מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסקמעין29/12/2010
שלום רב,
אובחנתי לפני כ3 שנים כבעלת פריצת דיסק בגובה אל 4-5 עם לחץ על השק התקאלי. מאז לא עשיתי סי טי נוסף.
לצערי, אני סובלת מהתקף פריצה כל 2-3 חודשים למשך 4-30 יום של ניטרול. בזמן התקף יש לי הקרנות לרגליים שמשחקות פעם ימים פעם שמאל פעם קדימה ופעם אחורה. בבדיקות אצל מס' רופאים לא נמצאה כל בעיה ניורולית בכלל!!!
עד היום ניסיתי שלל דברים: כירופקט (עזר זמנית, כיום הוא כבר לא מוכן לגעת בי שמא המצב יחמיר), דיקור סיני (עזר רק להקרנות), כוסות רוח (עוזר מאד במצב אקוטי) תרופות (עזרו מאד עד שהתחילה רגישות לאביטרן וולטרן בזריקה ואלצתי לקחת אומפרדקס) , פזיותרפיה (כוסות רוח למת),שחייה (עודד כאבים), פילאטיס (הביא לי את ההתקף הנוכחי), מכון כושר (לא טוב ולא רע).שכיבה עוזרת, ישיבה כואבת, הליכה בסדר, עמידה לאורך זמן כואבת.
אני היום בהתקף כבר למעלה מ30 יום בפעם הראשונה מזה 3 שנים. לא יודעת כבר איך לעזור לעצמי, מסוגלת לעבוד אבל סובלת כאבי תופת.
מיואשת התחלתי סבב רופאים שהביאו אותי לבילבול.
אתחיל בזה שאף אחד מהם לא הפנה לניתוח. כולם גם מצאו בדיקות ניורולוגיות תקינות, כולם ניסו להפנות אותי למרפאת כאב (הלכתי והם המליצו על זריקה אפידורלית, אשמח להסבר אם בכלל כדאי לי ואם זה מסוכן).
אח"כ הגעתי לרופא שמצא באולטראסאונד שיש לי "גוש שומני גדול" בגב התחתון אותו המליץ להסיר בשאיבת שומן כדי למנוע משקל נוסף על הגב. (אשמח לעצה, האם אתה חוש שזה יעזור במשהו, חשבו לציין שהגוש באמת גדול ומתפרש על כל הגב התחתון כמו "חגורה עבה של שומן").
ואז הגעתי לפרופ' גיפשטיין ואני מצטטת אותו: " את לא במצב גרוע מספיק בשביל ניתוח כירוגי אורתופדי גדול מצד אחד, ומצד שני, את לא במצב טוב מספיק בשביל לא לעשות כלום, אבל לפני שאני מחליט מה לעשות אני צריך שתעשי סי טי מעודכן ותחזרי אלי, רוב הסיכויים שאמליץ על disc nucleoplasty"
כמו כן, קיבלתי גם המלצה ללכת לד"ר לוינקופף, פרופ' פלומין,סטפן בן שושן, לנסות את שיטת אילן לב, לנסות פלדנקרייז ולנסות את שיטת אלכסנדר.
שאלותיי אליך הן:
1. האם אתה ממליץ על זריקה אפידורלית?
2. האם אתה ממליץ להסיר שומן בגב תחתון?
3. מה אתה חושב על לעשות סי טי מחודש? ( האם יש טעם? בגלל הקרינה?)
4. מה אתה חושב על השיטה של סטפן בן שושן ?
5. מה אתה חושב על השיטה של אילן לב?
6. האם אתה ממליץ על הטיפול disc nucleoplasty? ומה זה בכלל?
7. מה אתה חושב על פלדנקרייז ושיטת אלכסנדר?
8. האם אתה ממליץ על פרופ' פלומין וד"ר לוינקופף?
ממש ממש מצטערת על הבלאגן, זה בדיוק הבלאגן שיש לי בראש, אני צריכה קצת סדר. בבקשה תעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
סהר צור30/12/2010קלאסי- מעיין
פירטת יפה. בואי ניקח ממה שתיארת את מה שעושה לך טוב ואת מה שניתן לייעל.
אני ממליץ על המשך אימונים בחדר כושר, כשהמטרה היא חיזוק שרירי הבטן, מתיחות לשרירי ההמסטרינג. שיפור דפוס היציבה. חדר הכושר מקום אידאלי לאיזון קבוצות שרירים אופטימלי, כשמרווח המקום לבצע טעויות ולגרום נזק עצמי הינו צר.
דבר שני. דיקור שהוכיח עצמו כיעיל להקרנות הכאב - כמובן להמשיך.
חשוב להבין שמה שגורם להתקף הינו דפוס בעייתי של יציבה ופעולות חוזרות היוצרות עומס וגורמות להתקף. מודעות תנועתית זה שם המשחק..
לא ציינת מהם עיסוקייך, אך אני מניח ששם טמונה עיקר הבעיה.
רפואה שלמה
סהר צור- מטפל בדיקור ועיסוי רפואי בשיטת טריגר פוינטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)