מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרמטיטיסשרית16/10/2007
הייתי אצל רופא עור עקב פצעונים בגב שלוו בגרד. הרופא אבחן את הבעייה כ-DERMATITIS ואמר שזה נגרם כתוצאה ממזג אוויר. הוא נתן לי כדורי לורסטין. ולמרוח קרם נירדרם למשך 15 יום פעמיים ביום. כעת לאחר 5 ימים ישנה הטבה ושיפור. בעלון של התרופה מצוין ש-"בהעדר הוראה אחרת מהרופא אם כעבור כמה ימים חל שיפור, ניתן להסתפק במריחה פעם אחת ביום". שאלתי האם לעבור כעת למריחה פעם ביום למרות שההוראה המקורית של הרופא היתה ל-2 פעמים ביום במשך 15 ימים. אני שואל מכיוון שעד כמה שידוע לי הקרם הזה מכיל סטרואידים והבנתי שהשימוש בו בזמן ממושך אינו רצוי מאחר והוא יכול לגרום להחרפת התופעה(האם אכן כך?!). כמו כן עד כמה שהבנתי לא רצוי להפסיק בבת אחרת אלא באופן הדרגתי. רציתי לדעת האם 15 יום זה זמן ממושך מדי לשימוש בקרם ואם כדאי להמשיך (אני פוחד מהחרפה לאחר הפסקה). ואולי לעבור למריחה פעם אחת ביום 5 ימים ואז 5 ימים נוספים יום כן ויום לא למרוח -כדי שההפסקה תהיה מדורגת ולא תתפתח תלות והחמרה? מודה לכם מאוד על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמטיטיס
אמיר קלי16/10/200715 יום אינה של מריחת סטרואידים אינה תקופה ארוכה מדיי .למרות זאת יש באמת ניסיון לא טוב בשימוש בסטרואידים ובמידה שהבעייה תחזור מומלץ לעשות טיפול "שורש" בלב הבעייה על ידי דיקור וצמחים כיוון שמשחות חיצוניות במיקרים כאלו מקילות בדרך כלל רק לזמן מוגבל.הצעתי לך לסיים את הטיפול שכבר הותחל ובמידה והבעייה תחזור לטפל באופן יסודי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)