מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה בכפות הידייםטל10/05/2010
שלום,
לפני מעל שנתיים כשהיה לי יובש וסדקים (לא רציניים) באחת מאצבעות הידיים ובתקופה זו ביצעתי עבודות נקיון מרובות בדירה לפני כניסה למגורים, הופיעה בחלק מהאצבעות ביד שמאל אדומומיות יובש וגירודים מרובים.
כשפניתי לרופא עור הוסבר לי כי הנ"ל הופיע בעקבות החשיפה לחומרי הניקוי. הומלץ לי להשתמש בכפפות ולהימנע ממגע עם חומרי ניקוי וכמו-כן ניתן לי מרשם למשחה סטרואידית.
השימוש במשחה אכן עזר אך הבעיה לא נעלמה ואף נדדה לאצבעות אחרות וגם ליד השניה.
פניתי שוב לרופא עור אחר, מומחה, והופניתי על-ידו לאלרגולוג שנתן לי לבצע בדיקת "פאצ' טסט" שהעלתה כי אני אלרגי לקטון סי-ג'י ולפרבן מיקס (הפרבן העלה פחות אדמומיות והופיע רק לאחר הסרת המדבקה).
מאז נמנעתי בצורה מוחלטת ממגע במוצרים המכילים את חומרי השימור הנ"ל ואכן חל שיפור משמעותי אך לא נפתרתי מהבעיה.
הגירודים, השלפוחיות, הסדקים, החתכים (קשים ביותר) וכו' ממשיכים להופיע מידי פעם למרות שאני לא בא במגע עם החומרים הללו וכמו-כן מנהל אורח חיים ששומר מאוד מאוד על כפות הידיים, אני משתדל להימנע מליכלוך הידיים כדי להימנע משטיפות מרובות וחרד מאוד לכך שלא אגע בשום דבר שאינני בטוח שאיננו מכיל חומר "אסור".
שמתי לב שהשימוש במשחות הסטרואידיות עוזר מאוד ומשפר את המצב לאט לאט במשך מספר ימים ואז שהעור נמצא במצב של כמעט החלמה מלאה מופיעות מאות שלפוחיות שגורמות לגרד נוראי שמחזירות את המצב לגרוע ביותר וחוזר חלילה.
במידה ואינני משתמש במשחה המצב רק מתדרדר ולא ניתן לעצור את ההתדרדרות.
אני נמצא במעגל שלא מסתיים, ניסיתי להשתמש אף במוצרים טבעיים ע"ב שמן זית ללא הועיל.
אציין כי טרם הסאגה הזו מעולם לא הייתה לי בעיה שכזו בכפות הידיים.
מקווה שהסיפור לא התיש ושאולי בפיך עצה שתוכל לשפר את מצבי ולגאול אותי מבעיה זו שמעבר להיותה מציקה היא גם מביכה מאוד עקב מראה כפות הידיים.
תודה מראש,
טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בכפות ידיים
אמיר קלי10/05/2010התופעה של שימוש בסטרואידים שאינו פותר את הבעייה מוכרת היטב.אכן במיקרים רבים הסטרואידים "מעלימים" את הפרחיות לכמה ימים ולאחר הפסקת השימוש בהם הפריחות חוזרות.בעשר השנים האחרונות פורסמו מחקרים רבים בעולם שהראו יעילות גבוהה יותר של טיפול ברפואה סינית לעומת טיפול קונבנציונלי במיקרים של אקזמות/אטופיק דרמטיטיס.סיכוי רב שטיפול בעזרת רפואה סינית עם צמחים בשימוש פנימי ובשימוש חיצוני,דיקור ותוספי תזונה ישפר את מצבך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מוצלח
טלי13/05/2010גם אני סבלתי מאותה הבעיה בדיוק!! עברתי תרופות ורופאים בלי סוף, אבל יש פיתרון.
1. להשתמש בכפפות בד מתחת לכפפות הגומי - חובה, (סופג זיעה)
2. להשתמש בכפפות גם בבישול בעיקר בחיתוך מוצרים חומציים כמו עגבניה.
3. אם יש לך תינוקות, גם את שטיפת הטוסיק עם כפפות, שוב החומציוות לא מאפשרת ריפוי.
את שני הטיפים האלה קיבלתי מרופאים בבית חולים הצרפתי בירושלים.
3. למרוח בטאקורטן משחה ולא קרם. התגובה של המשחה מיידית.
לאורך כ-20 שנה שאני עדיין משתמשת בכפפות לחומרי ניקוי חזקים. בישול ושטיפת כלים וכד', במידה מועטה, ללא כפפות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)