מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון לאחר cmvמורן10/11/2010
שלום רב,
ב- 1.6.10 עברתי גרידה בשבוע 12 לאחר שגיליתי שנדבקתי ב- cmv בתחילת ההריון. כיום, 5 חודשים לאחר ההפלה ו- כ-7 חודשים לאחר ההדבקה, קבלתי את התוצאות הבאות:
CMV IgM(Add.-VIDAS) CMV IgM POS CMV IgM POS
הערות לבדיקה - CMV IgM(Add.-VIDAS)
CMV IgG Positive>2.5 IU/ml
Positive>2.5
הערות לבדיקה - CYTOMEGALOVIRUS IgG
CMV IgM positive positive
הערות לבדיקה - CYTOMEGALOVIRUS IgM
CMV AVIDITY 0.61 Borderline Index
0.61 Borderline
האם אני יכולה להתחיל לנסות להיכנס להריון? (אני בת 30, עם ילד 1)
תודה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון לאחר cmv - תגובה
ד''ר אריק האס11/11/2010מורן,
תודה על השאלה. אני אקדים ואומר שזה מקרה לא פשוט ולכן עלייך לפנות לרופא שיכול להחליט איתך על הזמן להיכנס להריון, אבל אני אתן כמה כללים שיכולים לעזור לך להבין התוצאות שקיבלת.
בעקרון מומלץ לחכות לפחות חצי שנה אחרי הפלה לפני שאת נכנסת להריון. לגבי הבדיקות שלך, ידוע ש IGM יכול להישאר חיובי מספר חדשים אחרי הדבקה ראשונית. הסכנה העיקרית בCMV בהריון זה כשיש התרבות של הנגיף לפני תגובת מערכת החיסון שIGM מצביע על התחלתו ולא על סופו.
הIGG נותן חסינות ארוך טווח וזכרון במידה והגוף נתקל בנגיף מחדש או אם מתעורר בתוך הגוף והAVIDITY מדבר על טיב החיבור בין הנוגדן לנגיף שהוא מצביע על תגובה תקינה של מערכת החיסון והתרחקות מהזיהום הראשוני. בדרך כלל רוצים יותר מ0.60 ושלך 0.61 אם הבנתי נכון.
הפיענוח שלי על התוצאות שציינת הוא שהגוף שלך מבחינת חיסונית התגבר על הזיהום הראשוני (אולי לא מזמן) ויש לך פיתוח של נוגדנים ארוך טווח חזקים שיגנו על העברה לילדים הבאים שלך. אבל . . .
מכיוון שזה נושא רבת חשיבות אני ממליץ שתמצאי רופא אקטואלי ולא אנטרנטי שיכול לקבל החלטה ביחד איתך אם את יכולה ליכנס להריון בשלב זה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי לפנות?
מורן14/11/2010שוב שלום-
הייתי שמחה לקבל ממך המלצה לאיזה רופא מומחה לפנות? (גנטיקה, הריון בסיכון?)
תודה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למי לפנות? - תגובה
ד''ר אריק האס16/11/2010מורן,
הריון בסיכון.
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מורן12/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)