מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקש הסבר לתופעה שלאחר עיסוי עמוק.אביעמי05/03/2009
שלום האם נתקלת בתופעה של רעדים בגוף, כולל נקישות שיניים, זמן קצר לאחר טיפול רקמות עמוק? מדובר במטופל בריא, חסון, גדל-גוף וחסון. הטיפול היה עמוק, ממושך ואיטי. זה לא הטיפול הראשון במתווה כזה שקיבל, אך זו הפעם הראשונה שחווה רעדים שכאלה. אציין שאני מטפל מוסמך. אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לתופעה שלאחר עיסוי עמוק
סהר צור06/03/2009שלום אביעמי
נתקלתי במספר מקרים בעבר של תופעה המזכירה את מה שאתה מתאר.
נתחיל ונאמר שבשלושת המקרים היו אלו גברים..
במקרה מסויים המטופל היה בשלבים מקדימים למחלת שפעת ובמקרה אחר המטופל לא אכל במשך היום ובשעות הערב הגיע לטיפול "על בטן ריקה" ,בסוף הטיפול כשנעמד על רגליו עוד היה בסדר אך לאחר רגעים ספורים כשהחל ללכת החלו רעידות בכל גופו.
תעקוב אחר המטופל אם יש לך (אפשרות כזאת) להערכתי זהו שלב מקדים להתפתחות של מחלה ויראלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, סהר.
אביעמי08/03/2009אם זה מעניין אותך, אז בשיחה עם המטופל לאחר קריאת תשובתך, התברר כי לא היתה שום התחלה של מחלת חום כלשהי ("וירוס") וכן תזונתו היתה תקינה כבכל יום. בפורום אחר מישהו ענה לי שזה יכול להיות תוצאה של הורדה דרסטית של חומצה לקטית מהשרירים. הטיפול היה די מסיבי (כך הוא אוהב) ובסופו אני מקפיד לעשות פטריסאז' חזק ויסודי. לאחר מכן אפלוראז' ופריקשן לפינוי הפסולת. מעניינת אותי דעתך לתאוריה זו. אביעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכייף אביעמי
סהר צור09/03/2009לגבי התשובה שקיבלת. זוהי תיאוריה מעניינת. חומצת החלב נוצרת בשרירים לאחר פעילות גופנית ממושכת/מאומצת. אינני רואה בה היגיון פיזיולוגי מכיוון שאני לא מכיר "מינמום הכרחי" של חומצה לקטית/חלב שאמורה להיות בשרירים. בכל מקרה, אני שמח לשמוע דברים חדשים אשמח גם למחקר או חומר נוסף במידה ויש בנושא.
ממה שכתבת הבנתי שטיפולים מסיביים מסוג זה הינם שיגרתיים אצל המטופל הנ"ל אם כן מדוע הוא הגיב כך עכשיו? דבר נוסף, איך הוא הרגיש יומיים לאחר הטיפול? האם שריריו כאבו? ייתכן ומה שהיה זוהי עליה בחומצה לקטית בשרירים ולא ירידה..
אשמח לשמוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אביעמי09/03/2009הרעד תקף אותו כחצי לאחר הטיפול, כבר לא הייתי שם, ונמשך כשעה וחצי במהלכה שתה המון מים. אח"כ הלך לישון. למחרת בבוקר חש בטוב כפי שחש כל פעם לאחר הטיפול: רוגע נפשי ורפיון שרירים בעיקר בגב עליון. בד"כ הרפיון נמשך כשבוע ואז שריריו הוכים ומתקשחים וחוזר חלילה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי אביעמי
סהר צור09/03/2009התייעצתי גם עם כמה קולגות והם שיערו גם בכיוונים שלי והוסיפו שאולי הטיפול היה אגרסיבי מידי מה שגרם למטופל לכווץ את שריריו במהלך הטיפול מה שגרם לעליה ברמות החומצה הלקטית ולרעד. מבחינתי זה לא הכיוון על רקע כל הנתונים שנתת.
בכל מקרה זהו מקרה מעניין.
תודה ששיתפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)