מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ בגב - קצת דחוףפרנק11/07/2010
שלום רב,
לפני כשבוע וחצי התחלתי לחוש כאב במרכז הגב (לא בגב התחתון) בזמן ישיבה. הכאב הוא די חלש וניתן לתאר אותו כלחץ טורדני במרכז הגב. הלחץ קיים בעיקר בזמן ישיבה ואינו מתגבר או אפילו מורגש בזמן עמידה או בזמן פעילות פיזית (ביום שישי צללתי וסחבתי על הגב בלון חמצן, כמעט ולא הרגשתי את הלחץ). הפעם הראשונה שהרגשתי בו היה בזמן נהיגה ובהתחלה חשבתי שיש משהו בולט במושב (חשבתי שהתיאור יכול לסייע בהבנת סוג התחושה) אך התחושה חזרה גם בזמן ישיבה על כיסא. חשוב לי לציין שאת מרבית יום העבודה אני מבלה בישיבה מול מחשב.
הבעיה שלי היא שבעוד שלושה ימים אני טס למזרח לטיול של חודש ולא הצלחתי לקבוע תור לאורטופד שיאבחן את הבעיה. כאמור, כרגע הבעיה לא כ"כ חמורה אלא יותר מציקה, אני תוהה אם הבעיה עלולה להחמיר לאחר טיסה של 11 שעות ונסיעות ממושכות באוטובוסים..
שאלתי מחולקת לשתיים: 1. האם יש לכם מושג לגבי סוג הבעיה? 2. האם יש משהו שאני יכול לעשות לפני שאני טס? לא הייתי רוצה להתקע במזרח עם כאבי גב שיהרסו לי את הטיול.
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ עיסוי רפואי
שימי בק13/07/2010שלום פרנק,
יתכן מאוד והכאב אותו אתה חש נובע מעומס מקומי, עומס דחיסתי, על הגב האמצעי. מכיוון שהכאב מופיע לרוב בזמן ישיבה יש לבחון את צורת הישיבה שלך. המלצתי היא לפנות לעיסוי רפואי שכן עיסוי יכול לשחרר את השרירים המכווצים בסביבה הכואבת ועל המעסה להמליץ לך על תרגילי חיזוק ומתיחה מתאימים, שכן כאב זה אכן יכול להחמיר לאחר טיסה ארוכה ונסיעות ממושכות בישיבה.
תעשה חיים בטיול!
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)