כאבי גב לאחר שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב לאחר שינה
    זהבית
    13/07/2010

שלום, אני בת 32 בריאה.
    מעולם לא סבלתי מכאבי גב במשך כל היום.
    הבעיה היא כשאני הולכת לישון אז בבוקר כשאני מתעוררת אם אני רוצה להיות במיטה ולהמשיך לנמנם אני לא יכולה... אני מתחילה לחוש כאבים בגב בחלק התחתון (החלק המקביל לבטן) הכאבים האלה נגרמים כשאני ישנה על הבטן כשאני עוברת לישון על הצד הם נחלשים (על הגב אין כאבים בכלל).
    רצוי וראוי לציין שבתוך כדי שינה אין לי שום כאבים ואם אני קמה ואז חוזרת לישון (לא לנמנם) אין כאבי גב
    מה עושים במצב כזה? ולמה זה קורה?
    האם מדובר בכרית שינה שצריך כרית אורטופדית או משהו כזה?

אודה על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב לאחר שינה

הוספת תגובה

• תנוחות שינה

סהר צור
    13/07/2010

שלום זהבית

ראשית אציין שבמהלך הלילה חשנו ריכוז רב של הנוזל החוט שדרתי בתעלות הספינליות (שהן חללים בחוליות עמוד השדרה) מה שגורם לתחושת נוקשות בגו התחתון בבוקר ולתחושה של "תקיעות" תנועתית. במהלך היום הנוזלים מתפרסים יותר וכך גם חופש התנועה.

עכשיו למה שהכי חשוב.
    עלייך לישון על הצד או על הגב. אלו הן התנוחות המומלצות לשמירה על מנח תקין של עמוד השדרה. שינה על הבטן יוצרת עומסים בעקומות עמוד השדרה - בעיקר בחוליות הצוואר וחוליות המותניים.

שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו