פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הדרך?
    דנית
    19/09/2007

למי הולכים להיבדק ואחכ למי יש ללכת לטיפול במצב של ירידת שמיעה אצל מבוגרים? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה הדרך?

הוספת תגובה

• מה הדרך?

חגית שגיא
    19/09/2007

במכוני שמיעה ניתן גם לבצע בדיקת שמיעה וברובם גם לקבל יעוץ על מכשיר שמיעה מתאים
    ניתן לגשת קודם לבדיקת רופא אא"ג על מנת לוודא שהאוזן נקייה מצרומן (שעווה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הפרעת שמיעה?
    חגית
    17/09/2007

אני לא בטוחה שאכן זה המקום לשאול ואולי זה עדיין מוקדם לדאוג לגבי הבת שלי

בתי בת שנה ו7 חודשים היא ילדה מאוד חמודה חייכנית צוחקת המון

אני מאוד קשובה לילדה מה שהיא רוצה ומבקשת אני מבינה מיד...

אך זחצי שנה האחרונה היא לא מקשיבה לי בכלל..אני קוראת לה היא לא מקשיבה והולכת למקום אחר או שאני קוראת לה ספר היא בעולם אחר כמו מרחפת ...יש לה מין הרגל כזה עם הלשון בחוץ ואני מנסה המון להשכיח ממנה את זה להגיד לה שזה לא טוב וכ"ו

בבדיקת רופא שמיעה השמיעה שלה מעולה

אני מבחינה אצלה בעיות קשב ולדעתי זה לא טוב..למרות גילה

ומתלווה לזה גם בעיה אחרת שהיא עדיין לא מדברת אולי יודעת לומר 5 מילים שהם לא בצורה מדויקת חוץ מאבא ואמא כמובן..

לקביעת תור
    סגירה
    לא הפרעת שמיעה?

הוספת תגובה

• לא הפרעת שמיעה?

חגית שגיא
    17/09/2007

חגית שלום,
    מההודעה שלך לא ברור האם בתך עברה בדיקת שמיעה, את מציינת כי על פי בדיקת רופא השמיעה תקינה - בדיקת רופא לא כוללת בדיקת שמיעה.
    אני ממליצה כי תגשי עם בתך לבדיקת שמיעה ותוודאי קודם כי השמיעה תקינה, ירידה בשמיעה בהחלט יכולה להסביר חוסר תגובה לקריאה בשמה וקושי בשמירת קשב לאורך זמן. ואם יש ירידה בשמיעה לאורך תקופה ארוכה - זה עלול להשפיע על רכישת השפה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה שעווה באוזניים
    רומן
    11/09/2007

אני מנקה את האוזניים פעם בשבוע ובכל פעם יש לי המון צהוב באוזן שנראה לי מוגזם, אני משתמש ב-3 מקלות כל פעם ואני לא מנקה עמוק בכלל. ממה יכול להיות כל כך הרבה צהוב באוזן ויכול להיות שזה פוגע בשמיעה?

לקביעת תור
    סגירה
    הרבה שעווה באוזניים

הוספת תגובה

• הרבה שעווה באוזניים

חגית שגיא
    11/09/2007

השעווה הזו - צרומן, היא הפרשה טבעית של האוזן. כשלעצמה השעווה הזו אינה פוגעת בשמיעה כל זמן שהיא לא מתאספת לגוש שחוסם את מעבר הצליל אל עור התוף. ניקוי יתר של השעווה גורם ליותר הפרשה כך שאין צורך להגזים בניקוי.
    חשוב להיזהר מאוד בזמן הניקוי, גם לא לגרום לנזק לעור התוף, אבל גם לא לדחוס את השעווה בזמן הניקוי וליצור פקק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה בהשכרה
    מיכל
    09/09/2007

אימי המבוגרת כבר לא שומעת טוב, היא מסרבת לנסות שימוש במכשיר שמיעה. אני לא יודעת, אולי בגלל המחיר ואולי בגלל המראה.

האם ניתן להשכיר מכשיר מתקדם בגודל קטן כדיי שאביא לה לנסיון?

איפה ניתן לעשות זאת וכמה זה עולה?

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר שמיעה בהשכרה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה בהשכרה

איילה ולדמן
    09/09/2007

מיכל שלום
    על מנת להתאים לאימך מכשיר שמיעה, אימך צריכה תחילה לעשות בדיקת שמיעה מלאה באחד ממכוני השמיעה המוכרים באיזור מגוריה. על סמך בדיקת השמיעה ניתן יהיה לייעץ לה אלו מכשירים מתאימים לסוג ולחומרת הליקוי שהיא סובלת ממנו. לא לכל ליקוי בשמיעה ניתן להתאים מכשיר קטן. במידה ומכשיר קטן אכן יתאים לצרכיה יהיה צורך לקחת מידות מהאוזניים שלה, על מנת לבנות את המכשיר לפי צורת התעלה החיצונית. בכל מקרה, במכוני השמיעה מקובל לאפשר לרכוש מכשיר כזה ולקחתו לתקופת ניסיון תמורת דמי התנסות.
    מקווה שעניתי על שאלתך,
    איילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על בן אחותי
    אריאלה
    05/09/2007

בן אחותי, בן שנתיים וארבעה חודשים, מאחר מאוד בדיבור, אך מפותח בהתאם לגילו מכל שאר הבחינות ונראה ששומע ומבין היטב. בבדיקה נמצא שיש לו נוזלים באוזניים ונקבע לו ניתוח כפתורים באמצע אפריל.
    בדיקת שמיעה הראתה ירידה בשמיעה (כ-35db).
    ברקע יש סיפור משפחתי של חרשות (שתי בנותיי נולדו חרשות ולאחר בירור נמצא שבעלי נשא של קונקסין 30 ואני של קונקסין 26), אך אחותי עשתה עוד לפני ההריון בדיקה לשני סוגי הקונקסין, שהיתה שלילית.
    הוצע לאחותי לעשות לילד בדיקת BERA.
    שאלתי: האם כדאי לעשות את ה-BERA מייד, או אחרי ניתוח הכפתורים?

הרבה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על בן אחותי

הוספת תגובה

• שאלה

חגית שגיא
    05/09/2007

אריאלה שלום,
    מכיוון שבדיקת ה- BERA כוללת מתן צליל לאוזן, נוזלים עשויים לשנות מעט את תוצאות הבדיקה. אם תאריך הניתוח קרוב ניתן לחכות ולאחריו לעשות את הבדיקה. לא כדאי לחכות יותר מדי מכיוון שאם יש לילד ירידה בשמיעה שלא ממקור נוזלים/דלקת - כלומר, לא ניתנת לטיפול, כדאי ורצוי לספק הגברה מהר ככל האפשר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי אוזניים
    קרן
    02/09/2007

שלום. אני מנקה אוזניים פעם בשבוע עם מקלות אוזניים. סבתא שלי אומרת שזה מאוד לא בריא כי אני יכולה לפגוע בעור התוף או לעשות לעצמי דלקות. היא אומרת שצריך לנקות במקלחת עם האצבע וזהו, אבל לדעתי זה לא נקי מספיק. מה דעתכן בנושא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי אוזניים

הוספת תגובה

• ניקוי אוזניים

חגית שגיא
    02/09/2007

קרן שלום
    רוב רופאי אא"ג אכן מנחים לא לנקות את האוזניים במקלוני צמר גפן לא רק בשל הסכנה שבפגיעה בעור התוף אלא גם ובעיקר על מנת להמנע מדחיסה של הפרשת צרומן (שעווה) קיימת ויצירת פקק חוסם, וכן, ניקוי יתר של האוזניים גורם להפרשה מוגברת של צרומן.
    במידה ואת מנקה בצורה לא עמוקה ולא בתדירות גבוהה אני מניחה שאין בעיה אך ניקוי בעזרת מים ואצבע אמור להספיק

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה
    סימי
    30/08/2007

אני רוצה לעשות בדיקת שמיעה כי נראה לי שהיא מדרדרת. לאיזה מומחה צריך ללכת בשביל לעשות בדקית שמיעה? רופא אף אוזן גרון או שיש רופא מיוחד לשמיעה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה

איילה ולדמן
    30/08/2007

בדיקת שמיעה מתבצעת על ידי קלינאי/ת תקשורת במכונים שונים העובדים עם קופות החולים לפי הסכמים. לצורך ביצוע בדיקת שמיעה עליך לקבל הפניה מרופא. לאחר מכן בררי עם המזכירות בסניף קופת החולים בו את חברה לאלו מכונים ניתן לפנות על מנת לבצע את בדיקת השמיעה. קרוב לודאי שיספקו לך מספרי טלפון של מספר מכונים אליהם תוכלי להתקשר לקביעת תור.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה?
    מהדרום
    28/08/2007

שלום רב, בגיל שנתיים נקבע שאני סובל מירידה בשמיעה באוזן שמאל, ירידה עיצבית אך דבר זה לא הפריע לי כלל ואין בעיות וקושי בשמיעה בחיי היום יום.

היום אני בן 17 ולפני כחצי שנה עשיתי בדיקת שמיעה שבה אמרו לי שבאוזן שמאל יש ירידה קלה של 35 דציבלים ובאוזן ימין אין בעיה היא תקינה ושומעת טוב. שאלותי הן:

האם עלי להרכיב מכשיר שמיעה באוזן הפגועה? עד עכשיו כלל לא היו לי בעיות בתקשורת! כשהייתי בן שנתיים עשו לי ניתוח כפתור באוזן שמאל, האם זו יכולה להיות הסיבה שבגללה יש ירידה בשמיעה באוזן זו.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה?

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

ענת כוכבא
    28/08/2007

ירידה של 35 דציבל מוגדרת כירידה קלה בשמיעה וההחלטה באם להרכיב מכשיר שמיעה היום תלויה בהרגשתך הסוביקטיבית. צריך לקחת בחשבון שהאוזן השמאלית שלך מקבלת פחות גירויים קוליים ולאורך שנים עלולה להופיע הדרדרות ברמה התיפקודית שלה.
    לגבי ניתוח הכפתורים שעברת בגיל צעיר אין ביכולתינו להתייחס האם בעקבות הניתוח יש ירידה בשמיעה.

בברכה
    ענת כוכבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעה ילודים
    ר. ההריונית
    26/08/2007

שלום רב,

אני נמצאת בשבוע 37 להריוני,בשבוע האחרון הייתי מאושפזת בבית החולים קפלן , להשגחה בעקבות בעיה כלשהי ומדי פעם דובר שם על איזושהי בדיקת שמיעה לילודים וגם הסתובבה שם בחורה ספק אחות ספק נציגה של קופות החולים וגבתה כסף מהורים שהיו מעונינים בבדיקה.

שאלתי היא: כיצד באמת מבוצעת בדיקת שמיעה לילוד בן יומו שמרבית פעולותיו הן בעצם רפלקסים? ושאלה השנייה היא כמה באמת אמינה בדיקה מסוג זה לתינוק כל כך רך שרק נולד?

אודה מאוד על תשובתכם, בברכה הריונית.

לקביעת תור
    סגירה
    שמיעה ילודים

הוספת תגובה

• שמיעה ילודים

חגית שגיא
    26/08/2007

ר. שלום

קיימת בדיקת סינון שמיעה לילודים שמתבצעת בבתי חולים מסוימים. הבדיקה נקראת OAE - והיא בודקת את התגובה של תאי השיער באוזן הפנימית לצליל שמושמע להם. זוהי בדיקה אובייקטיבית - כלומר לא תלויה בתגובות הנבדק ועל כן יכולה להתבצע גם על תינוקות בני יום.
    לא ידוע לי שגובים כסף על בדיקה זו. בבתי חולים שמבצעים בדיקה זו כסינון סטנדרטי (כדוגמת תל השומר) הבדיקה מבוצעת על כלל התינוקות ולא רק למי שבוחר לעבור ולשלם על כך - על כן אני מקווה שאני מתייחסת לבדיקה שאת שמעת עליה.
    מקווה שעניתי לשאלתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל?
    ליבת
    23/08/2007

מאיזה גיל צריך לבדוק אם השמיעה תקינה כחלק מבדיקות שגרתיות?

לקביעת תור
    סגירה
    מאיזה גיל?

הוספת תגובה

• מאיזה גיל

איילה ולדמן
    24/08/2007

באופן כללי ירידה בשמיעה כתוצאה מגיל מתחילה סביב גיל 60-65 לפי מחקרים שונים, כאשר אצל גברים היא מתחילה בדרך כלל מעט מוקדם יותר מאשר אצל נשים. אולם, מדובר בטווחי גיל שנקבעו על פי ממוצע של קבוצת נבדקים גדולה ויש הבדלים בינאישיים שנובעים ממרכיבים גנטיים וחשיפה סביבתית. לכן, כאשר מתחילים להרגיש שלא שומעים טוב ונוטים לשאול הרבה פעמים "מה" במהלך היום, זה הסימן שהגיע הזמן לעשות בדיקת שמיעה. במידה ומתגלה ליקוי בשמיעה, ההמלצה היא להבדק באופן רוטיני אחת לשנה. בנוסף, אדם שחשוף לרעש חזק באופן קבוע (במסגרת עבודתו לדוג, או בדיסקוטקים וכדו') חייב להבדק כל שנה, אפילו אם הוא צעיר.
    איילה ולדמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שמיעה אצל ילדה
    איילת
    21/08/2007

הבת שלי לא שומעת טוב, ובמשפחה שלי יש היסטוריה של כבדות שמיעה. עדיין לא לקחתי אותה לרופא אף אוזן גרון כי האמת היא שאני קצת מפחדת. בכל מקרה, במידה ויסתבר שיש לה בעית שמיעה רצינית, מאיזה גיל אתם ממליצים על שימוש במכשיר שמיעה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שמיעה אצל ילדה

הוספת תגובה

• בעיות שמיעה אצל ילדה

חגית שגיא
    22/08/2007

איילת שלום
    את מציינת כי ידוע לך שבתך לא שומעת טוב - האם ביצעת כבר בדיקת שמיעה? או שזו תחושה? בת כמה בתך?
    מכשיר שמיעה ניתן ורצוי להרכיב מגיל מוקדם ככל שניתן - 3 חודשים אפילו. יש חשיבות רבה לשמיעה בשנה הראשונה לחייו של התינוק מכיוון שאז הוא מפתח את כל מיומנויות התפיסה השמיעתית שיובילו לתפיסה והבנה של שפה.
    אני ממליצה לך לגשת עם בתך לרופא אא"ג ולבדיקת שמיעה בהקדם האפשרי

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שמה את המכשיר
    דינה
    19/08/2007

אמא שלי בת 81 והשמיעה שלה לקויה מאוד. היא לא שמה את המכשיר (לפי דעתי או כי זה גורם לה להרגיש לא טוב עם עצמה מבחינת הדימוי, או כי היא פשוט נהנית להתנתק) ואנחנו צריכים לצעוק לידה. אתם מכירים תופעה כזאת או שיטות לשכנע אותה לשים אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    לא שמה את המכשיר

הוספת תגובה

• לא שמה את המכשיר

איילה ולדמן
    19/08/2007

דינה שלום
    ליקוי שמיעה הינו ליקוי שהראשונים לסבול ממנו הם דוקא סביבתו הקרובה של לקוי השמיעה ולא בהכרח לקוי השמיעה בעצמו. ההדרדרות בשמיעה כתוצאה מגיל מתרחשת בהדרגתיות לאורך השנים ולא באופן פתאומי. הדרגתיות זו מביאה לידי כך שלקוי- השמיעה פשוט מתרגל לא לשמוע ולעיתים אינו מבין מה הוא מפסיד. לעומת זאת, אנשים בסביבתו נדרשים להגביר את קולם, לחזור מספר פעמים על הנאמר ולהתמודד עם עצמות גבוהות ולא נוחות של הרדיו/טלויזיה. מצב זה עשוי להיות מתסכל ביותר. בנוסף לכך, כאשר לקוי השמיעה רוכש בסופו של דבר מכשיר שמיעה, תהליך ההסתגלות למכשיר הוא ארוך ודורש סבלנות מצד מי שמרכיב אותו ותמיכה רבה מהסובבים אותו. ההמלצה שלי היא, שבמידה ויש קושי להשתמש במכשיר השמיעה ולהעזר בו, יש צורך לפנות לקלינאי/ת התקשורת שהתאימה לה את המכשיר ולהתייעץ איתה. קחי בחשבון שיתכן וידרשו לשם כך כמה פגישות עם הקלינאית עד שהמכשיר יהיה מותאם לשביעות רצונה של אימך.
    בהצלחה,
    איילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שמיעה

רות
    22/08/2007

יש מכשירים קטנים עדינים וכמעט שאינם נראים,חבל על חוסר הקשר עם העולם וגם סיכון לליקויי שמיעה בכביש בבית וכו',אל תצעקו זה הורס את מיתרי קול שלכם ועודף רעש את השמיע שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של טיסות על השמיעה
    דיילת
    16/08/2007

אני דיילת והרבה פעמים נסתמות לי האוזניים בגלל ההבדלים בלחץ של האוויר. אני סותמת את האף ומוציאה לחץ או לועסת מסטיקים, אני עושה טוב או שאני מזיקה ככה לאוזניים כי כמה אנשים אמרו לי שזה לא בריא אבל אם אני לא עושה את זה אני לא שומעת

לקביעת תור
    סגירה
    השפעה של טיסות על השמיעה

הוספת תגובה

• השפעה של טיסות על השמיעה

חגית שגיא
    16/08/2007

אטימות באוזניים בעליות גובה או ירידות היא תופעה מוכרת. כאשר את לועסת מסטיק או בולעת רוק את מאפשרת למעבר אויר בתעלה שמקשרת בין הלוע לאוזן התיכונה, ולשחרר את הלחץ שנוצר. זו פעולה טבעית לחלוטין ולא מזיקה.
    הפעלת לחץ על ידי אטימת האף היא לא פעולה מומלצת כיוון שאם קיים גודש במערכת את עלולה ליצור נזק נוסף.
    במידה והאטימות חריגה ואת זקוקה לבלוע פעמים תכופות מומלץ שתפני לרופא אא"ג לברר את הסיבה ולקבל פיתרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה מוזרה
    אלונה
    14/08/2007

שלום,

עם בני בן ה- 3 הופניתי לבדיקת שמיעה על ידי רופא אף אוזן גרון (עקב התלוננות על נחירות בזמן השינה), בבדיקה אמרו לי שיש ירידה בשמיעה וכמו כן יש נוזלים.

רציתי להבין מה זה אומר ירידה בשמיעה, האם זה קשור לנוזלים ומה צריך לעשות גם עם בני השני בן שנה וחצי ביצעתי בדיקת שמיעה (הפניה בטיפת חלב) וגם אצלו אמרו לי אותו הדבר : ירידה בשמיעה ונוזלים.אשמח אם תוכלו להסביר לי את המשמעויות
    תודה אלונה

לקביעת תור
    סגירה
    הפניה מוזרה

הוספת תגובה

• הפניה מוזרה

ענת כוכבא
    14/08/2007

לאלונה שלום
    בעת ביצוע בדיקת שמיעה אנו מחפשים מה סף השמיעה של הנבדק. משמעות סף השמיעה הינה עוצמה מינימלית, בה הנבדק מתחיל להגיב לגירוי שמיעתי והעוצמה נמדדת ביחידות הנקראות דציבל.שמיעה תקינה מוגדרת בין 0 ל-15 דציבל( 0 מסמל את מצב השמיעה הטוב ביותר). ככל שהערך המספרי עולה, כך גדל ערכו של ליקוי בשמיעה, המוגדר גם כירידה בכושר השמיעה או ירידה בשמיעה. נוזלים באוזנים מהווים הפרעה במסלול השמיעה ולכן ילדים הסובלים מנוזלים סובלים גם מירידה בשמיעה בדרגות חומרה שונות. חשוב מאוד לטפל בנוזלים,ע"מ לאפשר לילדיך לשמוע באופן תקין את כל קולות הדיבור והסביבה ובכך לאפשר להם התפתחות תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על עבודה כדיג'יי
    דיג'יי
    14/08/2007

אני עובד כדיג'יי ויודע שזה יכול לדפוק לי את השמיעה. מה אני יכול לעשות כדי לשמור עליה? אני צריך לשמוע את המוזיקה שלי אז אני לא יכול להיות עם אטמים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על עבודה כדיג'יי

הוספת תגובה

• שאלה על עבודה כדיג'יי

ענת כוכבא
    14/08/2007

ידוע כי עבודה בתנאי רעש עלולה לפגוע בשמיעה. אין ספק שעוצמת המוזיקה אליה אתה נחשף בעבודתך נחשבת כעוצמה שמסכנת את השמיעה. הפתרון הנפוץ כיום בעולם הנו עבודה עם אטמים מיוחדים המנחיתים את עוצמת המוזיקה ולא מעוותים את הצליל הנשמע. קיימים סוגים פשוטים אותם תוכל למצוא במכוני שמיעה בארץ ואולי יפתרו בעייתך. קיימים אטמים מקצועיים יותר המיוצרים בחו"ל אשר מחייבים לקיחת מיטבע מהאוזן ומשלוח לייצור בחברה היצרנית . עלותם של האחרונים מגיע למאות דולרים.
    בברכה
    ענת כוכבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה