאלה אותי אם הוא הגיוני. הכוונה שלי שיש הרבה תופעות לוואי אפשריות אבל אין סיבה לדאוג איזה מהם הילד שלך יקבל כי למען האמת רוב הילדים לא סובלים משום תופעות רציניות מחיסונים.

הנקודה עם הסבר על תופעות לוואי זה לא להפחיד הורים או להראות להורים שאנחנו צופים את העתיד. המטרה להדריך ההורים על מה ששכיח וצפוי להיות. כמובן אם יש תופעות אחרות על ההורים להביא את הילד לבדיקת רופא להחליט אם יש צורך בהמשך בירור או שינוי במתן עתידי של חיסונים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו