מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום...נועם20/01/2008
שמי נועם ואני בת 19 וחצי.
מכיתה ה'-לפני 8-9 שנים היה לי אקנה. בין כיתה ה' לח' עברתי קצת טיפולים קוסמטיים אצל אותה קוסמטיקאית, אבל רק פעם בכמה חודשים.. לא במינונים גבוהים בכלל.
בכיתה י' מצבי החמיר והיה לי אקנה על כל המצח והסנטר...והמון שחורים. אבל אף פעם לא היו לי פצעים על הלחיים או על הרקות.
החלטתי בכיתה י' להשתמש ברואקוטן, הלכתי לרופאת עור שאישרה שעליי לקחת רואקטן. לקחתי את התרופה רק במשך חודש אחד- לא יכולתי לסבול את היובש בשפתיים ובעור ואת העובדה שמעור הפנים שלי רק יוצאים יותר פצעים(אומרים שככה זה בהתחלה, שהעור מנקה הכל). וגם כל ההפחדות על התרופה הנוראית ועל הכבד ועל כמה זה לא בריא.
תוך כדי הטיפול קרה נס לא יאמן- נוצרו לי פצעים בלחיים, כתמים, שהופכים לצלקות מיום ליום. מין כתמים שעדיין יוצאים מהם פצעים לפעמים, ולפעמים הם מאוד אדומים ולפעמים פחות.
המצב רק מחמיר מיום ליום.
עברו מכיתה י' 4 שנים בערך והמצב של הכתמים האלו מחמיר, למרות שכבר אין לי המון פצעים רגילים..
ידוע לי ואני מאמינה שיש קשר הדוק בין מצבי הנפשי הלחוץ לבין העור, וגם התזונה, ובכל זאת הייתי שמחה למצוא איזשהו פתרון.
שכחתי לציין שניסיתי גם חודשיים אצל הומאופת לפני שלקחתי רואקוטן. וכשלפני כמה חודשים הלכתי לאותה רופאה שנתנה לי את המרשם של הרואקוטן, היא טענה שלא מתאים לי בכלל רואקוטן ושהפצעים שלי (???מה עם הצלקות?)הם הורמונליים. היא המליצה לי לקחת גלולות(שזה בריא בדיוק כמו רואקוטן)וכשעשיתי בדיקות דם , הרופא נשים אמר לי שאין לי שום בעיות הורמונליות ושהכל לפי הנורמה.
שמעתי על כל מיני טיפולים חיצוניים ...כמו אולטרה כחולה.
הייתי מאוד רוצה, אם תוכל בבקשה להפנות אותי למקומות של מומחים שיכולים לתת לי פתרונות. למכונים שהם אמינים לרפואת עור.
תודה רבה, ואשמח להתייעץ אפילו איתך אם אתה יכול באימייל.
תודה
נועם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועם מדוד פרלה
דוד פרלה21/01/2008לנועם שלום, התיאור שלך בהחלט מתאים לאותו אחוז שאנינו מגיב טוב לאורקוטן, תרופה בעלת תופעות לוואי רבות,שתמיד עדיף לנסות להקל על המצב באקנה באמצעים טבעיים לפני שמנסים אותה .
ברפואה סינית כמובן שיש קשר גם למצב הנפשי ומצב העור. מתח גורם לחסימות ומגביר את החום הפנימי בגוף ,דבר המאיץ את התהליך הדלקתי באקנה. הטיפול ברפואה סינית כולל צמחים פנימיים
וחיצוניים המותאמים לאחר איבחון ויכולים לשפר את המצב.
ליעוץ והפניה צרי איתי קשר. בברכה דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)