מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גבתהל05/01/2010
שלום רב,
לאחרונה אני סובלת מכאבי גב
אורתופד נתן לי כדורים לכאב
ופיזיותרפיה
האם אני יכולה לבצע צעדה של שעה מידי יום?
האם זה יכול לגרום להחרפה בכאבים ולנזק נוסף?
במיפוי עצמות ראו שיש לי עקמת ושחיקה ב-L5
האם אין צורך בצילומים רגילים בנוסף למיפוי?
אולי הכאב בא ממשהו שלא רואים במיפוי?
אודה לתשובתך
תהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורש בדיקה
סהר צור08/01/2010שלום תהל
אני מציע שתפני לקבלת חוות דעת נוספת מאורטופד.
אכן ישנן בדיקות נוספות שניתן לעשות אך לא תמיד מומלץ. לעיתים רבות עדיף להמתין עד שהכאב יפחת ויחלוף מעצמו בתוספת של משכחי כאבים או כדורים אנטי דלקתיים.
לרוב הכאבים מגיעים ממקור שרירי ולכן לא כדאי לצאת למסע של צילומים ובדיקות דימות למינהם..
הליכה של שעה כאשר את סובלת מכאבים לא מומלצת. גם בהליכה איטית וקלה ישנו אימפקט עם הקרקע ועמוד השדרה צריך לספוג את הזעזועים הללו. כאשר ישנם כאבים עדיף להימנע.
אני מציע לך לחזק את שרירי הבטן ע"י הכנסת הבטן פנימה במהלך כל תנועה ומקימה לישיבה וההפך.
הכנסת הדופן השרירית פנימה תסייע לשרירים שמייצבים את עמוד השדרה ותגן עלייך מכאבים מיותרים ויתכן שאף תאיץ את תהליך ההחלמה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)