מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף דחוף דחוףאימא04/01/2011
אני אימא לילד בן שנתיים ובהריון בחודש שמיני.
כבר שבוע שאני מנסה לשכנע את בעלי (וקצת את עצמי) לעשות חיסון שפעת לבן שלנו בן השנתיים.
בעלי כל הזמן אומר שזה סתם לדחוף לו חיידקים לגוף ושהוא לא מוכן.
ואני מכל כותרת בעיתון או בחדשות נלחצת.
מה עושים?
אני רוצה לשאול אתכם זאת לא כדי שתיתנו לי תשובה אליה אתם מחויבים בתור רופאים אלא בתור דמויות מוסמכות לנושא שתוכלו לעזור לי.
האם יש סכנה בחיסון השפעת? (מתעניינת בזריקה ולא בתרסיס).
האם הוא יכול להשפיע לא טוב על ילד בן שנתיים או חס וחלילה לגרום למחלה?
אני ממש דואגת ולחוצה (וזה לא ממש עוזר לצירים המוקדמים שלי).
אשמח לעזרתכם.
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? - מחסנים!
ד''ר מיכאל גדלביץ'05/01/2011שלום רב ותודה על הפנייה.
אכן שאלה שחוזרת רבות והנה גם השנה. מחלת השפעת כולנו מכירים - חום, כאבי גרון, שרירים, חולשה ועוד. וזה חולף תוך כמה ימים. אבל לעתים זה לא חולף במהרה, לעתים יש סיבוכים כמו דלקת ריאות, ואפילו סיבוכים קשים מאוד (נדיר).
ויש חיסון, שמגן בפני המחלה. נכון, הוא אינו 100%, ונכון שמשתנה מדי שנה, אז צריך לחזור עליו. אין טיפול ללא תופעות לוואי לחלוטין וכך גם כאן - יכולות להופיע, ולרב זניחות/קלות מאוד, כמו כאבים במקום ההזרקה.
ולא, החיסון לא גורם לשפעת - הוא מורכב מנגיפים מתים. לעתים יכולה להיות עליית חום / תגובת רגישות למשך כיממה - לא שכיח.
אז למה לא לעשות?? גם אם אתם בריאים לגמרי והסיכון שלכם הוא נמוך לסבול מהופעה חמורה של המחלה!
תהיו בריאים!
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)