מחלת הנשיקה ?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה ?
    רון
    22/03/2011

שלום,
    בני בן 9. לפני חודש חלה בשפעת. מאז מתלונן על כאבי ראש, סחרחורות, כאבי בטן בחילה (בלי הקאות) חולשה, כאבים בגפיים בעיקר בשעות הבוקר אך לעיתים גם לאורך היום.
    הרופא חשד במחלת הנשיקה ובדיקות הדם הראו:
    (VCA IgM (NEG), VCA IgG (POS,
    (EBNA IgG (POS
    EBV Past infection
    CMV IgG שלילי
    CMV IgM שלילי

הבנו שזה אומר שהוא חלה בעבר במחלת הנשיקה - האם יתכן שהוא חלה במחלת הנשיקה לאחרונה (נניח לפני חודש) או שהתוצאות מראות שלא יתכן שחלה בה בחצי שנה האחרונה ?

רופא המשפחה בדק אותו וכתב
    "אישונים שווים מגיבים קרניאליים פטלריים תקינים אין הגדלת LN רגשיות קלה מעל הסינוסים"
    כמו כן נערכו הבדיקות הבאות:
    בדיקות דם תקינות.
    בדיקת אולטרה סאונד בטן תקינה
    בדיקת עיניים כולל פונדוסים תקינה.

קיבל שבוע מוקסיוויט בשל חשד לסינוסים, התלונות שכחו במקצ לקראת סוף הטיפול , אך יומיים אחרי הפסקת הטיפול חזרו.

האן יש בדיקות נוספות שעלינו לערוך ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה ? - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/03/2011

רון,

תודה על השאלה. לא ניתן לקבוע בודאות מתי הוא נדבק עם EBV. בכל זאת הרושם שלי שלא מדובר בתופעות קשורות למחלת הנשיקה. אתם צריכים להיות במעקב צמוד עם רופא מטפל שלכם כי יתכן שיהיה צורך לבצע עוד בדיקות (דם או הדמייה) או במקרה שאין שיפור, ייעוץ עם מומחים קשורים למערכות המעורבות (כגון נוירולוג). מה שהרופא שלכם עשה וכתב עד עכשיו נשמע סביר מאוד כמה שאני יכול להתרשם ממה שמסרת לי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו