מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות גופנית ונקודות טריגרמורן28/05/2012
לאחרונה אני מוצאת מלא פעמים את המונח נקודת טריגר בהקשר לכאב שיש לי על גבי השכמה.. אשמח לדעת כיצד פעילות גופנית יכולה לעזור לי ובמה שונה טיפול של עיסוי רפואי לטריגר פוינט מעיסוי רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית ונקודות טריגר - תגובה
סהר צור29/05/2012שלום מורן
נקודות טריגר הינן חלק מהמבנה האנטומי של השריר. נקודות אלו נוטות לעשות לנו צרות וכאבים (לרוב כאב מוקרן) בעיקר כאשר אנו יוצרים עומס יתר על מערכת התנועה. עומס של הפעלת שרירים לדוגמה נשיאת תיק על כתף אחת, הרמת הכתף לכיוון האוזן..
הפעילות הגופנית גורמת להפחתה של עומס היתר ויוצרת איזון במערכת התנועה. על ידי הפעילות הגופנית ניתן לחזק שרירים חלשים ולשחרר שרירים מכווצים.
במקרה של עיסוי רפואי לנק' טריגר ישנה התייחסות במגע ישיר לנק' אך יותר מכך נעשה אבחון אשר מזהה מהיכן מגיע הכאב המוקרן.
אני מציע להתנסות בעיסוי רפואי שכזה.
אם ישנן שאלות נוספות את מוזמנת לפנות אליי למייל ואענה לך תשובה מפורטת יותר.
בהצלחה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית ונקודות טריגר - תגובה - תגובה
קובי אביב11/06/2012שלום מורן
ישנו הבדל מאד גדול בין עיסוי רגיל לעיסוי רפואי עם טריגר פוינט, כשם שאמר סהר הטיפול כולל אבחון יציבתי ותנועתי מאד מעמיק, אנו מטפלים גם במקום עצמו וגם בנקודות לוויניות (מרוחקות) אשר מקרינות כאב וע"י כך משתדלים להגיע למקור שלא תמיד נמצא היכן שאת חשה בכאבים.
זוהי אחת משיטות הטיפול היעילות ביותר שאני מכיר כיום.
רפואה שלמה
קובי פסח - שיקום תנועתי אורטופדי, עיסוי רפואי, רפלקסולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)