מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ZAP TANDA.עדי29/12/2011
ZAP TANDA.
ראיתי שזה מכשיר במוכרים בסופר פארם.
הבנתי שזה מתאים רק למי שיש אקנה קלה עד בינונית.
את חושב, שהמכשיר הזה יעזור לי?
ובכלל, מה דעתך על המכשיר הזה?
האם הוא נמצא יעיל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ZAP TANDA. - תגובה
זילי אורבך04/01/2012שלום עדי,
אני לא מכירה את התכשיר.
בקשי מידע מהמוכר ברשת הפארם, עייני בעלון לצרכן והחליטי אם זה מתאים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהחנה28/12/2011
האם שוקולד, מוצרי חלב וקמח לבן גורמים לאקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
זילי אורבך29/12/2011שלום חנה,
אקנה היא בעיית עור נפוצה בגיל ההתבגרות בעיקר וגם אצל מבוגרים, עקב פעילות יתר של בלוטות החלב, המפרישות שומן שסותם את זקיקי השיער וגורם לפצעים מוגלתיים, לשחורים, וכו', בעיקר באזור הפנים והגב.
הגורמים העיקריים הם:
גירוי הורמונלי (אצל נשים - הורמוני המין אסטרוגן ופרוגסטרון הנוצרים בשחלות, ואצל גברים-הורמון הטסטוסטרון המיוצר באשכים), שימוש בגלולות, מחזור חודשי,
שימוש בתרופות כמו סטרואידים, זיעה ולחות גבוהה, חיידקים וכו'.
המזון אינו הגורם לאקנה, במקרים מסוימים הוא עשוי לעודד פעילות נוספת של בלוטות החלב, שממילא פעילים מאוד במצבי אקנה.
רצוי להימנע מצריכת יתר של מזונות עתירי שומן ובמיוחד מזונות מטוגנים כגון: צ'יפס, פיצה, בורקס וכו'.
להימנע ממזונות עתירי פחמימות מזוקקות כגון: סוכר לבן, קמח לבן, משקאות ממותקים, עוגות קרם וכו'.
(מותר לשמור מזונות אילו "לטעימות כיף" בארועים מיוחדים).
סוכר מהווה קרקע פוריה לשגשוג חיידקים ודלקות, לכן רצוי להפחיתו.
כדאי לבדוק כל מוצר מזון באופן אישי בשיטת האלימינציה. לבדוק אם יש החמרה של האקנה כשאוכלים מוצר זה או אחר ולהפחיתו.
באופן כללי, במחקרים לא נמצא קשר ישיר חד משמעי בין מזון לאקנה.
מומלץ לשמור על תזונה נבונה, צריכת סיבים תזונתיים, המסייעים בניקוי רעלים וטיהור מערכת העיכול, בצריכת ירקות ופירות, דגנים וקטניות, מים נקיים, צמחי מרפא מטהרים וכו'. כל אלה יסייעו בדטוקס (טיהור וניקוי) הרעלים מהעור והדם.
לפעילות גופנית חשיבות על בניקוי הגוף ובהרגעת מתחים ולחץ המתלווים לבעיה.
לסיכום, יש צורךבגישה הוליסטית מקיפה, הכוללת היבטים של תזונה נבונה, אורח חיים בריא ושילוב של צמחי מרפא ותוספי מזון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותשאלות25/12/2011
מדוע המשחה "לוקסיד" גורמת לצלקות בפנים..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות - תגובה
זילי אורבך25/12/2011שלום
"לוקציד" הוא תכשיר המכיל חומצה רטינואית המיועדת לטיפול באקנה. כמו כן משתמשים בה לקילוף תאי עור מתים ולטיפול בפעילות יתר של בלוטות החלב. היא לא גורמת לצלקות,להיפך, היא מסייעת בחידוש תאי העור ובטשטוש הצלקות.
אם יש לך צלקות, הן בודאי לא מה"לוקציד".
התייעצי עם רופא מומחה לגבי בעית העור שיש לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לזילי אורבךנדב22/12/2011
קודם כול תודה על תשובה
עוד שאלה קטנה אחרי שהפצע מתייבש ומחליף צבע לגוון של חום כזה מיובש להמשיך לשים עליו משחת יבוש או לתת לו לרדת לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזילי אורבך - תגובה
זילי אורבך25/12/2011שלום נדב,
אפשר למרוח עליו משחת ייבוש ולתת לו לנשור לאחר שהוא מגליד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה - קרקפת שורפתשחיינית21/12/2011
שלום רב, בהמשך לשאלתי מיום 21.12 על קרקפת ששורפת בעת צביעת שיער, השאלה העיקרית שלי היא אם אפשר למנוע מצב שהקרקפת תשרוף לי בזמן צביעת השיער כי לוקח בערך רבע שעה שבה הראש שלי ממש בוער ואח"כ זה מסתדר, אז האם התשובה לכך היא מניעה מוקדמת כפי שמופיע בתשובתך? אין חומר שיכול למנוע את המצב של ראש שורף בזמן ההליך?
תודה מראש מטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה - קרקפת שורפת - תגובה
זילי אורבך25/12/2011שלום טלי,
ישנם תכשירים מאלחשים כאב. את יכולה למרוח תכשיר מאלחש בצורת ג'ל או משחה, כשעה לפני צביעת השיער, כמו שנוהגים לעשות לפני אפילציה ולפני איפור קבוע. החומר המאלחש מפחית את תחושת הבעירה.
דוגמא לתכשירי עור מאלחשים: משחה בשם EMLA, ויש ג'ל ומשחת אזרקאין (לידוקאין). ניתן לרכוש אותם בבתי מרקחת וברשתות הפארם.
אני ממליצה להיוועץ ברופא עור. הוא רשאי לרשום מרשם רפואי מיוחד עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לקילוף פצענדב21/12/2011
שגודל לי פצע קודם כול אני מוציא ממנו את השומן בדרך מיקצועית ככה שלא נישאר צלקת אחרי זה אני שם מייבש פצעים נקודתי על הפצע יום למחורת הפצע מתייבש ונוצר מין קילוף כזה כאילו גדל על זה עור מיבוש אז אני מקלף את זה ואז הגלד ניהיה אדום ממש אז מה לעשות פעם הבאה לקלף או להמשיך לשים על זה את המייבש או לא לגעת אחרי שמתביש?
חייב תשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לקילוף פצע - תגובה
זילי אורבך21/12/2011שלום נדב,
אל תקלף את הגלד שנוצר לאחר השמוש במייבשון. תן לעור מתחת לגלד להתחדש, ואפשר לפצעון לנשור לבד מבלי לגרום לפצע נוסף.
אני יודעת שבמצב כזה כולנו חסרי סבלנות ורוצים שהסימן יעלם.
התאזר בסבלנות.
אם הפצעון לא מגליד, עקב ייצור מוגבר של שומן בבלוטות החלב, יש צורך למרוח תכשיר נוסף שיסייע בקילוף וייבוש, כמו תכשיר המכיל חומצה סליצילית, חומצה לקטית , חומצת פירות (חומצה גליקולית), חומצת ויטמין A, וכו'.
אני ממליצה להתייעץ עם רופא עור ולאבחן את חומרת הפצעונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובותרינת20/12/2011
1)האם את מכירה\ממליצה על המשקה כלורופיל?
2)האם המשקה כלורופיל הזה יכול להוות תחליף לאכילת עלים ירוקים?
3)מה המינון הנכון ללקיחת משקה כלורופיל? בוקר או ערב? לפני או אחרי האוכל? האם יש משמעות אם לוקחים לפני האוכל לבין אחרי האוכל...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות - תגובה
זילי אורבך21/12/2011שלום רינת,
זה לא הפורום לפרסום תמונות מוצר זה או אחר.
בכל מקרה, אני ממליצה לאכול עלים ירוקים, שמעבר לתכולת הכלורופיל הגבוהה שבהם מכילים גם ויטמינים ומינרלים.
כלורופיל במשקה הוא חלש מאוד, אני לא רואה בו תועלת מיוחדת.
לעומת זאת אני מאוד ממליצה על מיץ עשב חיטה או מיץ עשב שעורה וכן על אצות אגמים ואצות ים כמקור עשיר לכלורופיל, למינרלים לויטמינים ולנוגדי חימצון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהרינת20/12/2011
האם יש מאכלים שמטפלים באקנה...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
זילי אורבך21/12/2011שלום רינת,
אין מאכלים ספציפיים לטיפול באקנה.
יש ויטמינים חשובים , המסייעים לגוף בטיפול בפצעים ובזיהומים, כמו;
אבץ, חיוני בחיודש תאים, בהגלדת פצעים באיזון הורמונאלי.
נוגדי חמצון כמו: ויטמין C, ויטמין E, ויטמין A, ועוד.
רב הויטמינים מצויים בפירות, ירקות, דגנים, קטניות, אגוזים, ביצים, בשר ודגים.
רצוי להימנע משימוש יתר בסוכר המשמש מצע להתרבות חיידקים.
מומלץ לשתות מים ולהפחית משקאות ממותקים.
לסיכום: לשמור על איזון תזונתי,הרגלים נבונים, פעילות גופנית ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לכתמי אקנהנדב20/12/2011
אם שמים מישחת יבוש פצעים על כתמי אקנה אדומים או כתמי פיגמטציה כאים זה יכול להוריד שיכבת עור ולעלים או לטשטש את הכתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לכתמי אקנה - תגובה
זילי אורבך21/12/2011שלום נדב,
פצעי אקנה נראים אדומים ולעיתים עד שהפצעונים מגלידים צבעם נראה כמו פיגמנט.
חיטוי וייבוש הפצעונים יזרז את הריפוי וההגלדה שלהם. לאחר שהפצעון יתיבש וינשור, העור יתחדש והכתם יובהר.
הייבוש של הפצעונים אינו מבהיר כתמי עור.
רצוי להתייעץ עם רופא עור ולאבחן את סוג הכתמים והפצעים.
בכל מקרה, שימוש בהמשחת ייבוש לפצעונים אינו מזיק ואינו מחמיר את הכתמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה19/12/2011
מה זה חומצה רטאונית? איך חומצה רטאונית מטפל באקנה?
האם ויטמין A שתיית מיץ גזר זה כמו חומצה רטאונית ?
מה זה נגזרת של ויטמין A?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
זילי אורבך21/12/2011חומצה רטינואית היא תרכובת כימית שמייצרים מויטמין A . והיא נרשמת על ידי רופא עור בתכשיר נוזלי למריחה על פצעי בגרות.
להבדיל מבטאקרוטן המצוי בירקות כתומים כמו גזר, דלעת, בטטות, סלק אדום ועוד.
וויטמין A, שהוא ויטמין מסיס שומן המצוי בשמן דגים, בחמאה בשומן מן החי ועוד.
לויטמין A תפקיד חשוב בגוף כנוגד חמצון ובשמירה על הראיה ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפת שורפת בעת צביעת שיערטלי19/12/2011
שלום רב,
ברצוני לשאול לגבי צביעת שיער, אני בת 60 ולאחרונה מאוד מאוד שורפת לי הקרקפת בעת צביעת שיער. יש לציין שאני שוחה כ- 3 פעמים בשבוע ( וייתכן אולי שנוצר לי יובש בקרקפת ומכאן הסיבה לקרקפת שמגיבה בצורה זו- ?), בכל אופן אולי יש לכם רעיון איך למנוע את שריפת הקרקפת ממנה אני סובלת בעת צביעת השיער היות ולספרית אין שום רעיון איך להתמודד עם זה. יש לציין שבמספרה שלי צובעים לי את השיער עם חומר נטול אמוניה וזה עדיין לא ממש עוזר בנושא זה.
בתודה מטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרקפת שורפת בעת צביעת שיער - תגובה
זילי אורבך21/12/2011שלום טלי,
אני מציעה למרוח שמן אתרי לבנדר על מנת להרגיע את הצריבה לאחר צביעת השיער.
אם הקרקפת צורבת לאורך זמן, גשי לרופא עור לקבלת תכשיר רפואי לקרקפת.
כמו כן, את יכולה לשטוף את השיער עם חליטת פרחי קלנדולה ופרחי קמומיל, יש להם תכונות אנטידלקתיות לעור. אולי כדאי שתבקשי מהספרית לשטוף את שיערך לאחר הצביעה עם חליטת צמחים זו. את יכולה להכין את הנוזל בבית:
1 כף לכוס וחצי מים רותחים. להשרות לשעה לסנן ולהעביר לבקבוק.
או לחילופין, לבצע את השטיפה בבית.
אפשר להוסיף מספר טיפות שמן לבנדר לחליטת הפרחים ולשטוף. או למרוח את השמן ישירות על הקרקפת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים טבעיים להגדלת חזה?בת-אל18/12/2011
האם יתכן שכדורים טבעיים יכולים להגדיל חזה?
כדורים feminisque מבטיחים זאת
זה שקר או אמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים טבעיים להגדלת חזה? - תגובה
זילי אורבך21/12/2011שלום בת -אל
עד כמה שידוע לי, להגדלת חזה יש צורך בכדורי הורמונים מיוחדים שרק רופא מוסמך רשאי לרשום.
ישנם צמחי מרפא עם פעילות פיטואסטרוגנית עדינה ולא נראה לי שהם יכולים להגדיל חזה.
התייעצי עם רופא מוסמך בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך על מוצרי חלב......נטע16/12/2011
מדוע אומרים שהחלב הוא המזון הגרוע ביותר בתזונה המערבית?
ד"ר אבני ריפא רבים ממטופליו באמירה אחת - הפסיקו לצרוך מוצרי חלב!
ד"ר אריה אבני, הגורו של המתנגדים לצריכת מוצרי חלב פרה, יצליח להוכיח בספרו גם לספקנים מביניכם, שחלב פרה מסוכן לבריאות:
"לצערי, אני לא הראשון מבין אלה הזועקים במשך מאות ואלפי שנים: החלב ומוצריו לא נועדו לאדם! ומכיוון שאיני הראשון, זהו כישלון - כישלון של מערכת הבריאות, שאינה מוכנה להקשיב למיליוני זעקות ברחבי העולם: החלב - קטלני!
נמצא קשר בין סרטן השחלות לבין צריכת חלב ולקטוז
חשיפה מוקדמת לחלב מגבירה את הסיכון לסוכרת נעורים
גם הרפואה הסינית אינה מצדדת בחלב הפרה.
הסינים מאמינים כי חלב פרה מחליש את הגוף, גורם לבעיות במערכת העיכול ויוצר בגוף לחות וליחה שמהווים בסיס לבעיות בריאותיות רבות ולכן ממליצים להימנע מצריכת חלב ומוצריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך על מוצרי חלב...... - תגובה
זילי אורבך21/12/2011שלום נטע,
אני מציעה להפנות את כל האמור לעיל לפורום תזונה.
פורום זה עוסק בקוסמטיקה טבעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינגנטע16/12/2011
אמרו ש"הלוקסיד" זה פילינג
ורציתי לדעת איך לוקסיד יכול להיות פילינג?
הרי אין ללוקסיד גרגרים של פילינג!
והלוקסיד זה מרקם של קרם- אז איך זה עושה פילינג?
מה זה בכלל "פילינג כימי"? במה הפילינג הכימי שונה מפילינג רגיל...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג - תגובה
זילי אורבך21/12/2011שלום נטע,
לוקציד מכיל חומצה רטינואית שהיא נגזרת של ויטמין A. החומצה הרטנואית גורמת לקילוף של העור בעצם היותה חומצה. גם חומצת פירות וגם חומצות אחרות כמו חומצה סליצילית וחומצת חלב גורמות לקילוף העור בעוצמות שונות.
פילינג לא חייב להיות גרגירים. גרגירים גורמים לפילינג עקב שפשוף העור עמם ולא בגלל היותם חומציים.
כל שפשוף של העור , אפילו בעזרת מגבת או היד יגרום לקילוף מסויים.
בקילוף כימי, מורחים חומצות חזקות יותר הממיסות את השכבה העליונה של העור וגורמים לקילופה. הקילוף הכימי נעשה על ידי רופא מוסמך בבית חולים
ולעיתים קרובות בהרדמה. זה לא פילינג ביתי.
אל תמרחי תכשירי פילינג לפני התייעצות עם איש מקצוע מוסמך.
הפילינג לעור שמן ובעייתי ,נועד לסלק עודפי שומן וחלב מבלוטות החלב, שפעילות יתר שלהן היא הגורם הראשי לאקנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחותדנה15/12/2011
מה ההבדל בין "אדפרין קרם" לבין "רט אוויט" לבין "לוקסיד קרם"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחות - תגובה
זילי אורבך15/12/2011שלום דנה,
התכשירים שרשמת נרשמים על ידי רופא עור לטיפול בפצעי אקנה.
לכולם יש השפעה מייבשת ומקלפת.
להזכירך שזה פורום לקוסמטיקה טבעית ולא לתרופות מרשם .
התייעצי עם הרופא המטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)