מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלקות ברגל לאחר טיפול בליזר ??????שרי07/06/2008
היי עשיתי לפני חודש טיפול בלייזר ברגל (אני שחומת עור) כנראה שהחום של המכונה ליזר היה גבוהה עבורי ! שיצאתי מהטיפול היה לי כל העור אדום אבל לא יחסתי לזה חשיבות
יום למחרת שקמתי נהיה לי מלא כויות כמו פצע בעור שמתי סילברול קרם אבל אחרי שבועיים שזה החל להגליד נשאר לי צלקות ממש כתמים בעור מה אפשר לעשות כדי לאחד מחדש את צבע בעור לצבע אחיד ולרפא תצלקות שנובעות מהטיפול בלייזר.
כמובן שאני מפסיקה תטיפול ואני יראה לקוסמטיקאית שלי שנשאר לי צלקות למרות שהיא אמרה שזה יעבור (עשיתי תטיפול אצל מכון קומסטי ליד הבית ) בבקה תחזרו אליי דחוף אני בבעשה רצינית......כתמים בצבע לבן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
מיכל08/06/2008טפולי לייזר לפי מיטב ידיעתיסוג עור כהה הינו בעייתי.
מה שאת מתארת(כתמים לבנים),זהו חוסר פיגמנט המלנין,ולכן כדאי שתיפני לייעוץ מיקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים בעור הפניםמירי זוהר07/06/2008
מישהו יודע על משחה או דרך לסתום חורים שנוצרו כתוצאה משחורים,ולשפר את מראה הפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים בעור
מיכל08/06/2008אפשרי לשפר ע"י שימוש מבוקר בהמסות עור בשימוש עם חומצות ושמנים טבעיים.
לשם כך כדאי שתיפני כדי לא ליצור החמרה בצלקות לייעוץ ואיבחון עורך באופן מיקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור05/06/2008
שלום רב,
האם שמן לבנדר יעיל לאקנה? כיצד ומתי כדאי לשים אותו על הפנים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן לבנדר
רחל06/06/2008שמן לבנדר לבדו אינו יעיל כל כך לאקנה
צריך לערבב אותו עם שמנים וחומרים נוספים אם רוצים פעילות טובה כמו למשל קלנדולה,עץ התה,הלקריסיום ועוד.
גם שמן הבסיס צריך להיות מותאם לסוג עורך ולכן אני תמיד ממליץ לא למרוח חומרים ללא ידע בתחום כדי לא לגרום במקרה הפחות טוב לנזקים בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעורנוי02/06/2008
ענית לי בעניין לקיחה פנימית של ויטמין A ושימוש בשמנים אתריים, שאלתי את רופא העור ונענתי שהשימוש לא מומלץ רק מחשש לרגישות בעור ולאמי לא קרתה שום רגישות בזמן שהשתמשה במוצר שהיו בו שמנים אתרים.
מעוניינת לדעת איזה שמנים אתרים הכי מומלצים לעור מבוגר יבש ולקופרוז למרות שאני יודעת שקשה לטפל בקופרוז, אצלנו הקופרוז חלש. חשבתי על אלמוות הכסף, ערער,סנדלווד?
ושמני בסיס איזה הכי מומלצים לעור מבוגר ויבש?
האם בחלק מהמסכות הטבעיות יש יעילות כי גם המוצרים עצמם נעשים במעבדה אבל ממרכיבים טבעיים כמו ענבים, חומצות מפירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מבוגר
ד"ר קובי שמיר04/06/2008תנסי את המישחה הנ"ל.
סנדלווד,ארניקה,שמן עץ התה ורטינואייל.
בסיס המישחה יהיה שמן זרעי ענבים.
בקשר למסיכות צריך לבדוק פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפוי פצעוניםדקל01/06/2008
שלום רב, רציתי לדעת איך מרפאים פצעונים קטנים בזרועות העליונות, בתחושה מרגיש כמו חוסר נעימות ואפילו דוקרים קצת, במראנ נראה כמו כתמיןם אדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בעור הידיים
ד"ר קובי שמיר04/06/2008צריך לבדוק את המקור לפריחה .
כעיקרון מישחה שעשוייה מקלנדולה,ארניקה,ויטמין A וויטמין E.
הבסיס יהיה שמן זרעי ענבים.
אמור מאד לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קובי שמירשלי28/05/2008
האם אפשר להבהיר נקודות חן כהות (למשל שיתבהרו ויראו כמו נמשים)? והאם יש קרמים או משהו מונע שלא יצאו עוד נקודות חן??
והאם אפשר לרכוש ממך תכשיר לסימני מתיחה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרמים להבהרה
מיכל28/05/2008שלי שלום
ישנם עשרות חומרים להבהרה.
כעיקרון החומרים ניתנים ונירקחים ספציפית לפי מדדי העור.
תוכלי לפנות אלי טלפונית כמובן אם תירצי ייעוץ פרטני יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים וושיעור יתרחיון דניאלה26/05/2008
שלום, אני בת שישים, יש לי שיעור יתר בפנים הנובע משינויים הורמונליים. הקוסמטיקאית הציעה שאקח ויטמינים ושמן למריחה על החזה למניעת גדילת השיער. האם יש דבר כזה ואם כן עד כמה זה אפקטיבי מחד, ועד כמה יש חשש לסיבוכים מאידך.
אודה לכם על תשובתכם המהירה.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר
ד''ר קובי שמיר27/05/2008זה לא הפורום הנכון לשאלתך
פני לפורום שעוסק בבעיות ושינויים הורמונליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעור ולקיחה פנימת של ניאוטיגסיהודית26/05/2008
אמי לוקחת כדור ניאוטיגסון (נגזרת של ויטמין A) ולפני שידענו שזה יכול להיות לא טוב השילוב של לקיחת ניאוטיגסון ובמקביל שימוש חיצוני בשמנים אתריים היא השתמשה ולא קרא כלום, אז שאלתי האם אפשר להמשיך או יכולה להיות ריאקציה שלא תראה חיצונית?, היא מעדיפה שימוש בדברים כמה שיותר טבעיים אני ערבבתי ג'ל אלוורה עם חמאת שיאה ושמן אובליפיכה והיא אמרה שזה נעים, שאלתי היא איך אני יכולה להוסיף אולי ויטמינים האם אפשר לפתוח קפסולות של ויטמים E ולהוסיפן?,האם יש מיצויים של צמחי מרפא שעוזרים לשיקום וחידוש העור?, האם אמנון ותמר טובים לקופרוז? היכן אני יכולה להשיג מיצוי של צמחי מרפא הרי צריך ממש מעט לשים בקרם.
מצטערת על כמות השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחה פנימית
ד''ר קובי שמיר27/05/2008בלקיחה פנימית של כדורי רטין הינך חייבת להיות במעקב הרופא שלך ולכן כדאי שתיפני אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנוגה25/05/2008
שלום רב,
אני בחורה אשכנזיה בהירה בעור. לאחרנה נהיה לי עור כמו של ג'ינג'ית.. יש עליו יותר ויותר כתמים חומים קטנים המזכירים נמשים. התופעה בעיקר על הכתפיים והצוואר. האם יש משחה או טיפול שיכול להבהיר את הכתמים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישחות הבהרה טבעיות
מיכל25/05/2008ישנם מישחות שונות המבוססות על תערובות שמנים וחומצות כגון"חומצה קוג'ית,חומצה אזלאית ,חומצות פירות ועוד.
יש להתאים את המישחות לסוג העור בהתאם לבדיקה מקיפה.
כמו כן יש להישתמש במישחות נגד קרינת שמש ולחויות לאיזון המים בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד'ר קוביbafi195122/05/2008
אודה לך באם תאמר לי היכן אוכל לקנות שמנים אתריים באמת טבעיים , מוצרי קוסמטיקה טבעיים ותרופות טבעיות. אינני מעוניינת לרכוש שום מוצר דרך קוסמטיקאיות אלא להעזר בידע ובנסיון שלך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמנים טבעיים
מיכל22/05/2008שלום
אני אישית מייבא את השמנים .
תוכלי להעזר במנוע חיפוש גוגל לאפשרוייותייך ולתקציבך.כמויות וכו".
אם לא תמצאי פני אליי שוב ואראה איך אוכל לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתהילה18/05/2008
שלום רב,
מוצרים קוסמטיים כמו קרמי לחות,קרם לניקוי פנים או מייק אף, מגבונים או משחות לשיזוף ללא שמש מותרים במקרה של רוזציאה, או שהם מסוכנים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירים
ד''ר קובי שמיר19/05/2008כל תכשיר צריך להיבדק לגופו .
מה ההרכב של החומרים בתכשיר צריך להיבדק בניפרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרהדן15/05/2008
שלום
איפה ניתן להרכיב משחת הבהרה לעור הפנים והצוואר? האם אלו שמכינים יודעים להתאים את סוג החומרים לעור מסויים ? או שיש צורך לגשת לרופא מומחה, כמוך למשל?
עוד דבר, האם ניתן להבהיר, לטשטש ואולי גם להעלים נקודות חן מהפנים ומהגוף?
בתודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת עור
רחל15/05/2008קרא תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהלילך13/05/2008
יש לי סימני מתיחה כבר המון שנים, כל המומחים שהלכתי אליהם טענו שזה תורשתי, סוג עור שהוא לא גמיש, יש לציין שאני תמיד הייתי מאוד רזה והסימנים לא הופיעו כתוצאה מעליה חדה במשקל, האם יש פיתרון לבעיה הזו (בארץ או בחו"ל) להעלמה, טשטוש ומניעה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
ד''ר קובי שמיר13/05/2008אפשרי לשפר מאד סימני מתיחה
ההמלצה לגשת לאיבחון העור ולהתאמת תכשירים על בסיס חומצות פירות ושמנים טיפוליים במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויותחגית12/05/2008
שלום רב
האם מומלץ למרוח איזשהוא תכשיר על כוויה מדרגה שנייה? האם גם אם יש שלפוחיות או שבדרגה שנייה לא מומלץ
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כויות
ד''ר קובי שמיר13/05/2008מומלץ רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתיאליס12/05/2008
קראתי בהודעות קודמות בפורום שאכן המלצת על הבהרת עור "בשיטה עצמית",איזה נזקים עלולים לקרות משימוש לא מקצועי בחומרים טבעיים (חשוב לציין שאני מדברת על חומרים טבעיים בלבד האם גם הם מסוגלים לגרום לנזקים?)
עור הפנים שלי אינו כהה במיוחד,האם לדעתך לעשות קרם ביתי זה עלול לגרום לנזקים??(אין לי עור בעייתי כלומר אין לי פצעים,יובש וכד') האם השיטה להכין לבד אינה יעילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת תכשירים
שלומית12/05/2008הכנות ביתיות ללא ידע מוקדם אינם יעילות.
החומרים מעבר לבחירתם צריכים להיות במינונים שונים כמו כן חומרי הנשא והחומצות בהתאם למדדי העור שלך.
לפעמים הכנות ביתיות גורמות נזק לעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)