ליכן סקלרוזיס בשלבים ההתחלתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליכן סקלרוזיס בשלבים ההתחלתיים
    דוד פרלה
    22/05/2009

שלום רב,
    אובחנתי לאחרונה בליכן סקלרוזיס בשלבים ההתחלתיים של המחלה. קראתי חומר באינטרנט בארץ ובחו"ל ודי נחרדתי. הטיפול הקונבנציונאלי בדרמובט או חלופות סטרואידים/קורטיזונים אחרות מזיק בטווח הארוך ולא ברור אם עוזר בטווח הקצר. נכנסתי לאתר של כמה אלפי נשים שעברו ועוברות טיפול במחלה [יש שם מקרים שהצליחו בריפוי ולא נותרו שום סימנים למחלה]. באתר הזה מצאתי הרבה אינפורמציה והוצעו חלופות שנטען שמסייעות ללא תופעות הלוואי של הסטרואידים. הועלו האופציות של אטופיקלייר (שניתן בד"כ לאטופיק דרמטיטיס) ושל PROTOPIC ו- ELIDEL (שניתנות בד"כ לאקזמה ולפסוריאזיס). רופא העור שהייתי אצלו התייחס לאפשרויות הללו בביטול.
    בנוסף לאחת מהתרופות שצויינו (סטרואיד או אחת החלופות שלו) כדי לרפא את הגרד, הומלץ במקביל על שימוש בקרמים הורמונליים לחיזוק, הגמשה ועיבוי של הרקמות - אסטרוגן (טיפול יומי) וטסטוסטרון (X2 בשבוע) בכל מקרה הומלצו הורמונים שהם BIOIDENTICAL (אסטרדיול 17 בטא) ולא האובסטין שניתן ע"י רופא קופ"ח. גם כאן - רופאת הנשים שלי היתה 'עויינת' כאשר העליתי את ממצאי ורשמה לי אובסטין.
    רופא המשפחה שהתיעצתי איתו טען שכיוון שהמדובר בדפורמציה של התאים הוא לא חושב שהרפואה האלטרנטיבית יכולה לסייע.
    מה דעתך? האם אתה יכול לסייע לי או להפנות לרופא אחר כדי לנסות למצוא טיפול מתקבל על הדעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליכן סקלרוזיס

דוד פרלה
    26/05/2009

ענת שלום,
    ברפואה סינית ההתיחסות למחלה שונה, הרעיון המרכזי הוא להחזיר את האיזון לגוף בכדי שאיזון זה ישפיע על תהליך הדפורמציה בתאים,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול לשפר ולעזור למצב זה,ולהקל על הגרד, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו