חיסון שפעת לילדים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון שפעת לילדים
    שירן
    10/01/2011

שלום רב,
    ישלי 3 ילדים בגילאים 4.10 , 3.4 ותינוק בן 11 חודשים. הגדולים מצאים בגן והקטן איתי בבית. אני מאוד חוששת מהחיסון ומכך שהוא למעשה יכול אף להחליש את הגוף והמערכת החיסונית וכי שמעתי מהרבה מקורות שדווקא אחרי החיסון חלו בצורה קשה מאי פעם. ילדיי ברוך ה' בריאים בד"כ (התינוק היה לפני כשבועיים עם חום הקאות ושלשולים וכעת הוא בריא) . ההשפעה של החיסון תגיע רק בעוד כחודש וחצי לאחר הטיפול השני לפני מיטב הבנתי... האם כדאי לחסן למרות תופעות הלוואי ולמרות התזמון? אני ממש חוששת שהחיסון יזיק יור מיועיל ואשמח לקבל תשובה האם בצדק-- השאלות הן לגבי חיסון בספריי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שפעת לילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון שפעת לילדים - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/01/2011

שירן,

תודה על השאלה. התרסיס לאף לא ניתן לילדים מתחת לגיל שנתיים. ראי תשובות שנכתבו לעוד שואלים. החיסון נגד שפעת הוא יעיל למנוע שפעת ובטיחותי. מחקר אומר שאין מחלות דמיות שפעת מיד אחרי חיסון יותר מאשר אנשים שלא התחסנו. מידי פעם דווח על כאבים ואודם באזור הזריקה או חום אבל בצורה הרבה יותר קלה מהמחלה עצמה, וגם זה לא בטוח שיהיה.

החיסון מומלץ לכל האוכלוסיה מעל גיל חצי שנה כולל בריאים, ואין למשרד הבריאות או קופת חולים אינטרס להמליץ על חיסונים לא יעילים או מסוכנים. אם את בכל זאת חוששת ממנו, זו החלטה שלך. לדעתי קשר טוב אם רופא שיכול לתת מידע ולהבין את החששות שלך פנים-אל-פנים הרבה יותר יעיל מהמלצות כלליות שאני יכול לתת לך בפורום זה. בהצלחה עם ההחלטה שלך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו