מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמי פיגמנטציהשרה06/08/2008
ד"ר שמיר שלום ברצוני רק לדעת האם עם החומץ והלימון צריך לישון כל הלילה או שלמרוח לחצי שעה ולשטוף אשמח מאוד לתשבותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרים טבעיים להבהרת כתמים
ד"ר קובי שמיר06/08/2008שרה שלום תנסי בהדרגה שעה בערב למשך שבוע ואם עדיין לא מספיקה ההבהרה נסי למשך הלילה למספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי פיגמנטציהשרה05/08/2008
שלום רב ד"ר קובי שמיר קראתי באחת מהכתבות שלך שניתן להשתמש עם חומץ הדרים + מיץ מלימון האם זה נכון ואם כן הסבר בבקשה את דרך הפעולה ואם למרוח כל יום וזה לא עושה נזק ודבר שני האם למרוח שמן בור'ג ישירות על הפנים ןלא לערבב אותו עם כלום לא עושה נזק והאם באמת הוא שמן מבהיר וכמה זמן צריך למרוח אותו אודה לך מאוד על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי פיגמנטציה
ד''ר קובי שמיר05/08/2008שרה שלום
כמו שציינת חומץ+לימון יעיל אבל לא מספיק כדי להעלים כתמים זהו טיפ ביתי בלבד.
למרוח בשעות הערב בלבד ולהישתמש במקדמי הגנה.
שמן בור'ג צריך לערבב עם שמן בסיס כמו זרעי ענבים וכ"ו.
תנסי למרוח לפני שינה ולנסות מספר שבועות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה פצעי בגרותסיוון04/08/2008
שלום לך אני בן 17 וסובל מפצעים בפנים .הרופא נתן לי לפני חודשיים תרופה בשם רוקוטן. האם אפשר לטפל בצלקות ובפצעים במישחות טבעיות במקביל. תודה ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה פצעי בגרות.
ד''ר קובי שמיר05/08/2008ערן שלום
במשך כל תקופת לקיחת תרופת הרואקוטן הינך חייב להיות בפיקוח הרופא שלך למשך שנה.
אפשרי לטפל במקביל באישור הרופא שנתן לך את התרופה.
יש מספר בדיקות שהינך צריך לעבור במהלך לקיחת התרופה וזאת הסיבה.
במיקרה שלך אני ממליץ לך להגיע עם אישור הרופא שלך לייעוץ מיקצועי אם תחליט לטפל בתכשירים טבעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בידייםנירה04/08/2008
בוקר טוב האם יש דרך טבעית לעזור בנושא כתמים בידיים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בידיים.
ד''ר קובי שמיר05/08/2008שרה שלום
ישנם מספר אפשרויות להסרת הכתמים בחומרים טבעיים.
1.שימוש בחומצות פירות ,חומצה קוג'ית שמנים כמו פלמה רוזה ועוד.
2 שימוש בהמסת עור בקליניקה תזרז את ההבהרה.
התאמה במקביל של מסנן קרינה הידרופילי(על בסיס מיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלוליטרעות03/08/2008
היי קובי,שאלתי היא לגבי צלוליט איך אפשר להעלים את זה?מה יכול לעזור ולשפר.? יש לי צלוליט באיזור הישבן וזה נורא מציק (אני בחורה רזה ) וזה רק באיזור הישבן.. אשמח אם תעזור לי תודה..!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצלוליט וסימני מתיחה בעור.
ד''ר קובי שמיר03/08/2008רעות שלום
אפשר לקבל תוצאות טובות ע"י שימוש בחומצות טבעיות להמסה וחידוש העור וכן שימוש בחומרים נוספים על בסיס קולגנים וחומרי הבהרה כדי לשפר גם את הפיגמנטציה בתוך סימני המתיחה
זה תהליך לא קצר (גם לא ארוך) אבל בסופו של התהליך מקבלים תוצאות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פילינג.מיכל29/07/2008
ד"ר שלום עשיתי פילינג כימי לפניי שנה ונישארו לי כמה כתמים בעור שאלתי היא האם אפשר להבהיר אותם בחומרים טבעיים והאם זה לא ישנה את צבע העור עקב הפילינג. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פילינג.
ד''ר קובי שמיר30/07/2008שלום.
כתמים לאחר פילינגים ובמיוחד פילינגים כימיים הם שכיחים מאד,איין כמעט בעייה להבהיר אותם עם תכשירים מתאימים לסוג עורך,וכדאי לפיכך לעבור בדיקת מדדי עור מקיפה(מכשיר PH).
פילינג כימי בדרך כלל משנה את גוון העור במיוחד בעור כהה.
תכשירים טבעיים להבהרה יעשו את ההבהרה ללא שינוי בגוון העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים פיגמנטציה בפנים.נירה29/07/2008
האם כדאי לעשות עכשיו בקיץ טיפול להבהרת כתמים בעור הפנים . ואם כן מה הדרך הטובה ביותר להבהיר אותם . תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה(כתמים בעור)
ד''ר קובי שמיר30/07/2008אפי שלום.
כעיקרון אין בעיה בטיפול הבהרת כתמים בקיץ,כמובן שיש צורך במקביל להימנע ככל האפשר מחשיפה לשמש ושימוש במסנני הגנה מתאימים.
הדרך היעילה לטיפול בכתמים אם כמובן תירצה להישתמש בחומרים טבעיים יש לעבור בדיקת עור וכן התאמת תכשירים להבהרה ולשיקום העור המבוססים על חומרים טבעיים כמו חומצה קוג'ית שמנים כמו פלמה רוזה לימון וכ"ו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע להבהרת כתמיםאור27/07/2008
ערב טוב ד"ר קובי. לפני כ-4 שנים סבלתי מאקנה חריפה יחסית וטופלתי בראוקוטן. כיום אני בן 20, כמעט שאינני סובל מאקנה (פרט למקרים בודדים) אך בכל זאת נשארו לי כתמים על הפנים. אומנם הכתמים התבהרו עם חלוף הזמן (אם בפרק זמן שחפף לנטילת התרופה הם היו אדומים כעת הם ורדרדים) אך עדיין ישנם. יש לי עור בהיר (מה שמחריף לצערי את התופעה) ולוקח זמן לכל פצע/אדמומיות בגופי להעלם, אך בכל זאת אני מתוסכל מאוד לאור העובדה שטופלתי בגיל 16-17, וכעת אני כבר בן 20, והכתמים עדיין קיימים. האם ישנו טיפול שאתה ממליץ עליו? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת כתמים לאחר טיפול ברואקוטן
ד''ר קובי שמיר28/07/2008אור שלום
ישנם אפשרויות רבות ומגוונות לטיפולי הבהרת כתמים.
היות וטופלת ברואקוטן הינך חייב לעבור איבחון עור מיקצועי בין השאר ויתכן לגילך הצעיר האקנה עדיין פעיל והוא יכול להופיע גם באזורים אחרים כמו בגב.
כדאי לך לטפל בצורה מערכתית ונכונה.
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Post Inflammatory Hypo pigmentationגילה נוה27/07/2008
שלום דר" קובי שמיר שאלתי בבקשה היא, האם ניתן לטפל במצבים של Post Inflammatory Hypo pigmentation אני בת 33 וצבע עורי מאוד בהיר. לפני מס' שנים נוצרה לי נקודה לבנה מעל הלחי חסרת פיגמנט כתוצאה (כנראה) מפצעון שהזדהם וגרם לאיבוד הפיגמנט הטבעי. למרות שעורי בהיר, נקודה זו בהירה אף יותר ולא הצלחתי לטפל ולהעלימה וגם לא ניתן להסתירה באמצעות איפור. פניתי לרופאי עור מומחים רבים אבל אף אחד לא עזר. אני מוכנה ומעונינת להגיע לפגישת ייעוץ בתשלום כמובן אך בגלל אכזבות חוזרות ונשנות אודה אם תוכל בבקשה לפחות לענות קודם לכן לשאלתי, האם מצב זה של חוסר פיגמנט מקומי בעור פנים בהיר שנוצר כתוצאה מטראומת עבר לעור הוא בר שינוי באמצעות טיפול כלשהו? אודה מאוד להתייחסותך ועצתך המקצועית גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר פיגמנט בעור
ד''ר קובי שמיר27/07/2008גילה שלום<br />לצערי למרות שניסיתי מספר רב פעמים לפתח פורמולות שונות לויטיליגו לא הגעתי לתוצאות משביעות רצון בתחום.<br />מה שאוכל אולי לייעץ לך לפנות לטיפולי שיזוף או למכונים שמיתמחים בטיפול בקרינת עור ולברר שם על אוליי המלצות בתחום.<br />
נ.ב
תנסי תערובת של 50 גרם כורכום בשמן זרעי ענבים,השאירי בשמש למשך יממה.
מרחי מקומית על העור.
זהירות זה צובע את העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש עור הפנים ללא ניתוחסימונה26/07/2008
אני בת 54 ורציתי לדעת אם יש אפשרות לשפר את מירקם העור בפנים ובצוואר ללא ניתוח באמצעים טבעיים.מדובר על קמטים לא עמוקים וכתמים בפנים. אשמח לתשובתך תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש עור הפנים ללא ניתוח
ד''ר קובי שמיר27/07/2008סימונה שלום
ישנם אפשרויות רבות לשיפור העור
כמובן שזה לא מחליף ניתוח פלסטי אבל אפשרי לקבל תוצאות טובות
מערכת החומרים צריכה כמובן לאחר איבחון עורך לכלול פילינג ערב,קרם הבהרה,קרם לחות כולל מקדם,מסכת הבהרה,סרום,תכשיר ניקוי הידרופילי,ומסיכת פיליג.
התכשירים ינתנו לאחר איבחון מקיף של עורך וירקחו בהתאם.
כמו כן מומלץ מספר טיפולי פילינג או המסות עור בקליניקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום על הפניםמירב26/07/2008
שלום, ברצוני לדעת אילו חומרים טבעיים מבהירים כתמי עור (חומים) הנוצרו משימוש מגלולות ושהיה בשמש. אשמח לעזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בעור הפנים
ד''ר קובי שמיר27/07/2008מירב שלום
החומרים הטבעיים היעילים הם לימון ופלמה רוזה
חומצות על בסיס חומצה קוג'ית וחומצות פירות .
בית מרקחת או מטפלים מיקצועיים בתחום הרוקחות יכינו לך את המישחה ללא בעיה
שחכת לציין את סוג עורך בכל מיקרה הבסיס צריך להיות שמן זרעי ענבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי קוסמטיקהלימור עמר25/07/2008
שלום שצח לימור ואני מעוניניית ללמוד איפור וקוסמטיקה (טיפולי פנים) אין לי מושג איפה ללמוד איפור אני מתלבטת בין ירין שחף ל איל מקיאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי קוסמטיקה
ד''ר קובי שמיר26/07/2008לימור שלום
פני לפורום לימודים או חפשי המלצות בפורומים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בפניםמיכל24/07/2008
שלום, האם יש דרך טבעית להסיר נק' חן בולטת מן הפנים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודות חן בחומרים טבעיים.
ד''ר קובי שמיר24/07/2008שלום
נבוסים(נקודות חן)מהווים אינדיקציה להיצטברות מלנוציטים שהם נקודות חן אשר גדלות,משנות צבע וללא גבולות ברורים.
במיקרה שהם מגרדות צריכים לגשת לרופא עור.
בכל מיקרה אם עברת את השלבים והכל בסדר הנ"ל ישנה אפשרות לטפל ע"י ידי תערובת חומצות טבעיות שמשלבות אפקט הבהרת הפיגמנט וזה ידרוש ממך לגשת למטפלים מיקצועיים בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחויות ושחור מתחת לעינייםרחל24/07/2008
ד"ר קובי שלום אני קוסמטיקאית ותיקה מאד (ודרך אגב לא מחליפה את תפוח כבר הרבה שנים)ולאחרונה הופיעו לי נפיחויות ושחור סביב העיניים\ניסיתי כמעט הכל ואיין שיפור. אשמח לקבל ממך פורמולה לטיפול גם בפיגמנטציה וגם בנפיחות. ואם גם תוכל להגיד איזה חומרים ואם זה אפשרי לערבב עם החומרים של תפוח את המרכיבים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחור ונפיחויות תחת העיניים.
ד''ר קובי שמיר24/07/2008רחל שלום.
תוכלי להישתמש בצמחים מעוררי סירקולציה במינונים נמוכים כגון:קמומיל כחול,פטיגרן,גרניום.
צמחים מנקזי פסולת: רוזמרין למשל.
צמחי הבהרה כמו לימון ופלמה רוזה.
3-4 טיפות מכל צמח ל-100 מ"ל של קרם או ג'ל .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבעבועות רוחגליה23/07/2008
שלומות לכם. אני בת 30, ולפני כחודש חליתי בעבעבועות רוח, היתאוששתי פלאים, אולם עדיין נותרו צלקות\כתמים בעור פניי וגופי במיוחד בפלג גוף עליון. מה עליי לעשות בכדי להאיץ את תהליך הריפוי? אשמח לעצה ועזרה בנושא. המון תודה על התייחסותכם והמשך שבוע ניפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול טבעי לתופעות לוואי של אבעבועו
ד''ר קובי שמיר23/07/2008גליה שלום
צריך קודם כל לעבור איבחון עור כדי לראות אם המחלה פעילה עדיין.
ישנם אפשרויות רבות להאיץ קצב החלמה של העור ולהתאים לך חומרים למריחה.
בנושא שלך תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני או במייל ואראה איך אוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)