כאבי תופת בגב התחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי תופת בגב התחתון
    אברהם שרווד
    29/12/2009

שלום וברכה!

אני מאובחן ומוכר כסובל מ- CRPS/RSD כבר למעלה מחמש שנים וכן מלומבאגו שאובחן אצלי לא מזמן כתוצאה מהקרנה של הכאבים ביד ימין שלי.

שאלתי היא כזאת:
    בשבוע האחרון אני לא מסוגל בכלל לזוז מהמיטה והכאבים בגב התחתון שלי ובעצם הזנב הם כאבי תופת פשוט ואפילו המריחואנה הרפואית שמסייעת לי לכאבים ביד ימין שלי לא מסייעים לי לכאבי הגב.

אני מטופל באמצעות ליריקה, סימבלטה, אינדוביס, אוקסיקונטין ומריחואנה רפואית והייתי מעוניין לדעת האם מדבקות מורפין יכולות לסייע לי בגב.

האם אני יכול להשתמש במכשיר TENS שברשותי ולשים את האלקטרודות על האזור הכואב, או שיש בעיה בזה?

אני שואל מכיוון שאמר לי מישהו פעם שבגב ובצוואר אסור להניח את האלקטרודות של המכשיר והייתי רוצה לשאול מומחה בתחום.

האם יש תרופות מסוימות שיכולות לסייע לי בנוסף?

אני מטופל בבי"ח רמב"ם במרפאת הכאב אצל ד"ר שטרמן, אצל אורתופד ד"ר רוזנברג וכן אצל נוירולוג וראומטולוג, רק שהפגישות הם אחת לכמה חודשים וזה ארוך מידי.

אודה על התשובה ובתודה מראש,
    אברהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי תופת בגב התחתון

הוספת תגובה

• מבין את מצוקתך

סהר צור
    29/12/2009

שלום אברהם

ראשית אינני מוסמך להמליץ על תרופות. אני מבין שפרקי הזמן בין הפגישות עם הצוות הרפואי הוא רב.

אני יכול להמליץ לך על טיפול / שיקום

איבחון וטיפול שיקומי רב מקצועי הנם המפתח היחיד לטיפול יעיל ולפרוגנוזה טובה. "המרכז הארצי לאבחון, טיפול ומחקר של CRPS", הפועל במרכז הרפואי "רעות", הוקם כדי לתת מענה לחולים בתסמונת, תוך כדי שימוש בכלים אבחוניים מתאימים וחדישים, טיפולים משככי כאבים יעילים ותוכנית שיקומית המותאמת באופן ייחודי לכל חולה על ידי צוות רב-תחומי מיומן.

הנושא החשוב ביותר בטיפול באנשים הסובלים מתסמונת ה- CRPS הוא מתן מידע נרחב לגבי התסמונת, כמו גם שיתוף החולה בכל שלב של הטיפול בסיבות העומדות מאחורי הטיפול הספציפי. מטרות הטיפול הבאות חייבות להיות מובנות למטופל ומוסכמות על ידו לפני תחילת הטיפול:

- שיתוף פעולה מלא של המטופל במהלך הטיפול.

- עידוד המטופל לשימוש נורמלי בגף הפגוע באמצעות טיפול פזיותראפי.

- הפחתת הכאב בדרכים שונות.

המטרה המרכזית של הטיפול היא להביא את המטופל למצב שבו הוא יכול להחזיר לגף הפגוע, עד כמה שאפשר, את התיפקוד הנורמלי כפי שהיה לפני התפתחות התסמונת. מסיבה זו נעשה שימוש בשיטות טיפול שונות הכוללות:

טיפול תרופתי (משככי כאבים), כמו גם, אצל חולים מסוימים, הזרקת תרופות שמטרתן לחסום הולכה עצבית ועל ידי כך להקל על תחושת הכאב.

טיפולי בעיסוי אורטופדי שיקומי יכול להועיל עד מאוד.

לגבי הטנס אני לא מכיר הנחיה שלא להשתמש באזור הגב והצוואר. מהיכן אתה לוקח את המכשיר? ניתן להשאיל מיד שרה.

מאחל לך רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו