מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה התהליךהילה24/10/2007
שלום רב,
איני בת 40, השמיעה שלי ירודה מילדות. נבדקתי בגלי כ-12, כאשר זוהתה הבעיה, אך אף פעם לא הרכבתי מכשיר שמיעה, הסתדרתי איכשהו. אין לי בעיה לשמוע, ביקר כאשר אני יכולה לעקוב גם לאחר שפתיים של המדבר, אבל גם רדיו אני שומעת די טוב. טלפון אני יכולה לשמוע רק בצד אחד. לחש אני לא מצליחה להבין בכלל, וגם בזמן נסיעה באוטו קשה לי מאד להשתתף בשיחה.
זה קצת מביך אותי לפנות לקופת חולים - הדבר ירשם בתיק שלי, ולפעמים מעביד מעוניין לדעת מה הוא מצב הבריאות וזה יכול להשפיע על קבלת החלטה שלו לגביי, וגם מבחינת ביטוח שאני עשיתי בנוסף לקופת חולים - אני מזדהה כאישה בריאה, אין שם בשאלון שאלה לגבי טיב שמיעה, ואני לא מנדבת אינפורמציה, ביקר שלא פניתי, לא נבדקתי, אין תעוד רשמי של בעיה...
בזמן אחרון אני מרגישה ידרדרות מסויימת, או שפשוט נמעס לי להסתיר שלא שמעתי, ולשאול עוד פעם, וקורים מצבים לא נעימים. מה אתם יכולים להמליך לי? איך להתחיל תהליך, לפנות קודם לקופת חולים? אולי יש אפשרות לפנות ישר למכון שמיעה, שזה יהיה יותר דיסקרטי? אני מבינה, ששרותים של מכון שמיעה יקרים, ועלות מכשיר שמיעה הוא יקר מאד. האם השתתפות של קופת חולים משמעותית, או שלא כידאי לערב אותם בכלל?
תודה, וסליחה על שגיאות, אני עולה חדשה יחסית, עברית שלי לא תקינה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך התאמת מכשיר
חגית שגיא24/10/2007הילה שלום,
את יכולה לפנות ישר למכון שמיעה ולבצע שם בדיקת שמיעה והתאמה. רצוי לגשת קודם לרופא אא"ג על מנת שיבדוק את מצב האוזן (נקיון, שלמות עור התוף וכד'). בכל מקרה ברוב המכונים ברור מצב שמיעה ומתן המלצה על מכשיר לא עולה כסף.
מכשירי השמיעה נעים בטווח מחירים רחב מאוד, כך שאני בטוחה שתוכלי למצוא מכשיר שיתאים לך גם מבחינת מחיר. קופות חולים משתתפות ברכישת מכשיר - כל קופה לפי ההסדר שלה ולפי רמת הביטוח שלך, את יכולה לפנות ולברר.
אני חושבת שתפקוד שמיעתי לקוי בזמן שיחה - בקשה לחזרה על דברים מספר פעמים, או מענה לא נכון על שאלה - יכול לפגוע ברושם הטוב שתשאירי על מעביד יותר מאשר אם ידע שאת לקויית שמיעה המשוקמת על ידי מכשיר שמיעה ומראה תפקוד טוב בעת שיחה.
מקווה שעניתי על השאלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעהTBH23/10/2007
מזה שנתיים אני חשה כי שמיעתי נפגעה. אני הרבה פעמים מתקשה באבחנה השמיעתית של מילים ושומעות מילים שנאמרות כמילים דומות: למשל: יכולים לומר לי תרמיל ואני אשמע מעיל.
האם זה אומר שיש לי פגיעה בעצב? האם זה הפיך? ממה זה נוצר ואיך מטפלים בזה? לא הייתי בבדיקת שמיעה. רופא אף אוזן גרון לפני כשלוש שנים לא מצא הרבה וניסה לשאוב משהו מהאוזנניים ולא כ"כ מצא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה
חגית שגיא24/10/2007על מנת לענות על שאלות אלו את צריכה לפנות למכון שמיעה שם קלינאית תקשורת תערוך לך בדיקת שמיעה, לאחר מכן ניתן יהיה לענות לך האם קיימת ירידה בשמיעה, האם ירידה זו הפיכה ומה הסיבה לירידה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה יכולה לפגוע באוזניים?רוצה לשחות21/10/2007
אני רוצה להתחיל לשחות (עד עכשיו שחיתי מדי פעם, אבל אני רוצה להפוך את זה למשהו קבוע) אבל פוחדת שזה יכול לפגוע לי בשמיעה כי מים נכנסים לאוזן באופן קבוע.
יש בסיס לחששות שלי?
יש איזה פקקים לאוזניים שהם אטומים לגמרי ויחסמו מעבר של מים באופן מוחלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לשחות
איילה ולדמן21/10/2007ניתן לעשות אטמי אוזניים לפי מידה. לשם כך עלייך לפנות לאחד ממכוני השמיעה, שם קלינאית תקשורת מוסמכת תקח לך מידות מהאוזניים ותשלח את המידות למעבדה לייצור אטמים המותאמים באופן אישי לאוזניים שלך.
שחייה נעימה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש ייעוץ - דחוף!!!רותי ששון18/10/2007
יש לי ילד כיום בן 17 הבדיקה היחידה לשמיעה עשה לפני 10שנים בדיקת ברה הבדיקה בוצעה בשניידר. אנו לא מבנים מה תוצאות הבדיקה אבל רופא להתפתחות הילד אמר שזה בסדר ,הילד מאז שהוא קטן אוהב לראות קלטות וידאו ולשמוע מוזיקה כאשר היה חוזר על המילים היה מבטא זאת לא ברור עד היום ,כיום אני חוזרת על המילים הוא לומד לבטא ומשתמש בזה . קראתי בפורום הפרעות שמיעה על רמת שמיעה ותגובה לצללים שונים וחשובים להבנת הדיבור וכל מה שכרוך בזה
אני מבקשת איזה מכון יכול לאבחן אם יש לו בעית שמיעה כלשהי מכון שיבדוק מהיסוד אבקש תשובה כמה שאפשר על מנת לעזור לו במידה ויש לו בעיה שמיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - דחוף
חגית שגיא19/10/2007רותי שלום,
לא ברור לי מהודעתך מה הסיבה לחשד ללקות בשמיעה - העובדה שהוא לא מדבר ברור? ומדוע נערכה בדיקת ABR בגיל 7 ולא בדיקת שמיעה רגילה.
אם לא מדבר ברור צריך גם לפנות לאבחון קלינאית תקשורת לברר את הקושי בהגייה
בכל מקרה - בנושא השמיעה - על מנת לוודא שמיעה תקינה יש לפנות למכון אודיולוגי באזור מגוריך המתמחה באיתור לקויות שמיעה על מנת לערוך לו בדיקת שמיעה מלאה.
מקווה שעזרתי
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבר בקול רםמישהי18/10/2007
בני בן ה-4 מדבר בקול רם מאוד הוא שומע היטב הגננת המליצה לי לערוך לו בדיקת שמיעה. האם דיבור בקול רם הוא סימן לבעיית שמיעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבר בקול רם
חגית שגיא18/10/2007דיבור בקול רם, בעיקר אם מתחיל פתאום (כלומר אם בנך לא דיבר בעצמה זו תמיד) יכול להעיד על ירידה כלשהי בשמיעה.
כמובן שיש ילדים המדברים בקול רם ללא בעית שמיעה.
בכל מקרה כדאי לבצע בדיקת שמיעה במכון אודיולוגי על מנת לוודא שלא חלה ירידה בשמיעה - גם אם זמנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעזור?אלה16/10/2007
שלום. בני בן שנתיים ושמונה חודשים אובחן כסובל מליקוי שמיעה חמור לפני שנה. הוא משתמש במכישירי שמיעה והחל טיפולים של קלינאית מיד אחרי האיבחון. בשנה זו התקדם נפלא ורכש אוצר מילים רחב מאוד כולל מושגים של צבעים, מספרים, הפכים, פעלים וכמובן שמות עצם רבים. כרגע מדבר בצירופים ומשפטים קצרים עם מבנה תחבירי לא תקין . רציתי לשאול בנוגע להיגוי - הקלינאית מאמינה שזה יגיע אבל לא עובדת על היגוי בצורה מובנית.
ההיגוי שלו אינו ברור במספר עיצורים: ז,ס,ו,- לאחרונה למד פ-לא דגושה. כיצד אפשר לסייע לו וללמדו. שאר העיצורים קיימים אך לא תמיד הוגה אותם , תלוי באיזה חלק של המילה הם נמצאים.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לעזור
חגית שגיא16/10/2007אלה שלום
בהנחה כי בנך מטופל במסגרת המתאימה ללקויי שמיעה בגיל הרך (מיח"א AVR וכד') את יכולה לסמוך על הקלינאית המטפלת כיוון שהיא מכירה את קצב ההתפתחות וצורת ההתפתחות של תחום ההיגוי אצל ילדים שומעים ולקויי שמיעה.
ההגאים השורקים (ז,ס,צ, וכד') - לדוגמא - הם הגאים קשים שאנו מצפים לרכישה מלאה שלהם סביב גיל 6 אצל ילדים בעלי התפתחות תקינה.
לכן, אם בנך מראה התפתחות שפתית יפה, ואם קיימת התקדמות בתחום ההיגוי - גם אם יכולת זו אינה מושלמת, לא הייתי מעמיסה על בנך עבודה מיותרת וצפיות נוספות.
בברכה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנטוןבילי14/10/2007
שלום.
האם ידוע לכן על טיפול חדש או ניסיוני לטנטון? אני סובל מזה מספר חודשים בעקבות תאונה וזה מוציא אותי מדעתי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנטון
איילה ולדמן14/10/2007שלום רב!
קיימים טיפולים שונים ומגוונים לתופעת הטינטון. עצתי לך - פנה תחילה לרופא א.א.ג לבדיקה. שנית, כדאי שתבצע בדיקת שמיעה מלאה ותוודא מה מצב השמיעה שלך. רק לאחר מכן תוכל להתייעץ עם רופאי א.א.ג במרפאות הקופה ועם קלינאי תקשורת במכוני השמיעה השונים באשר לטיפול אפשרי לבעיית הטינטון שלך.
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות של מכשיר שמיעהרימה10/10/2007
שלום. אמא שלי מתחילה לאבד את השמיעה ואני רוצה לקנות לה מחיר וצריכה לדעת לאיזה סכומים להיערך. אודה לכן אם תוכלו לענות לי לכמה שאלות:
מה טווח המחירים של מכשיר שמיעה?
איזה עוד הוצאות יש חוץ מהמכשיר?
כל כמה זמן צריך להחליף אותו בחדש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות של מכשיר שמיעה
איילה ולדמן10/10/2007רימה שלום
על מנת לקבל תשובה מדויקת לשאלתך, על אמא שלך לעבור בדיקת שמיעה באחד ממכוני השמיעה הסמוכים למקום מגוריכם. רק על סמך בדיקת שמיעה עדכנית ניתן לדעת אלו מכשירי שמיעה מתאימים לסוג וחומרת הירידהבשמיעה של אמך. טווח המחירים הוא גדול מאוד והסכום הסופי שתאלצו לשלם תלוי גם בקופת החולים שבה אתם חברים ובסוג הביטוח שיש לכם בקופה (ביטוחים משלימים וכדו). קופות החולים משתתפות במידה כזאת או אחרת בעלויות.
מעבר לעלות הראשונית של המכשירים, ההוצאה היחידה שתהיה לכם היא על רכישה של סוללות. הוצאה זו היא קטנה מאוד ובהחלט זניחה ביחס למכשיר השמיעה.
מכשיר תוך אוזני הינו מכשיר שהבלאי שלו מהיר יותר ובדרך כלל מקובל להחליף אותו אחת לכ - 3-5 שנים. קופות החולים ערוכות לכך ומאשרות ניצול הזכויות לרכישת מכשיר בהתאם לכך. לעומת זאת, מכשיר מאחורי האוזן בדרך כלל מחזיק מעמד יותר שנים ויש איתו פחות תקלות.
בהצלחה,
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרימה
ענת כוכבא10/10/2007בהמשך לתשובתה של איילה טווח המחירים נע מכ -3000 ש"ח ועד 15000 ש"ח לפני החזרי הקופות והביטוחים המשלימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוד קריאת שפתייםכלנית08/10/2007
סבא שלי לא שומע טוב ולא מסכים לשים מכשיר שמיעה.
יש מקום שהוא יכול ללמוד בו קריאת שפתיים, שיבין מה אומרים לו גם בלי מכשיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאת שפתיים
חגית שגיא08/10/2007קריאת שפתיים ניתן לתרגל אצל קלינאית תקשורת המתמחה בשיקום לקויות שמיעה- את יכולה לברר בארגון 'בקול' היכן מצויה קלינאית המתמחית בכך קרוב אל סבך.
כמובן שקריאת שפתיים בלבד כמיומנות שנרכשת בגיל מבוגר - סביר שלא תתן לו את איכות החיים שיכול לספק לו מכשיר שמיעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריאת שפתיים לכבדי שמיעה, תל אביב
ורד גולד02/04/2010תר ויותר קשה לי להשתתף בשיחה ולעקוב אחרי הנאמר בקבוצה. יש לי מכשירי שמיעה אך כידוע, הם טובים בעיקר בשיחה אחד על אחד, ולא בין אנשים במקום ציבוורי, כגון בית קפה
היכן אוכל ללמוד לקרוא שפתיים וכך לחזור אל חברת בני אדם?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריאת שפתיים לכבדי שמיעה, תל אביב
ענת כוכבא03/04/2010לורד שלום! הבנת דיבור בעזרת מכשירי שמיעה תלוייה במספר גורמים:
1.אם הליקוי הינו דו צדדי ונעזרים במכשיר שמיעה אחד, מפחיתים את הסיכוי להבין דיבור במצבי האזנה קשים יותר,
2.אם מכשירי השמיעה מצויידים במערכות אדפטיביות ודינמיות של הפחתת רעשי רקע והדגשת דיבור
3.אם ליקוי השמיעה מתבטא לא רק בירידה בסף טונאלי של השמיעה אלא גם בליקוי ביכולת הבנת הדיבור, יש להיעזר במערכת FM אישית לצורך שיפור ההבנה
4. אם התקיימו כל התנאים של שיקום שמיעה כדאי להוסיף מיומנות קריאת דיבור( שפתיים) וניתן ללמוד זאת אצל קלינאיי תקשורת המתמחים בשיקום שמיעה או דרך אירגון "בקול ".
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OTOSCLEROSISרויטל04/10/2007
שלום רב.
לאחרונה אובחנה אצלי באוזן ימין מחלה בשם "אוטוסקולורוסיס,"ידעתי תמיד שיש לי ירידה בשמיעה באוזן זאת אך לא תארתי לעצמי שאגיע למצב שכזה.
כנראה שהתגברות התופעה הייתה בהריון שעברתי עד לא מזמן.
בכל מקרה התייעצתי עם מספר רופאי א.א.ג ,מומחים ונאמר לי שעליי לעבור ניתוח או להתקין מכשיר שמיעה.
הרופא האחרון שהתייעצתי איתו לגביי מצבי לא המליץ על הניתוח,בטענה
שהניתוח יכול לעזור לזמן מה ושאז הבעייה עלולה לשוב,ושזה ניתוח לא קל וגם שיש לי תינוק קטן.
עדיין לא סיימתי עם הבדיקות וכו..וממש קשה לי להחליט,אני ממש חרדה משתי האופציות .
אם המחלה הייתה סתם לא מפריעה לי אז זה היה בסדר,אך אני בהחלט מרגישה שאיני שומעת טוב באוזן ימין והמון פעמים עליי להתמודד עם זה וזה ממש לא נעים !
מה כדאי לעשות?תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטוסקלרוזיס
04/10/2007רויטל שלום,
כפי ששמת לב כמספר הרופאים כך מספר הדעות לגבי הניתוח. השיקולים אם לנתח או לא תלויים במיגוון גורמים כמו: חומרת ליקוי השמיעה, הסיכוי להביא לשיפור השמיעה באמצעות הניתוח, הסיכוי שלך לירידה נוספת בשמיעה במידה ואת מתכננת ילדים נוספים ועוד.
כך שלבטח לא אנו הגורם שיכול לומר לך מה נכון עבורך (אם לנתח או לא). עם זאת, אם תחליטי שאת לא רוצה לעבור ניתוח יש מיגוון פתרונות לשיקום שמיעתי באמצעות מכשירי שמיעה ואת מוזמנת להתעניין לגביהם באחד ממכוני השמיעה. פגישת ייעוץ למכשיר היא בחינם ואולי כדאי שתשמעי גם על האופציה הזו בטרם את מחליטה על ניתוח.
בכל מקרה אני מאחלת לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשהעידו03/10/2007שלום רב,
אני וחברתי מתכננים לנסוע לדרום אמריקה במהלך השנה הקרובה. חברתי הינה לקויית שמיעה בשתי אוזניה והיא משתמשת במכשירי שמיעה.
במהלך טרקים בטיול אנו נעלה לגבהים של 4000-5000 מטרים גובה. האם גבהים אלה יכולים לסכן את שמיעתה של חברתי
בתודה מראש,
עידו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלעידו
חגית שגיא03/10/2007כיוון שאין לי מידע על הסיבות לירידה עדיף לפנות לרופא אא"ג על מנת לקבל תשובה לשאלה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עידו03/10/2007הסיבה לירידה בשמיעה הינה דלקות אוזניים חוזרות בגיל שנה שנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חגית שגיא04/10/2007דלקות אוזניים חוזרות בילדות עשויות להשאיר את האוזן רגישה יותר לשינוי לחצים (בשל הצטלקויות על עור התוף וכד'). לכן כפי שציינתי קודם - רצוי להפנות שאלה זו לרופא אא"ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עידו05/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות באוזניים***02/10/2007שלום! יש לי בעיה באוזניים של הרגשה של כאילו האוזניים נפתחות ואז אני שומעת את הכל בצורה גבוה יותר כולל את הנשימות שלי וזה די משגע והלכתי לרופא א.א.ג ואמרו לי שאין לי כלום וגם עברתי איזהבדיקה ואמרו לי שיש לי ירידה קלהבשמיעה אבל לא נראה לי שזה קשור לזה ולאחרונה יש לי כאבי אוזנים של כאב חד אשמח מאוד אם תדעו את מה שיש לי ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיות באוזניים
חגית שגיא03/10/2007רצוי שתפני לרופא אא"ג בשנית מכיוון שהופיע כאב באוזניים.
לגבי תחושת האטימות שנפתחת - יתכן וזה קשור לאוורור של האוזן התיכונה, קיימות בדיקות לברור התפקוד של התעלה האחראית לכך - אך בכל מקרה את צריכה לפנות לרופא אא"ג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטיקהרוני02/10/2007האם הירידה בשמיעה מועברת גנטית לדור הבא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגנטיקה גילי
ענת כוכבא02/10/2007לגילי שלום
ישנן לקויות שמיעה אשר מקורן במקור גנטי ולקויות שמיעה אחרות אשר מקורן במחלות שונות במהלך החיים או גורמים אחרים. אם שאלתך מתיחסת לדור הבא במשפחתך,רצוי לפנות ליעוץ גנטי,אשר יתיחסו בו לכל הגורמים האפשריים.בברכה ענת כוכבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר שמיעהמורן30/09/2007האם זה נכון שעלות מכשיר שמיעה קטן נע סביב 7000 ש"ח לאוזן אחת? האם הקופות משתתפות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמכשיר שמיעה
חגית שגיא30/09/2007מורן שלום
עלות מכשירי שמיעה נעה בתחום רחב מאוד של מחירים כתלות בטכנולוגית המכשיר ובגודלו. קופות החולים משתתפות ברכישת מכשיר וגודל ההשתתפות תלויה בסוג הביטוח.
על מנת לקבל מידע מדויק יש צורך לפנות למכון לשיקום שמיעה שם קלינאי התקשורת יתאימו מכשיר שמיעה על פי ירידת השמיעה, יעדכנו אותך בטווח המחירים של המכשירים המתאימים ותוכלי לברר את ההחזר המדויק בקופת החולים שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שומעת טוב קולות עמוקיםירדן24/09/2007השמיעה שלי לא רעה בכלל באופן כללי, אבל אני מתקשה לשמוע קולות בס, גם כשהם באותה עוצמה של קולות אחרים. קשה לי למשל להבין מה אנשים עם קול נמוך אומרים. מה ההסבר לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא שומעת טוב קולות עמוקים
24/09/2007ירדן שלום.
לעיתים קיימים לקויי שמיעה, אפילו זמניים בשל פקק שעווה או נוזלים באוזניים, המשפיעים בעיקר על אזור התדרים הנמוכים. לפיכך עצתי לך, אפילו אם את חשה ששמיעתך תקינה, לגשת לרופא א.א.ג שיסתכל באוזנייך ולבצע בדיקת שמיעה מסודרת במכון שמיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)