הריון לאחר cmv

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• הריון לאחר cmv
    מורן
    10/11/2010

שלום רב,

ב- 1.6.10 עברתי גרידה בשבוע 12 לאחר שגיליתי שנדבקתי ב- cmv בתחילת ההריון. כיום, 5 חודשים לאחר ההפלה ו- כ-7 חודשים לאחר ההדבקה, קבלתי את התוצאות הבאות:

CMV IgM(Add.-VIDAS) CMV IgM POS CMV IgM POS
    הערות לבדיקה - CMV IgM(Add.-VIDAS)

CMV IgG Positive>2.5 IU/ml
    Positive>2.5
    הערות לבדיקה - CYTOMEGALOVIRUS IgG

CMV IgM positive positive
    הערות לבדיקה - CYTOMEGALOVIRUS IgM

CMV AVIDITY 0.61 Borderline Index
    0.61 Borderline

האם אני יכולה להתחיל לנסות להיכנס להריון? (אני בת 30, עם ילד 1)

תודה מראש
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר cmv

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון לאחר cmv - תגובה

ד''ר אריק האס
    11/11/2010

מורן,

תודה על השאלה. אני אקדים ואומר שזה מקרה לא פשוט ולכן עלייך לפנות לרופא שיכול להחליט איתך על הזמן להיכנס להריון, אבל אני אתן כמה כללים שיכולים לעזור לך להבין התוצאות שקיבלת.

בעקרון מומלץ לחכות לפחות חצי שנה אחרי הפלה לפני שאת נכנסת להריון. לגבי הבדיקות שלך, ידוע ש IGM יכול להישאר חיובי מספר חדשים אחרי הדבקה ראשונית. הסכנה העיקרית בCMV בהריון זה כשיש התרבות של הנגיף לפני תגובת מערכת החיסון שIGM מצביע על התחלתו ולא על סופו.

הIGG נותן חסינות ארוך טווח וזכרון במידה והגוף נתקל בנגיף מחדש או אם מתעורר בתוך הגוף והAVIDITY מדבר על טיב החיבור בין הנוגדן לנגיף שהוא מצביע על תגובה תקינה של מערכת החיסון והתרחקות מהזיהום הראשוני. בדרך כלל רוצים יותר מ0.60 ושלך 0.61 אם הבנתי נכון.

הפיענוח שלי על התוצאות שציינת הוא שהגוף שלך מבחינת חיסונית התגבר על הזיהום הראשוני (אולי לא מזמן) ויש לך פיתוח של נוגדנים ארוך טווח חזקים שיגנו על העברה לילדים הבאים שלך. אבל . . .

מכיוון שזה נושא רבת חשיבות אני ממליץ שתמצאי רופא אקטואלי ולא אנטרנטי שיכול לקבל החלטה ביחד איתך אם את יכולה ליכנס להריון בשלב זה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות?

מורן
    14/11/2010

שוב שלום-

הייתי שמחה לקבל ממך המלצה לאיזה רופא מומחה לפנות? (גנטיקה, הריון בסיכון?)

תודה מראש
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות? - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/11/2010

מורן,

הריון בסיכון.

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מורן
    12/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו