מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורטיקריה ! למה ומה עושים?אפרת01/08/2007
שלום !
שמי אפרת ומחודש פברואר השנה אני סובלת מאורטיקריה.
מסתבר שבמקרים כמו שלי, כאשר התופעה אינה חולפת לאחר שישה שבועות, היא מוגדרת למעשה "אורטיקריה כרונית".
אני מסרבת להשלים עם הכרוניקה וליטול תרופות באופו קבוע (אני מטופלת בטלפסט- כל יום כדור אחד לפני השינה). הרופאים הקונבנציונלים טוענים כי מאוד קשה למצוא את הגורם לתופעה וכי למעשה זה כמו לחפש מחט בערימת שחת (בין השורות הבנתי מדברי הרופאים כי אפילו אין טעם ללכת ולעשות בדיקות אלרגיה- טסטים..).
אני אודה לכם אם תוכלו לגאול אותי מייסוריי, אני ממש תלויה בטלפסט ולא יכולה לחשוב מה הייתי עושה בלעדי הכדור הזה (למרות שגם עם הכדור התופעה קיימת ונראית לעין, רק פחות חריפה, ופחות מציקה ומטרידה). התופעה מתבטאת בגרד, אודם ונפיחות של העור ולפעמים אפילו מן תחושת "כאב בלב" וקושי נשימה .. הצילו ! למה קיבלתי כזה דבר? ממה זה לעזאזל? איך נפטרים מזה?
תודה מראש
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה למה ומה עשים
שורי נוימן02/08/2007שלום אפרת
בגדול אפשר לחלק את האורטיקריה לשנים: אוטיקריה אקוטית אשר מופיעה פתאום, מאד מגרדת, עם התקדמות אלימה, אך מגיבה לטיפול ונעלמת תוך מס' שעות עד ימים.
אוטיקריה כרונית: לאחר התפרצות אקוטית, נשארת המחלה ודוגרת עם רמות שונות של גרד ופריחה לפעמים למשך שנים רבות. המחלה עקשנית ולא מגיבה לטיפול בקלות.
עפ"י הרפואה הסינית האפיזודה האקוטית היא בד"כ אודות לגורמים חיצוניים כמו למשל: תזונה, תרופות, אלרגיה, מתח ריגשי.
המחלה הכרונית קשורה יותר למצב החוסן הגופני והנפשי, מצב הדם והאנרגיה בגוף, ואפילו אם כי נדיר יותר, נוכחות של פרזיטים במעיים.
ניתן לטפל ברפואה הסינית גם במצבים כרוניים , אם כי הטיפול ממושך ולא תמיד מגיב חיובית.
מטפל מומחה יכול ביחד איתך לנסות ולהבין את האטיולוגיה למחלה אצלך ותך כדי כך למצוא את הטיפול המתאים. אך אוטיקריה כרונית היא מחלה מורכבת, והטיפול בה מסובך.
שורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשורי תודה על תשובתך, רציתי גם לשאול
אפרת02/08/2007שורי שלום !
ראשית מודה לך על תשובתך המהירה. בנוסף רציתי לשאול ברשותך,
איך ניתן להסביר את האופטימיות בתחום ההומאופתיה לעומת הרפואה הסינית? שם בפורום כלשהו, נמסר לי מהמומחה כי 80%-90% מפסיקים את התלות בטלפסט וכו' (סליחה על השאלה, אני פשוט נואשת ומנסה להבין).
בכל אופן, פניתי לבדוק את הרפואה הסינית כמי שמאמינה מאוד בשיטה ומרותקת מהישגיה (וכמי שלמדה בעצמה במשך שנתיים מתוך 4 רפואה סינית, לרבות צמחי מרפא, אוקופנקטורה, שיאצו, פילוסופיה סינית ועוד).
האם אני צריכה לדאוג ולהסיק, כי תופעת האורטיקריה היא מעין "אאורה" למשהו אחר ?! וכי המערכת החיסונית שלי מזהירה אותי מפני הבאות?
מכל מקום, בדיקות הדם שלי היו בסדר גמור, אני בת 32, מעשנת כחצי חפיסה ביום לצערי, הרגלי התזונה שלי לא משהו אבל אני משתדלת. אני אמנם מנהלת אורח חיים דינמי ולחוץ, שלא לומר רצוף בדאגות/חרדות כאלה ואחרות, כמו כמעט רוב האנשים בישראל (אמא לשני ילדים קטנים ועבודה כעו"ד- עבודה מתישה ולחוצה לכשעצמה) אבל האם כל זה יכול להגיע כדי "לחץ נפשי" הדרוש להתפתחות אורטיקריה?
אני מודעת לכך, שאין בכמה התייעצויות בפורום כדי להוות תחליף לאיבחון ותישאול מעמיק, אבל אשמח בכל זאת אם ניתן יהיה לדלות עוד דבר או שניים מתשובותייך לשאלותיי הנ"ל.
אני מודה לך מראש,
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)