חיסוני דחף מחומשת ופרבנר

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסוני דחף מחומשת ופרבנר
    יעל
    25/02/2011

שלום רב,

ביתי כיום בת שנה וארבעה חודשים.

בגיל 8 חודשים אובחנה כאלרגית לביצים מה שהצריך מאיתנו לעשות לה את החיסון MMRV של גיל שנה בבית החולים

ואכן כך עשינו.

מה שכן באותו מעמד לא עשו לה את חיסוני הדחף (פרבנר ומחומש) והפנו אותנו חזרה לטיפת החלב.

בטיפת החלב נאמר לנו להמתין מספר שבועות מהחיסון המרובע ונקבע לנו תור

העניין הוא שבדרך ביתי הספיקה לחלות במחלות חום של חורף (שנה ראשונה בגן) ובגלל חום ביום החיסון דחינו אותו.

בפעם הנוספת שקבענו לה חיסון היא עברה מספר ימים קודם חיסון לשפעת ולכן דחינו שוב ושוב היא הייתה עם חום בגלל מחלות חורף... וככה זה נגרר עד היום.

היא טרם עשתה את החיסון - שאלתי, לפי מה שקראתי בספרות מקצועית מנת דחף נועדה לשמר את הזיכרון החיסוני למחלות הללו והיא כבר מחוסנת אליהן האם נכון?

שאלה נוספת - כמובן שאני מתכננת לעשות לה את החיסוני דחף הללו... האם אני יכולה לדחות אותם לגיל שנה וחצי ולחסנה יחד עם החיסון של גיל שנה וחצי בעוד כחודשיים? אז כבר יהיה חמים יותר בחוץ ומערכת החיסון שלה (אני מקווה) תיהיה חזקה יותר...

תודה רבה.

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסוני דחף מחומשת ופרבנר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסוני דחף מחומשת ופרבנר - תגובה

ד''ר אריק האס
    01/03/2011

יעל,

תודה על השאלות. מנת דחף היא מאוד חשובה למחלות זיהומיות מסוימות שהנוגדנים יורדים בכמות במשך הזמן. מבחינתך זה לא פחות חשוב לעשות מנת דחף מאשר מנות הבסיסיות.

אני לא ממליץ שתחכי להתחסן עד הקיץ. אם זה מה שיוצא, מקובל אבל שתדעי שיש מחלות זיהומיות שיכולים לגרום לחום כל השנה - לכן בנסיון שלי ההשתדלות לשמור חיסונים לזמן שהילד לגמרי בריא לא מצליחה. בנוסף, החיסון פרבנר הוא נגד דלקת ריאות (ובמידה מה דלקת אוזניים) ויתכן שלחכות תקופה משמעותית הילדה תסבול המחלות שהחיסון היה אמור למנוע אותם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו