מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מילמוליםשירה17/09/2008
שלום רב, ברצוני לשאול האם קיים קשר בין מילמולי תינוק בן 8 שבועות לבין יכולת השמיעה שלו, כלומר אם תינוק בגיל זה משמיע מילמולים רבים ומגוונים , ברור שהוא שומע? תודה רבה על תשובתך, שירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילמולים
חגית שגיא17/09/2008שירה שלום,
בגיל 8 שבועות הצלילים שתינוק משמיע הינם רפלקסיביים - לא רצוניים. גם תינוקות לקויי שמיעה ימלמלו בגיל זה מלמול דומה מאוד לזה של לקויי שמיעה.
לא ניתן להסתמך על מלמול של תינוק בגיל זה על מנת לקבוע יכולת שמיעה. קיימות בדיקות שמיעה המתאימות לגילאים אלו. אם את מודאגת את יכולה לפנות לרופא אא"ג והוא יפנה אותך למכון מוסדר שיוכל שיוכל לבצע את הבדיקה ולהרגיע אותך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימונה - תודה על ההקשבה.אביב נחמיאס15/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בבקשה
15/09/2008אשמח לעזור בכל עת שתצטרכי.
אשמח אם תעדכני אותי בהתפתחויות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמיעהלא מגלה14/09/2008בתי כיום בת 4 וחצי חודשים עברה בגיל 5 ימים שיחלוף מלא בעיקבות בילירובין של 30 אנחנו נמצאים במעקב שמיעה באי.וי ישראל בעיקבות זה ש4 בדיקות של ברה יצאו ללא תגובה מבדיקות שעשינו (התנהגותיות) יצא נכון לעכשיו שהשמיעה שלה מוגדרת בינונית רציתי לשאול אילו קולות מוגדרים כפחות מבינוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשמיעה(ללא מגלה)
ענת כוכבא14/09/2008מאוד קשה להתיחס להגדרה חופשית ומילולית של עוצמת ליקוי בשמיעה-ביחוד כשאת מציינת כי בדיקות הברה,אשר בתך עברה "יצאו ללא תגובה".כעקרון ליקוי ביניני בשמיעה מונע מבן אדם לשמוע דיבור בעוצמה רגילה וכל סוגי הקולות,שאינם רמים יותר מכך.אני בטוחה,כי במרכז אי.וי יכולים להסביר לכם על הנושא בהתאם לתוצאות הבדיקות ההתנהגותיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה לילדה בת חודשאילנה מהדרום09/09/2008הבת שלי בת חודש אני מרגישה שהיא לא שומעת טוב היות והיא לא מגיבה לרעשים חזקים אני חוששת ומודאגת מאוד בנוסף בשבועיים האחרונים היא מקוררת ואפילו הייתה מאושפזת בבית חולים עקב דלקת ריאות האם יש בדיקת שמיעה לילדים בגיל חודש ? אם כן, איפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאמא המודאגת
אילנה מהדרום09/09/2008אודה לכם אם תוכלו לחזור אליי בהקדם אני מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה בגיל חודש
איילה ולדמן09/09/2008אילנה שלום
קודם כל ברצוני להרגיעך וליידע אותך כי התגובות השמיעתיות בגיל הזה הינן קטנות מאוד וצריך לדעת להסתכל נכון על מנת למצוא אותן. אין לצפות בגיל הזה להפניית הראש לכיוון מקור הקול. תינוקות בגיל הזה בדרך כלל מגיבים לצלילים בפקיחת עיניים, הפסקת/התחלת תנועה של הגפיים והפסקת מציצה. אם את מודאגת, פני לאחד ממכוני השמיעה הקרובים לביתך לאחר קבלת הפניה מרופא. בהחלט ניתן לבצע בדיקת שמיעה בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חודש -שמיעה
אילנה מהדרום09/09/2008תודה לתשובתך המהירה .אני באמת לא ציפיתי שהילדה תפנה את ראשה לעבר קולות חזקים כגון טריקת דלת או מחיאת כף .ציפיתי למצמוץ בענים או בהלה - אזו תזוזה אך היא לא מגיבה בכלל לכן זה מפתיע אותי. שמעתי שיש בדיקת סינון שמיעה שמבצעים מיד לאחר הלידה האם הבדיקה אמינה ?האם אני יכלה לעשות את הבדיקה באוופן עצמאי ? ואייפה מבצעים אותה - פרט לבתי חולים ? אדה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חודש-שמיעה
ענת כוכבא09/09/2008לאילנה שלום!בדיקות סינון לילודים אמינות יחסית.אם מתקבלות תגובות-בטוח ששמיעתו של התינוק הינה בגדר הנורמה.קורה שאצל תינוק בעל שמיעה תקינה לא תתקבלנה תגובות ואז נדרש המשך בירור לגבי מצב האוזניים\שמיעה.תחנה ראשונה בבירור מסוג זה הינו רופא א.א.ג.. לאחר בדיקתו יופנה התינוק לבדיקת שמיעה התנהגותית,אשר מבוצעת במכונים אודיולוגים מוסמכים,ציבוריים(בבתי חולים או קופות חולים) או פרטיים,המתמחים בבדיקות מסוג זה.אם בבדיקה התנהגותית מתעורר חשד לגבי קיום ליקוי בשמיעתו של התינוק,הוא יופנה לבדיקה הנקראת A.B.R הבודקת את סף שמיעתו ללא מעורבותו.אני ממליצה לך בחום למען להסיר ספק מליבך לפנות עם בתך לרופא א.א.ג. לבירור מצב אוזניה ואני בטוחה,שהוא ינחה אותך לגבי ההמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרשות חד צדדית לתינוקתאמא מודאגת08/09/2008שלום רב! בתי בת שנה וחמישה חודשים. כשנולדה, בבדיקה שגרתית בבית חולים- היא לא עברה את בדיקת השמיעה... מכאן הפנו אותנו לבדיקה חוזרת ואז התגלו נוזלים... לאחר כמה חודשים שהנוזלים לא 'עברו' הופניתי לבדיקת ברה שם התגלה חרשות חד צדדית באוזן ימין. בקשתי בדיקה נוספת וגם בה התגלו אותם ממצאים, חרשות חד צדדית. בנוסף, נעשתה בדיקה התנהגותית בה נכתב כי הילדה שומעת ומגיבה ב-2 האוזניים בטווח הנורמה. נכון להיום, הנוזלים עדיין קיימים באוזנים. בנוסף, נראה כי הילדה מתקשרת ומברברת בצורה טובה (ואף יותר מגילה), היא רוכשת את השפה, מתקשרת עם הסביבה ומגיבה לרעשים חלשים ביותר. האם יתכן כי בדיקות הברה 'טעו'? האפ יתכן כי הנוזליים הם שהפריעו בבדיקה המדוברת?, האם ייתכן כי האוזן השמאלית מפצה על הלקוי באוזן ימין? אני ובעלי ומשפחתנו ללא ליקויים דומים- ההריון והלידה היו תקינים. ממה זה יכול להגרם? במידה ואכן קיימת חרשות חד צדדית- מה ניתן לעשות? האם הילדה תמשיך להתפתח בצורה תקינה?, אנחנו נמצאים במעקב בבית חולים שניידר...אך עדיין אני מאוד לחוצה ומודאגת. איפה אני יכולה למצוא אמא לילד עם חרשות חד צדדית? מצטערת על השאלות האינסופיות- אני בלחץ :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרשות חד-צדדית אצל תינוקת
09/09/2008אמא יקרה,
אולי תחילה ארגיע אותך ואומר שלקות שמיעה חד- צדדית, בעבר, הייתה אחד הליקויים שלא היו מתגלים אצל ילדים עד שהם היו גדלים ואומרים שכשלוחשים להם סוד באוזן אחת הם שומעים וכשלוחשים באוזן האחרת הם לא שומעים.לפיכך ניתן בהחלט לצפות להתפתחות תקינה אצל ילד עם ליקוי שמיעה חד-צדדי.
בדיקת הברה שביצעו לילדתך היא בדיקה אובייקטיבית, אשר מודדת את סף השמיעה בכל אחת מן האוזניים ללא צורך בשיתוף פעולה של הנבדק. הבדיקה היא בדיקה מוכרת מאד ואמינה מאד.
בבדיקת שמיעה התנהגותית, שעושים בחדר האטום אין לנו יכולת להפריד בין האוזניים בגיל הזה, מכיוון שלא ניתן להרכיב לילד אוזניות ולראות את תגובותיו. לפיכך, הבדיקה ההתנהגותית בחדר האטום אכן בודקת את שתי האוזניים, אך משקפת את ביצועיה של האוזן הטובה מבין השתיים. כמו שאמרת, אכן אוזן ימין מפצה על שמאל וזה מאפשר התפתחות שפתית תקינה אך עם זאת יש צורך לשים לב לדברים הבאים:
1. הילדה לקוית שמיעה באוזן אחת ולכן במסגרת חינוכית של גן או בית ספר כדאי להושיב אותה כשהאוזן הטובה פונה למורה.
2. כאשר יש נוזלים באוזניים, ואני מבינה שמצב זה שכיח אצל ביתך, פירושו שיש ירידה בשמיעה גם באוזן הטובה וכן יש להקפיד שמצב זה לא ימשך לאורך זמן.
3. יש לדאוג למעקב מסודר הן של ההתפתחות השפתית אצל קלינאית תקשורת והן של השמיעה. גם כדי יהיה מישהו שיבקר שאכן התפתחותה תקינה וכן שלא חל שינוי נוסף במצב השמיעה.
4. יש להיות מודעים שלעיתים קשה לה לשמוע, בעיקר על רקע רעש ולהיות בסלניים ולחזור על הדברים במידת הצורך.
בתקוה שהועלתי
את מוזמנת לפנות בשאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מספר שאלות
אמא מודאגת05/04/2009שלום!
ראשית, תודה על התגובה המהירה והמרגיעה.
בתי בת שנתיים כיום- היא עברה בדיקת ברה נוספת (ברה של העצם) וכנראה אין מנוס- היא סובלת מחרשות חד צדדית.
אני במעקב בשניידר באא"ג ועכשיו התחלתי ללכת איתה למיחא.... כולם אומרים לי שאין מה לדאוג וכרגע אין מה לעשות.
ואני שואלת- תמיד אומרים שככל שמתחילים לטפל במשהו מוקדם יותר כך ניתן לסייע, להקל ולשפר את המצב יותר; אז מה אני יכולה כן לעשות? איך אני יכולה לעזור לבת שלי להתגבר על אותה לקות? לסיכום, אני אשמח אם תוכלי לתת לי טיפים שיעזרו לבת שלי ככל האפשר.
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מספר תשובות
06/04/2009ראשית, מצוין שאת במעקב אאג ומטופלת במיחא. בשני המקומות יש צוות מקצועי שינחה וידריך אותך מה לעשות. מכיוון שאני לא מכירה את הילדה ומצבה השמיעתי והשפתי המדויק, המלצתי לך להתייעץ עם קלינאית התקשורת שמטפלת בה במיחא - היא ודאי תשמח לתת לך שלל עצות
חג שמח ושנשמע בשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו יכול לעזור?
אמא מודאגת18/06/2009שלום!
רציתי לדעת כיצד אני יכולה ליצור קשר עם הורים לילדים בעלי חרשות חד צדדית או במקביל עם אנשים עם חרשות חד צדדית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו יכול לעזור?
ענת כוכבא24/06/2009שלום רב! פנייתך נכנסה לפורום כתגובה לפניה ראשונית, לכן הייתה "חבויה" ולא הגבנו אליה מייד. איתך הסליחה. לגבי המידע שביקשת - לדעתי הכי נכון לפנות לאתרים של מיח"א או שמע ודרכם ליצור קשר עם הורי הילדים, הסובלים מחרשות חד צדדית.אינני חושבת, כי עליך לחפש קשר עם מבוגרים - בפרט לא כאלו שאיבדו את שמיעתם בבגרותם, כי מצבם שונה לגמרי מאלו, שסובלים מהבעיה מילדות מוקדמת.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקות שמיעה חמורהע.07/09/2008אני סובלת מלקות שמיעה ברמה חמורה. אני לא מרגישה שהלקות גוזלת ממני הרבה ממה שאני יכולה לשמוע ביום-יום. האם אני טועה? האם לקות שמיעה חמורה משמעה שאני מפספסת הרבה מהצלילים? וגם, ממה נובע ההבדל בין רמת השמיעה של כבדי שמיעה שונים? אני מתכוונת לכאלה שסובלים מלקות שמיעה חמורה. הרי פגשתי ודיברתי עם אנשים לקויי שמיעה ורבים מהם שמעו פחות טוב ממני, אע"פ שרמת השמיעה שלהם הייתה כמו שלי. תודה מראש קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקות שמיעה חמורה
09/09/2008קרן שלום,
התפקוד של אדם לקוי שמיעה מורכב ומושפע מהרבה מאד גרמים ביניהם הגיל הנוכחי, גיל הופעת הליקוי (האם התחרש לפני שרכש שפה או אחרי), אופן הופעת הליקוי (פתאומי או הדרגתי), סוג הליקוי (הולכתי תחושתי-עצבי), טווח התדרים בהם מופיע ליקוי השמיעה, יכולת הקוגנטיבית של האדם לפצות על החסר, יכולתו לקרוא דיבור (קריאת שפתיים בלשון העם) ועוד....
אדם שסובל מליקוי חמור משמע שצלילים רבים שעוצמתם עד כ-70 דציבל הוא לא ישמע, אך התפקוד שלו תלוי בגורמים הנוספים שציינתי לעיל. בהחלט יתכן מצב שבו לשני אנשים אותה עקומת שמיעה (אודיוגרמה), אך התפקוד שלהם שונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמירה31/08/2008שלום רב, מהו הניתוח שעושים כדי להשתיל שתל קוכלארי? אשמח לקבל מעט מידע בנושא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרניתוח שתל השבלול
ענת כוכבא31/08/2008למירה שלום! שתל השבלול הינו מוצא אחרון לכבדי שמיעה, שאינם יכולים להפיק עוד תועלת ממכשירי שמיעה.לא כל כבד שמיעה מתאים גם להיות מועמד לשתל.לשם כך המועמד עובר אבחון מקיף ורק לאחריו יוחלט לגבי מועמדותו.בניתוח מוכנסת אלקטרודה לתוך השבלול-דבר שגורם להרס התאים בשבלול.משמעות הדבר,שאם תוצאות התהליך אינן משביעות רצון,לא ניתן לחזור להשתמש במכשיר שמיעה.לאחר ההשתלה עוברים תהליך ארוך של כיוון פעילות האלקטרודות ואימוני שמיעה עם השתל.אם ברצונך לקבל פרטים טכניים אודות הניתוח,עליך לפנות לפורום רופאי א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סינון שמיעה לא תקינהרונית27/08/2008שלום, בני בן 6 שבועות וחצי. כשיצאנו מבית החולים לא הצליחו לבצע לתינוק בדיקת סינון שמיעה והתבקשנו להגיע שוב. כשהיה בן 6 שבועות הגענו לבדיקת סינון שמיעה והתוצאות לא היו טובות (תגובה רק בתדר 1000 הרץ בשתי האוזניים). רציתי לדעת האם הדבר אומר שלתינוק יש בעיית שמיעה (בכל זאת פעמיים לא עבר את הבדיקה)? בנוסף, נראה שהתינוק מגיב לטריקת דלת ומחיאת כף. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת סינון שמיעה לא תקינה
ענת כוכבא27/08/2008למשה שלום!בדיקות סינון שמיעה הינן כלי ראשוני להערכת מצב השמיעה ואינן מהוות כלי איבחוני מובהק.אמינות התוצאות אינה אבסולוטית,לכן יש להמשיך בבירור מקיף,אשר יתחיל אצל רופא א.א.ג. יש לקחת בחשבון,כי תעלות האוזניים של תינוקות קטנות מאוד ועשויות להסתם מהצטברויות קלות של שעווה וכמובן הדבר עשוי להשפיע על תוצאות בדיקת הסינון.לאחר בדיקת רופא א.א.ג.(רצוי רופא המתמחה בילדים)יש לבצע בדיקת שמיעה התנהגותית במכון אודיולוגי מוסמך.לפי תוצאות הבדיקה ימליצו במידת הצורך על בדיקות נוספות עד לקבלת תמונה ברורה של מצב השמיעה.לפי תאורך התינוק מגיב לקולות חזקים,לכן יתכן כי אינו סובל מליקוי בשמיעתו,אך כמובן מחובתכם להמשיך בבירור עד לקבלת תוצאה ודאית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינון שמיעה
נעמי03/03/2009בתי בת 3 חודשים עברה את בדיקת סינון השמיעה רק באוזן ימין יומיים לאחר הלידה בבית החולים. זומנו שוב לאחר חודשיים לבדיקה נוספת ובבדיקה שתי האוזניים לא עברו. בבדיקה אצל מומחה א.א.ג נמצא כי יש כמות רבה של מים בשתי האוזניים. והומלץ על בדיקת BERA . אנו קצת חוששים לבצע את הבדיקה היות ויש צורך בטישטוש. שאלתי היא האם יש משמעות לביצוע BERA כבר עכשיו או להמתין עד גיל 6 -7 חודשים לביצוע בדיקת שמיעה רגילה בטיפת חלב. ושאלה נוספת האם מים באוזניים יכולים לפגוע בשמיעה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינון שמיעה
ענת כוכבא03/03/2009לנעמי שלום!נוזלים באוזן התיכונה גורמים לירידה בכושר השמיעה והליקוי המירבי, שעשוי לנבוע מנוכחות נוזלים באוזניים הינו כ - 40 דציבל. על מנת להסיר ספק לגבי קיום ליקוי שמיעה ממקור אחר,צריך לבצע בדיקת ABR סף. בבתי חולים רבים מבצעים את הבדיקה לתינוקות קטנים במצב שינה טבעית,ללא מתן טישטוש.גם אם ניתן לילד טישטוש, הדבר לא גורם לשום נזק.המתנה לגיל 7-8 חודשים לביצוע בדיקת סינון בעזרת מחוללי רעש למיניהם בטיפת חלב אינה צעד נכון,כי בדיקת סינון שכזאת אינה אבחונית מספיק ובוודאי לא במקרה של חשד לליקוי בשמיעה.לכן תשתדלו בהקדם לבצע את בדיקת ה-ABR.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהיונית24/08/2008אימי סובלת מציפצופים באוזניים מאז מלחמת המפרץ. הוא אומרת שהאזעקות גרמו לה לציפצופים שמאז לא עוזבים אותה. היא ניסתה מספר טיפולים והם לא עזרו. שאלתי היא: מה הם הטיפולים היעילים היום לציפצופים באוזניים? (אם בכלל קיימים טיםולים יעילים). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה:ציפצופים באוזנים
ענת כוכבא25/08/2008ליונית שלום!ציפצופים באוזניים הינם תופעה די נפוצה,אך יכולים לנבוע מסיבות שונות.על מנת להתאים את הטיפול אשר עשוי לשפר את מצבה,נדרש אבחון מקיף רפואי(דרך רופא א.א.ג. המתמחה בבעיות טינטון)ואיבחון מקיף של טינטון(הציפצופים).את איבחון הטינטון ניתן לעבור במכונים אודיולוגים, המתמחים בכך.חשיבות האיבחון המקיף גדולה,מאחר וטינטון עשוי להופיע על רקע של הפרעה במערכת השמיעה, מערכת העצבים, מערכת כלי דם וכו'.לאור השונות בין המיקרים לא ניתן להגיד,כי טיפול מסוים הוא היעיל והמומלץ ביותר ולכן יש לאבחן לעומק את הבעיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהליטל20/08/2008שלום רב, האם יש קשר בין שינה על הצד באופן קבוע, לבין פגיעה בשמיעה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינה על הצד
חגית שגיא20/08/2008ליטל שלום
בהנחה שאין רעשים חזקים בעת השינה, לא צריכה להיות סיבה לירידה בשמיעה רק בגלל שינה על הצד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שמיעהנירית17/08/2008לפני שבוע רופאת א.א.ג הוציאה לי סתימה מהאוזן אח"כ שמעתי קולות בצורה מעוותת את הסביבה,בשישי שבת היתה הטבה.ביום ראשון חזרה לי הבעיה מאז אני במצב הזה.הלכתי שוב לרופאת אא"ג ,ניקתה את האוזן ,ולא חלה הטבה ושלחה אותי לבדיקת שמיעה נבדקתי במכון פרטי ואח"כ עשינו השוואה בין 2אויודגמות אחד בעבר ואחד בהווה. תוצאה הבדיקה מציינת שיש יש החמרה במצב ,עד לפגישה עם הרופאה רציתי לדעת אם זה יעבור מעצמו או שיש טיפול.רציתי לציין שאני חרש מלידה ומרכיב באוזן שמאל ,האוזן עליה דיברתי ובאוזן הימני אני לא יכול לשמוע בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיות שמיעה
ענת כוכבא17/08/2008לנירית שלום! את שאלתך עליך להציג לרופאת א.א.ג. ו\או קלינאית התקשורת,אשר בדקה אותך.על סמך המידע שמסרת אין בידי אפשרות כלשהיא לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחייה בשימוש מכשיר שמיעהגל13/08/2008האם היא טובה במובן שמשמרים יותר את מיומנות השמיעה? או להיפך? תודה. מדובר באדם מבוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדחייה בשימוש במכשיר שמיעה
ענת כוכבא13/08/2008לגל שלום! דחיית שימוש במכשיר שמיעה אינה אמצעי נכון על מנת לשמור על פונקציונליות של מערכת השמע.אדם הסובל מליקוי בשמיעתו מקבל פחות גירוים ועלול לסבול בהמשך מתפקוד שמיעתי מוגבל יותר,ביחוד בתחום הבנת דיבור.ככל שנקדים להרכיב מכשירי שמיעה,כך נשמר את היכולות הללו.תפקוד עם שמיעה לקויה בסביבה שומעת צורכת מבן אדם אנרגיה רבה והדבר עלול להוביל להתעיפות וכתוצאה מכך להתרחקות מהחברה.בנוסף ככל שדוחים את מועד תחילת השימוש במכשירי שמיעה,כך יהיה לאדם קשה יותר להסתגל להגברה.לכן מומלץ ביותר להקדים ולא לדחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעהימית10/08/2008שלום, הבן שלי בן 5 ונראה שהוא לא שומע טוב, הוא נוהג לדבר בקול רם, מתעלם או לא שומע כשמדברים אליו והאינטונציה שלו לא נכונה. בבדיקת שמיעה יצא הכל טוב - האם יתכן והם פספסו במקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת שמיעה
ענת כוכבא11/08/2008לימית שלום! בכל סוג של בדיקה עלול לקרות פיספוס,לכן אני ממליצה לפנות לרופא א.א.ג.ובהמשך לעבור בדיקת שמיעה נוספת.אם בעברו של בנך אין מחלות,אשר יכלו להשפיע על מצב השמיעה,כדאי אולי לבדוק את תחום הקשב והריכוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאזנה ל-MP3ענת06/08/2008שלום רב, האם האזנה של הבן שלי ל-mp3 יכולה לפגוע לו בשמיעה, האם זה תלוי בעוצמה, באיכות האוזניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאזנה ל-MP3
07/08/2008חשיפה למוזיקה עלולה לגרום לנזק בשמיעה בתלות בעוצמה ובמשך החשיפה.
כפי שנאמר מספר פעמים בפורום, יש להאזין למוזיקה בעוצמה נמוכה מעט מהעוצמה הנוחה (בהנחה שעוצמה נוחה היא לא כשהמכשיר פועל על המקיסימום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאזנה ל- MP3
חגית שגיא07/08/2008ענת שלום
הקשבה למוזיקה באוזניות יכולה לפגוע בשמיעה כתלות בעצמה. אם בנך מאזין למוזיקה בעצמה חזקה מדי - השמיעה יכולה להפגע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהקובי03/08/2008האם ניקוי צרומן על ידי רופא זה כואב?
כמו כן, איך מומלץ לנקות אוזניים? אם אי אפשר עם מקלות, אז עם מה אפשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקובי
חגית שגיא03/08/2008תחושת הכאב באוזן, כמו בשאר הגוף היא אינדיבידואלית ותלוייה ברגישות של האוזן ובהליך הניקוי עצמו - עליו רצוי לברר בפורום רופאי אא"ג.
גם לגבי ניקוי אוזן - עדיף לברר בפורום רופאי אא"ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)