טריגר פוינט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טריגר פוינט
    רחל
    14/11/2010

שלום לכם

מה מיוחד בשיטת טריגר פוינט ולמה אתם מתפארים בה? כל מי שסיים לימודי עיסוי יודע טריגר פוינט אז במה אתם שונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טריגר פוינט

הוספת תגובה

• טריגר פוינט - תגובה

סהר צור
    14/11/2010

שלום

השאלה אינה ברורה במהותה אך אנסה להשיב.

שיטת הטיפול בנקודות טריגר מתבססת על ידע נרחב במערכת התנועה. נקודות הטריגר הינן תאי שריר-סרקומרים-יחידות מוטוריות אשר נתקעות בכיווצן וחדלות מלתפקד כראוי. נקודות אלו מצויות תמיד בסמיכות לכניסה של העצב המוטרי לשריר ולכן זוהי "צומת עצבית".התקעות זו מונעת חילוף חומרים תקין ברקמת השריר כך שפסולת אינה מפונית ומזון וחמצן אינו מגיע לאזור ביעילות. ישנה פגיעה מקומית מהותית במנגנון הכיווץ של השריר-אשר גורמת בסופו של דבר לפגיעה בטווח התנועה של האיבר.
    נקודות הטריגר הינן נקודות המקרינות כאב לאזורים המרוחקים מהן. ישנו מיפוי מדויק של נק' הטריגר על כל שריר ודפוסי הקרנת הכאב שלהן. מטופל יכול להגיע עם תלונה של כאב בחזה כשבעצם מקור הכאב משרירים המצויים בגב או בצוואר.
    בסיס הטיפול הוא ניטרולן של הנקודות "נירמול"-חזרה למצב תקין של הנקודות ע"י טכניקות מנואליות-ידניות, לחיצות והזרמת דם, וע"י גירוי עצבי בטכניקת דיקור מערבי.

התפארות? לא בטוח אבל מה שכן זוהי בהחלט אחת מהשיטות היעילות ביותר לטיפול בבעיות ממקור שרירי אם לא היעילה מכולן.
    אני אדבר בשמי אך אני יודע שגם בשם שימי בק כשאומר שאין שיטה אחת שהיא "הנכונה" ולכן אנו רב תחומיים ובטיפולים שלנו אנו משלבים טכניקות נוספות. העיקרית היא אכן טריגר פוינטס.

דבר חשוב: לא כל מי שסיים עיסוי יודע מהן נק' הטריגר. כמרצה לרפואה משלימה אני אומר זאת בוודאות מכיוון שאני יודע ממה מורכב הסילבוס ברוב המכללות.

בקורסי מטפלים בעיסוי רפואי מזכירים את נק' הטריגר ואף מלמדים כיצד להרגיש אותן באיזורים מסויימים אך זה רחוק מרמת הידע הנדרשת על מנת לדעת לטפל בכל הרובדים העיקריים. בשום בית ספר לא מלמדים לאתר ולאבחן נק' טריגר למעט אצל טל זיו.

במה אנחנו שונים? אנחנו משלבים בטיפולים שלנו מבחני שרירים לאיתור מוקדים בעייתיים במערכת התנועה. טיפול מנואלי לנק' הטריגר ודיקור יבש. טכניקות PNF להחזרת טונוס תקין ואלסטיות לרקמה השרירית.

מקווה שנענית.

סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

רחל
    15/11/2010

מרשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין כמו השיטה הזו

אור ביטו
    03/01/2011

תשכחו משוודי ומרקמות עמוקות. בסוף הכל מתחיל ונגמר בנקודות טריגר. מקורם של רוב בעיות מערכת התנועה או אם נדייק-השרירים-בנקודות האלו.

סהר צור. תודה ענקית שהכרת לי את השיטה.

תמיד כייף לשמוע וללמוד ממך.

נתראה בהשתלמות הבאה!

אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין כמו השיטה הזו - תגובה

סהר צור
    17/01/2011

תודה רבה אור!

נשתמע..

סהר צור - מטפל בדיקור ועיסוי בשיטת טריגר פוינט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיון אישי - מומלץ

נעמה
    25/01/2011

טופלתי אצל שימי בק לאחר טיפולי פזיוטרפיה רבים וממושכים בטריגר פוינט שלי. חלק מטיפולי הפיזיוטרפיה הואילו, חלקם ממש לא, אבל זה תמיד חזר...וכשזה חוזר, זה תוקף את כל הגוף. נקודה אחת שמשתקת אותי לחלוטין לכמה ימים ואח"כ הגבלה קשה בתנועה. אחרי פעם אחת!! שטופלתי אצל שימי (עיסוי בנקודות הכואבות ודיקור יבש) קמתי אחרי יומיים כאילו כלום. מאז - כמעט שנתיים לא היה לי התקף אחד

ממליצה בחום!!

נעמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיון אישי - מומלץ - תגובה

שימי בק
    09/02/2011

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בטווינה וטריגר

יעלה
    10/02/2011

סבלתי זמן רב מכאבים בשכמה,אחרי שבדקתי 2 שיטות טיפול,שלא עזרו ואף הזיקו(אני יודעת שזו לא השיטה,אלא המטפלים),,ואז הגעתי למטפל מעולה(איציק יעקובוביץ)ששילב דיקור עם לחיצות,(גם בשכמה וגם באיזורים מרוחקים)זו שיטה סינית שנקראת טווינה.במספר טיפולים נעלמו לגמרי הכאבים,השכמה משוחררת לגמרי,,,אני מאז חסידה של הלחיצות ועושה טיפולי תחזוקה מדי פעם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כל מי שלמד טריגר פוינט..

אלי בן דוד
    12/02/2011

יודע להשתמש בשיטה ולאבחן נכון.
    שימוש מושכל בשיטה מביא לפיתרונות שלכאבים אבל אם לא מעסים במקום הנכון לא מתקבלת שום תוצאה ואני אומר את זה מניסיון שלי ושל מטופלים שאני מטפל בהם, זה השיטה הכי טובה ואמינה שאני מכיר שבאמת עובדת ובלי סיפורים מיותרים אז אם באמת את רוצה לעזור לאנשים עדיףללמוד אותה כמו שצריך ולהתפאר בה כי זה עובד בשטח ולא בתאוריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו