מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגלית25/10/2011
האם משקה כלורופיל מטפל באקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
זילי אורבך25/10/2011שלום גלית,
כלורופיל הוא הפיגמנט הירוק שנמצא בעלים הירוקים, באצות , בירקות ירוקי עלים וכו'.
הכלורופיל נחשב לנוגד חימצון ולנוגד דלקות, הוא מסייע בניקוי וטיהור הגוף מרעלים ומריחות לא נעימים ויש לו תפקיד בייצור ההמוגלובין בתאי הדם האדומים.
הוא טוב למצבי אנמיה, באשת הפה, עצירות, בעיות עור .
הוא לא משמש כתכשיר ראשי לטיפול באקנה. אקנה נובע מפעילות יתר של בלוטות החלב ומהשפעות הורמונאליות. רצוי לשלב את הכלורופיל בטיפול נוסף.
בכל מקרה זה יכול רק להועיל ולא להזיק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן ויטמין איאורטל24/10/2011
רציתי לשאול את דעתך לגבי שמן ויטמין אי. קראתי שזה חומר טבעי שמיטיב עם עור הפנים בכלל, ובפרט לעור מצולק ושנוטה להצטלקויות.
והאם הוא לא גורם לשמנוניות בפנים ועלול להוציא פצעים בעקבות מריחתו.
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן ויטמין אי - תגובה
זילי אורבך25/10/2011שלום אורטל,
ויטמין E נקרא גם Tocopherol הוא ויטמין מסיס שמן, הוא משמש כנוגד חמצון רב עוצמה הן בשימוש פנימי בבליעה והן בשימוש קוסמטי.
בתכשירים קוסמטיים הוא משמש כמשמר ומונע עיפוש של הפזה השומנית.
מוסיפים אותו כמשמר טבעי למרקחות של שמני עיסוי וקרמים.
הוא משמש לריפוי פצעים, כוויות, שריטות, כיבים וצלקות.
ניתן למרוח אותו ישירות בצורתו הצמיגה, או כתוספת לשמני בסיס כמו שמן שקדים, שמן זית , וכו', טיפה אחת לכל מ"ל שמן .
בשמן נבט חיטה ריכוזו גבוה.
הוא קצת שמן לעור שמנוני במריחה ישירה.
לעור שמן, ניתן להוסיף שמן ויטמין E לקרם על בסיס מים, או לג'ל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע מדלגים על שאלות???נעה23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מדוע מדלגים על שאלות??? - תגובה
זילי אורבך25/10/2011שלום נועה,
לאיזה שאלות את מתכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרני השמש מתי הן מזיקותשחיינית22/10/2011
שלום רב,
יש לי עור מאוד רגיש לשמש ואני מקפידה מאוד לא לחשוף עצמי לשמש, וברצוני לשאול: האם יש שוני בקרני השמש אשר מופיעות בחודשים יולי אוגוסט ובין אוקטובר (באופן כללי כמובן להוציא מקרים חריגים), האם אפשר לשחות בשמש בתקופה זו?
בתודה מראש
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרני השמש מתי הן מזיקות - תגובה
זילי אורבך25/10/2011שלום
חשיפה לא מבוקרת לקרני שמש בכל עונות השנה עשויה להזיק. אין שוני בהשפעה של קרני השמש . זה תלוי כמה זמן את נחשפת לקרינה.
יש להימנע מחשיפת יתר לשמש יוקדת, ואם יוצאים לטיול, או שוחים בשעות בהן קרני השמש חזקות, מומלץ להימרח היטב עם קרם הגנה עם מקדם הגנה 15-30 spf , לחבוש כובע, משקפיים וכו', ולקצר ככל האפשר את זמן החשיפה לקרני השמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PMSגלית לוי22/10/2011
עשיתי דיקור סיני והסימפטומים שלי ממש לא נפתרו: שיעור יתר, השמנה, אקנה, תסמונת קדם-וסתית קשה.!!!!!!!
אני כל כך מתוסכלת!!!!!
כי אני יודעת שאני עושה כל מה שצריך לעשות כדי לאזן את עצמי!
האם בדיקור המטפלת הייתה צריכה להשים לי את המחטים בבטן?
כי המטפלת שמה לי את המחטים בידיים וברגליים בלבד!!! היא לא שמה לי שום מחט בבטן!!!
אני כמעט מיואשת כבר.....
(הלכתי לשיאצו- וסתם לא עשו כלום המטפלות הן עשו לי עיסוי במשך 10 דקות בלבד ולא בכל הגוף)
אף אחד לא עוזר לי!!!!!
תודה רבה והמשך שבוע נהדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PMS - תגובה
זילי אורבך25/10/2011שלום גלית,
אנא הפני שאלות בנושא רפואה סינית לפורום בנושא.
פורום זה נועד לתת מענה בנושא קוסמטיקה טבעית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לזיליע.20/10/2011
סובלת מרוזיצאה קרוב ל- 10 שנים, שמתאפיינת במעט אדמומיות בלחיים ,יובש
בפנים, חיספוס וגירוד בצידי הפנים . לעתים מופיעים פצעונים קטנטנים.
.(כנראה רוזיצאה קלה, שאינה נראית לעין ע"י הסובבים אבל התחושה בפנים מאד לא נעימה).
כל הקרמים שניסיתי עד היום (וניסיתי הרבה כולל חברות שמצהירות כי הקרמים שלהם בעלי מרכיבים טבעיים כמו : BUTA'I , VEGETABLE GARDEN ),
גרמו להחמרה (אדמומיות מוגברת ופצעונים קטנטנים),
חלקם לאחר מספר שעות וחלקם האחר , לאחר כמה שימושים.
האם יש קרם לחות לפנים ,טבעי,שיכול להקל על תחושת היובש, הגירוד והחספוס של העור,
מבלי לגרום לכל אותן תופעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לזילי - תגובה
זילי אורבך26/10/2011שלום,
אקנה רוזציאה הוא מצב דלקתי של העור הנובע מפעילות יתר של בלוטות החלב.
את צריכה להשתמש בתכשירים קוסמטיים ללא שומן, על בסיס מים .
יש קרם לחות עם צמחי מרפא כמו קלנדולה, הממליס ועוד המרגיעים את הגרד והדלקתיות.
נסי למרוח תערובת של שמן שקדים עם שמן לבנדר ושמן עץ התה כמסיכה ל 10 דקות
ואחר כך לשטוף ולמרוח קרם לחות לעור שמן ובעייתי או ג'ל.
פני לרופא עור שירשום לך מרשם לרוזציאה.
את יכולה לקנות טינקטורה של פרחי קלנדולה ולמרוח על הפצעונים כמו יוד.
אני ממליצה ללשתות צמחי מרפא לניקוי רעלים מהכבד כמו שן הארי וגדילן מצוי. יש להם השפעה מטיבה על בעיות עור.
כמו כן השתדלי להפחית סוכר וחלב והקפידי על תזונה נבונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהרעות19/10/2011
תמיד לפני מחזור אני עולה במשקל 5.5 ק"ג
והבטן מתנפחת ונהיית תפוחה לפני מחזור...
זה מפריע לי לתפקד!!!
האם יש לזה טיפול...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
זילי אורבך26/10/2011שלום רעות,
למצב אותו את מתארת קוראים תסמונת קדם ויסתית PMS.
ישנם צמחי מרפא כמו שיח אברהם ואנג'ליקה סינית שמאוד מסייעים להקלה.
שותים אותם בטיפות או בתה כ 10 ימים לפני המחזור.
כמו כן אני ממליצה לבלוע כמוסות של חומצת שומן חיונית הנקראת אומגה 6 ומצויה בזרעי בוראג', או זרעי פטל שחור או זרעי נר הלילה. בלעי כמוסה פעמיים ביום כ 10 ימים לפני המחזר.
לנפיחות הבטנים נסי זרעי קימל וזרעי שומר אותן את יכולה לחלוט במים רותחים ולשתות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחים לעומת תזונהשירה18/10/2011
שלום רב!
1)כיצד מיץ סלק ומשקה כלורופיל מחזקים את הדם? מה זאת אומרת "מחזק דם"? מה ההגדרה?
2) האם מיץ סלק יכול לטפל באל-וסת?
3) האם מיץ סלק אדום מעבה את רירית הרחם?
בתודה מראש,
גלית לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחים לעומת תזונה - תגובה
זילי אורבך25/10/2011שלום רעות,
הפורום נועד לתת תשובות ומידע בנושא קוסמטיקה טבעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהקרן18/10/2011
יש לי יציאה פעם בשבוע
האם יכול להיות שבגלל זה אני משמינה כל כך???
האם זה בלתי הפיך?
מה לעשות?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
זילי אורבך26/10/2011שלום קרן,
ה'שמנה נובעת מאי איזון בין הוצאת האנרגיה להכנסת האנרגיה.
את משמינה כי את צורכת יותר קלוריות מאשר מוציאה.
יציאה נועדה לסלק פסולת שלא התעכלה מהגוף. כנראה שאצלך המעייים עצלים ולכן יש לך יציאה אחת בשבוע. יציאה פעם בשבוע עשויה לגרום לגזים ונפיחות באזור הבטן בלבד, אין לעצירות קשר להשמנה בשאר חלקי הגוף. עצירות יכולה לגרום לאי נוחות במערכת העיכול, לעייפות , לכבדות, לכאבי ראש, לפצעונים וכו'.
נסי לטפל בעצירות בעזרת אבקה של פוליאתילןגליקול PEG אותה תוכלי לרכוש בכל בית מרקחת ורשתות הפארם.
הליכות מאוד מעודדות יציאה ומנעות את פעילות המעייים.
מותר להשתמש בנרות גליצרין על מנת לזרז יציאה.
שתי הרבה מיםוהמנעי מצריכת יתר של פחמימות ריקות כמו סוכר לבן, קמח לבן וכו'.
אכלי ירקות ודגנים מלאים ומעט פירות ושמרי על תזונה נבונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לזילימירה18/10/2011
זילי שלום,
אני בת 19. לפני כשנתיים לאחר ירידה במשקל הפסיק לי המחזור עד עכשיו קיבלתי כדורים לחמישה ימים (שלא עזרו) . הפסקתי לקחת את הגלולות ומאז לא קיבלתי מחזור.
חשוב לי גם לציין שאני נמצאת כעת במשקל תקין.
האם זו תופעה נפוצה?
יכול להיות שנגרם נזק בלתי הפיך מן הדיאטה לפני שנתיים ?
ויותר לא אקבל מחזור באופן טבעי בחיים???
מדוע בעקבות ירידה במשקל מפסיק המחזור...?
האם יש מאכלים שיכולים להחזיר את המחזור..???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לזילי - תגובה
זילי אורבך20/10/2011שלום מירה
במקרה זה אני חושבת שהכתובת היא רופא נשים מוסמך .
אכן , שכיחה התופעה של הפסקת המחזור לאחר דיאטה חריפה וירידה דרסטית במשקל. ישנם כדורי הורמונים לזירוז המחזור וזה מה שקבלת.מאחר והמחזור לא הגיע גשי לרופא והתייעצי .
יש אפשרות לזרז מחזור על ידי צמחים כמו ילקוט הרועים, אנג,ליקה סינית ושיח אברהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ספציפיתלינדה14/10/2011
האם צריך לקחת צמחי מרפא לכל החיים כדי לטפל באמנוריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ספציפית - תגובה
זילי אורבך17/10/2011שלום לינדה,
צמחי מרפא דינם כדין תרופה, צריך לצרוך אותם בצורה מבוקרת ואחראית בהתאם לחומרת המצב, התסמינים, הגיל והמין.
אמנוראה היא מצב של אל ווסת, כלומר אין מחזור חודשי. כשאת בתקופת הפוריות זה מצביע על אי איזון הורמונאלי, מצב שדורש בירור רפואי.
בגיל המעבר מעל גיל 50 בערך, טבעי שהמחזור נפסק עקב ירידת בייצור האסטרוגן מהשחלות.
אם את צורכת צמחי מרפא שמסייעים לך בטיפול בבעיה , אין בעיה להמשיך.
התאימי אותם למצבך באחריות ובשיקול דעת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקורלינדה14/10/2011
רציתי לדעת איך דיקור סיני יכול להסדיר את הווסת?
כיצד???
האם דיקור סיני לוסת צריך להיות בבטן?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור - תגובה
זילי אורבך17/10/2011שלום לינדה,
דיקור סיני נעשה לפי אבחנה מבדלת סינית. החשיבה היא סינית ולא מערבית.
חשיבה סינית מתייחסת למצבי עודף או חוסר.
מצבי חוסר כוללים מצב של חוסר דם, חולשה אנמיה, לשון חיוורת, כתמים כהים מתחת לעיניים וכו. מצב חסר נוסף הוא חוסר יאנג של הכליות, מצב של קור, רתיעה מקור, כאבי גב תחתון ועוד. או חוסר יין מצב בו יש גלי חום אחהצ, כאבי גב תחתון וברכיים, יובש בפה, לשון אדומה ויבשה וכו.
מצבי עודף הם סטגנציה בכבד, אש בכבד, לחות וליחה ועוד.
לכל מצב יש פורמולה סינית קלסית שמאזנת ובמקביל טכניקת דיקור בנקודות ספציפיות לאורך ערוצי האנרגיה (המרידיאנים) שנקבעו על ידי המטפל הסיני.
בהרבה מקרים של אי סדירות במחזור מעורב הכבד, סטגנציה והיתקעות של הכבד, והדיקור נעשה על נקודות השייכות לערוץ הכבד.
נקודות חשובות נוספות הן של הטחול והקיבה לחיזוק אנרגיה ודם.
במקום דיקור אפשר לעשות אקופרסורה, לחיצות בנקודות הדיקור.
שמתי לב שענין המחזור מעסיק אותך.
התייעצי עם רופא או מטפל מקצועי בנדון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור - תגובה
ד''ר קובי שמיר17/10/2011לינדה שלום.
הטיפול בהסדרת מחזור בפרט ובבעיות הורמונליות בפרט דורש איבחון מקיף.
הרפואה הסינית מתמקדת באיזון שלושה איברים עיקריים, הקשורים למערכת הרבייה של האישה:
1. הכליות - הן הבסיס לאנרגיה של גוף האישה והבסיס לחוזק מערכת הרבייה. אנרגיית הכליות משולה לבטרייה של הגוף. כאשר הכליות חלשות, הגוף לא חזק מספיק בשביל לתמוך בפעילות סדירה.
2. הכבד - אחראי על זרימת דם תקינה בגוף ועל זרימת דם יעילה בכל הקשור לתהליכים גניקולוגיים, כגון מחזור סדיר, כמות מספקת של דם במחזור וזרימת אנרגיה כללית בגוף. אנרגיית כבד לא מאוזנת קשורה גם למצבים פסיכולוגיים כמו חרדה, כעס ודיכאון.
3. הלב - קשור מאוד למצב הרגשי של האישה. חוסר דם בלב עשוי לפגוע בתזמון של המחזור ושל הביוץ, ובנוסף לגרום לחרדה ואי שקט אצל האישה. בין הלב והרחם מחבר חוט אנרגטי, שגורם לאנרגיה של הלב לזרום מטה לכיוון הרחם. כך מתרחשים המחזור והביוץ. למעשה ניתן להתייחס אל הלב כאל שעון ביולוגי, המתזמן תופעות גניקולוגיות אצל האישה
מעבר לטיפול בדיקור תינתנה הנחיות תזונתיות למטופלת בהתאם לאבחנה. כמו כן,
שימוש בצמחי מרפא יתווסף במידת הצורך.
למשל: צריכה ממושכת של גלולות למניעת הריון וכן צריכה מוגברת של "תזונה הורמונאלית" (מוצרי חלב, עוף, בשר וביצים - תזונה המכילה כמויות גדולות של הורמונים), כמו גם נטייה גנטית, יפרו את האיזון ההורמונאלי בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת הסבר בבקשהדנה11/10/2011
אודה לך מאוד מאוד מאוד אם תסביר לי בקצרה על הצמחים הללו-
1) dang gui
bai zhu (2
chan xiong (3
dabng shen (4
gan cao (5
fu ling (6
ren shen (7
bai shao (8
shu di huang (9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת הסבר בבקשה - תגובה
ד''ר קובי שמיר12/10/2011לינדה שלום.
הצמחים שציינת עוסקים במיגוון שלם של בעיות, הפורום אינו עוסק בפירוט בלימוד צימחי מרפא סיניים לשם כך אפשר לפרט בעמודים שלמים.
אשמח לענות על בעייה ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת הסבר בבקשה - תגובה
זילי אורבך17/10/2011שלום דנה,
בהמשך לתשובתו של ד״ר קובי שמיר,
הפורום עוסק במתן מידע בנושא קוסמטיקה טבעית.
הפורמולה לעיל נקראת ״שמונת האוצרות״. זוהי פורמולה סינית קלסית המטפלת במצבים בהם יש חוסר דם וחוסר אנרגיה הקשורים לאבחנה סינית של חוסר בטחול ובקיבה. התייעצי עם המטפל הסיני שממנו קבלת את הפורמולה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויהדנה11/10/2011
האם חלב סויה מטפל באמנוריאה?
האם יש בחלב סויה אסטרוגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה - תגובה
ד''ר קובי שמיר12/10/2011לינדה שלום
פיטואסטרוגנים נמצאים במזונות רבים, אולם בסויה ומוצריה הם נמצאים ברמה הכי גבוהה. לדוגמא: פיטואסטרוגנים נמצאו במיוחד בפולי סויה ממתנים את פעולת האסטרוגן. מחקרים , הראו שבמדינות שצורכות הרבה סויה ומוצריה יש שיעורים נמוכים של סרטן, אוסטאופרוזיס, סמפטומים של גיל המעבר בעיות הורמונליות ומחלות לב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסויה - תגובה
זילי אורבך17/10/2011שלום דנה,
ידוע שבמוצרי סויה שונים יש פיטואסטרוגנים, כלומר חומרים צמחיים בעלי השפעה אסטרוגנית כמו של הורמון האסטרוגן המופרש מהשחלות.
בחלב סויה עצמו כמות הפיטואסטרוגנים אינה גבוהה כדי לטפל במצב של אמנוריאה.
כשמשתמשים בתספי מזון מרוכזים שמבוססים על סויה, שם הריכוז גבוה יותר.
לא ציינת את גילך. אמנוריאה בגיל המעבר היא מצב טבעי.בגיל הפוריות זה כבר מצב שדורש בירור רפואי מקצועי לבדוק את הסיבה. חלב סויה אינו מהווה טיפול הורמונאלי למצב של אמנוריאה שזה אל ווסת.
נמנעים משימוש במזונות בעלי תכולה של פיטואסטרוגנים במצבים בהם קיים סיפור משפחתי של סרטן השד, הרחם והשחלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר קובידנה11/10/2011
שלום
האם אתה מכיר את הפורמולות
women's preciuos
relaxed wonderer
blood mension
לא הבנתי איך הפורמולות הללו מטפלים באמנוריאה?
יש בתוכם הורמונים?
מה השונה בין גלולות- לבין - הצמחים הללו כטיפול באמנוריאה???...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר קובי - תגובה
ד''ר קובי שמיר12/10/2011לינדה שלום.
אלו כניראה שמות מיסחריים ואינם מופיעים באינדקס צימחי מרפא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)