תגובת עור חריפה לחיכוך / גירוד קל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובת עור חריפה לחיכוך / גירוד קל
    חזי רז
    01/07/2010

שלום ,
    מזה כשלשה חודשים אני סובל מתגובה חריפה של העור לכל חיכוך / גירוד קל .
    אם גירדתי קלות במקום מסויים , בחלוף דקה נוצרת נפיחות הדומה לנפיחות מעקיצת יתוש .
    אם אזור מסויים התחכך , נוצרת מפה מנופחת של שלפוחיות למשך כעשר דקות לפחות ואז המצב חוזר לקדמותו .
    זה לא נעים , האזור חם אדום ומגרד .
    מה זה ?
    נבדקתי והוצע לי שימוש ב - טלפסט 180 ( פקסופנאדין הידרוכלוריד ) .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אורטיקריה

דוד פרלה
    01/07/2010

חזי שלום,
    התופעה שאתה מתאר ניקראת אורטיקיה-סרפדת בעברית,
    הרפואה הסינית מכירה בגורמים הקשורים בהפרעות של מערכת החיסון וברגישות יתר לתרופות ומזון [ שהם הגורמים על פי רפואה מערבית ], אך מאבחנת גם מצבים של חוסר איזון פנימי (פיזיולוגי ונפשי) המשפיעים על המחלה.

אחת התסמונות הנפוצות באבחון הסיני במחלה זו היא הצטברויות חום ולחות בעיקר במערכת העיכול. החום יתבטא באדמומיות היוצאת אל העור, ובלחות בבצקתיות המאפיינת את הפריחה. המתח המאפיין את האורטקריה גם הוא גורם המעכב את העלמות הפריחה.

מטרת הטיפול באורטיקריה הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון היא החזרת האיזון הפנימי, הפיסי והנפשי למטופל, חיזוק תהליכי הריפוי בגוף וניקוי הגוף מהצטברויות חום ולחות הפוגעות בהזנה התקינה של העור, והקלה על הגרד.

איזון זה יביא מנסיוני להקטנה בשטחי הפריחה ולהטבה במצב הפריחה הקיים, ימנע התפרצויות והתפשטות של המחלה וישפר את מצב העור .
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוד , יש לי שאלה נוספת בהמשך

חזי רז
    10/07/2010

האם יש קשר בין סרפדת ( הלויתנים המופיעים באזורי החיכוך ) לבין הגירוד משגע במספר אזורים בו זמנית בגוף ?
    ישנם עיקצוצים , באזורים רבים באקראי , הם מנוקדים באדום חם , לפעמים בזמן השינה, מקלחת , נהיגה ומוציאים אותי מדעתי .
    זה פשוט משתק !
    קשה להתגבר מאחר ואני מקפיד שלא לגרד חו"ח , אלא רק מתפלל ש"מהתקפה" תחלוף .
    האם זה משהו נוסף שחליתי בו ?
    או שזו הסרפדת הארורה
    תודה
    חזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטיקריה

ע.
    11/07/2010

תחפש בגוגל אורטיקריה יש המון מידע על דברים שאפילו לא חשבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו