מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסתמה של העור לתינוקדרורית07/12/2009
שלום רב,
לבני בן ה4 חודשים יש אסתמה של העור על שתי הלחיים, מדקרת סינית שעזרה לו עם נזלת ושיעול אמרה לי לשים על זה וזלין (האם יתכן כי וזלין יהיה מסוכן לו לאורך זמן?) כדי לשמור על העור לח ושמנוני. רופא עור שהייתי אצלו אמר שאין דרך אחרת שזה יעבור לגמרי אלא במשחה עם קורטיזון-מה שאני לא ששה לשים לו.
בינתיים אני אכן שמה לו וזלין אך התופעה הולכת ובאה. כלומר היו ימים שלא היה לו שום פצע על הפנים ויש ימים שיש כמה פצעים.
האם תוכל להמליץ לי על משחה שתוכל לדעתך להתאים לפניו של תינוק רך ועדין?
יש כאלו שאומרים לי בכלל לחכות ולא לשים כלום זה יעבור לבד.
מה דעתך?
תודה
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה של העור לתינוק
דוד פרלה08/12/2009ענת שלום,
יובש אדמומיות וגרד הם מאפינים של אטופיק דרמטיטיס המכונה אסתמה של העור, סוג של אקזמה עם רקע אלרגי השכיחה מאוד בתינוקות וילדים ,וחולפת במרבית המקרים עם הגדילה.
שכיח לראות בגיל קטן פריחה על הפנים בד''כ יורד לבד עם הגדילה , תנסי לשים דרמקול ,או טופיק מדיס קרם פנים של קמדיס,
הטיפול במשחות המכילות קורטיזון חשוב למקומות מאוד מודלקים שאינם מגיבים לטיפולים אחרים -בכדי למנוע זיהום משני.
הטיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון מאוד עוזרים מנסיוני להגיע למצב בוא אין צורך במשחות חזקות עם תופעות לוואי. באתר שלי תמצאי מחקר שערכתי בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)