מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- mdsטליה04/09/2011
שלום, אימי אובחנה לפני כחדשיים ובנוסף היא חולה בפולימיאלגיה. מטופלת מזה כשלוש וחצי שנים בפרדניזון - כעת 10 מ"ג. רמת לויקוציטים 1.1
ל mds אינה מקבלת כל טיפול. נמצאת במעקב המטולוגי בלבד.
האם יש טיפול תומך שתוכל לקבל?
האם יש טיפול שישפר את המצב?
לאן כדאי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mds - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע06/09/2011טליה שלום
מנסיוני עם חולי MDS ניתן לשמור על תמונה יציבה עם טיפול רפואי אנתרופוסופי ולנסות ולמנוע זיהומים משניים הנגרמים ממצבה. כמובן שזה אינו מידע מחקרי אלא נסיון של מספר חולים. צריך גם להתיחס לתמונה הכוללת של פיברומיאלגיה ולקיחה ממושכת של סטרואידים- במידה שמצבה הכללי ישתפר -יתכן וגם תמונת הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות וסרטן שד גרורתיאור25/08/2011
בוקר טוב
כותבת שוב את ההודעה שנעלמה משום מה.
לאימי יש סרטן שד גרורתי ומטופלת בארדיה וארומזין.
ברקע עצירות כרונית.
ברצוני לעזור לאימי שלא תקח אבילק אלא משהו טבעי..
לדעתי הטיפול התרופתי אולי מחריף את העצירות.
השאלה אם זרעי פשתן, פסיליום הם מספיקים?
ברור שכבר מדובר במעיים עצלות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות וסרטן שד גרורתי - תגובה
פרופ משה פרנקל26/08/2011מצב מאד שכיח
זרעי פשתן טחונים בטחינה סמוך לאכילה עם פיזור על האוכל בסלט, דגנים, שייקים יכולים לעזור מתחילים מכפית ועולים בהדרגה אחת למספר ימים בהתאם לתגובה עד כף- שתי כפות (3-6 כפיות) , כמובן עם שתיית נוזלים בכמות מספקת
לעיתים דיקור סיני או רפלקסולוגיה יכולים גם לשפר את המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות וסרטן שד גרורתי - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע26/08/2011אור שלום
פתרונות פשוטים נוספים
מיץ סלק טרי- חצי כוס
2 כפות שמן זית ולימון (עם הפשתן או בלעדיו) בבוקר על קיבה ריקה ואחכ לשתות מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלות
אור27/08/2011ננסה..
עוד שאלות
האם זרעי צ'יה עדיפים על זרעי פשתן?
ובנוגע לדיקור..
אני בעצמי מדקרת, ומאז שיודעת שחזרה לאימי המחלה אני חוששת לדקור אותה.
אמרתי לה שאבצע דיקור אם יהיו כאבי עצמות קשים.
שמעתי את זה בהרצאה שלך ביום העיון שעשוי להקל.
האם יש צדק לחשש שלי?
לפני שזוהה שחזרה המחלה היו כאבי ברכיים קשים שהדיקור הקל, אבל אמרתי לה שחייבים לעשות בדיקות..הרגשתי גם לפי הדופק שמשהו לא תקין. רק שלא העלתי בדעתי שחזרה המחלה לאחר 11 שנים.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה בידע -גליובלסטומהגלית25/08/2011
שלום רב
גיסי אובחן כחולה בגליובלסטומה במוח. מזה כחצי שנה , קיבל הקרנות שעברו בהצלחה , הרגיש הרבה יותר טוב, הרופאים התפעלו ממצבו שכן הוא בשנות ה-55 , עבר ניתוח אחד להוצאת הגידול ,גידול נוסף עדיין נמצא בגזע המוח , ברצוני לציין כי בכל תקופת ההקרנות צרך תוספי תזונה שכנראה עזרו לו, כגון לבונה ועוד . בשלושת השבועות האחרונים , הוא מקיא , בהתחלה סברו כי זה וירוס ,בצעו סיטי ( לצערי במקום mri)טענו שהיה דימום ונשארו שאריות, שהוא המשיך להקיא בצעו MRI גילו כי כנראה יש גידול נוסף ,לא הבנתי אם זה גרורות , מכיוון שאמרו לנו בטלפון שהוא צריך לעבור לזריקות , שכחתי לציין כי הוא לקח אחרי ההקרנות טמודל.
ראשית : ברצוני לדעת אם הנך מכיר את השיטה של תאים דטריתים ( סליחה על שגיאות הכתיב)
שנית- מדוע מבצעים סיטי לחולה בגליובלסטומה , אם הוא היה ראש הממשלה גם היו מבצעים סיטי?שהרי את כל הרופאים ששאלתי נאמר לי כי אסור לעשות סיטי לחולי גליובלסטומה?
שלישית- האם ידוע לך על שיטת ההיפותרמיה או שמא זוהי שיטה נוספת לגזול מאנשים כסף?
רביעית- האם יש חידושים בתרופה,או לפחות בהארכת חיים לחולים במחה זו,
אשמח לאינפורמציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה בידע -גליובלסטומה - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע26/08/2011גל שלום
איני מכיר את שיטת הטיפול בתאים דנטריתיים או בהיפותרמיה לגידולי מוח
ברפואה המקובלת טיפול כימותרפי יחד עם אווסטין יכול בהחלט לתרום
MRI מדגים טוב יותר את המוח מ-CT , אך זה לא שאסור לעשות CT .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר להפסיק...?הדר22/08/2011
לפני ארבעה חודשים גילו אצלי סרטן לימפומה, הודצקין, גוש בבית החזרה,
עברתי ארבעה מחזורים של כימו ABVD וכעת אני אמורה להתחיל עם ההקרנות,
במהלך הטיפולים עשיתי דיקור סיני אצל רופאה שהיא אונקולוגית שמשלבת את הרפואה הסינית.
בכל מקרה במהלך כל התקופה האחרונה "אסרו" עלי הרבה דברים כגון: לאכול סוכר, לעשות מסאז, להיות בשמש, לאכול בשר שהוא על האש אלא רק מבושל, לא לשתות אלכוהול וכדומה..
העיניין הוא שאנשים ידעו להגיד לי כל הזמן רק מה אסור לי לעשות ועכשיו אחרי שסיימתי את הטיפולים אפחד לא אומר לי מתי אני יכולה לחזור לעשות את הדברים הללו, זה קצת מסתכל אותי שאני לא מוצאת תשובה ואם יש כאן מישהו שיכול לעזור לי אני אודה לו מאד!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אפשר להפסיק...? - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע22/08/2011הדר שלום
יש להבדיל בין 2 תפיסות.
על פי הרפואה הקונבנציונלית מותר לך לאכול הכל, לא נמצא קשר בין לימפומה לתזונה. כמו כן השהות בשמש קשורה לרגישות העור בזמן כימותרפיה- כך שזה עבר.
לגבי מסז- גם לדעת הרפואה המשלימה ניתן לעשות בזמן טיפול אונקולוגי ובטח לאחריו, מומלץ מסז עדין ולא עיסוי רקמות עמוק.
לגבי הרפואה המשלימה ישנן המלצות תזונה הקשורות לתזונה כללית בריאה יותר, כיוון שעל פי תפיסות של הרפואה המשלימה- יש קשר בין מחלות רבות כולל סרטן לתזונה גם אם לא מדובר בקשר ישיר של סיבה -תוצאה. לכן,לשיקולך- לאמץ לך גישה תזונתית בראיה לחיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה טבעית בנוירופתיה פריפריתמעין17/08/2011
שלום רב,
יש לי קרובה חולת סרטן המטופלת באוקסיפלטין, היא כרגע סובלת מנוירופתיה הבאה לידי ביטוי באודם, חום וכראב שורף בשוקיים כמו כן יש בצקות ברגליים.
מה מומלץ לעשות? איך אפשר לעזור לה בטיפול טבעי? צמחי מרפא? תרופות סבתא?
אשמח לשמוע על כל אפשרות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה טבעית בנוירופתיה פריפרית - תגובה
פרופ משה פרנקל17/08/2011הקלה על הנוירופתיה ניתן להשיג לעיתים ע"י שימוש באקופונקטורה, לעיתים שימוש באבקת גלוטמין יכול לעזור במניעת התופעה או בהורדה בעוצמתה
Amara S. Oral glutamine for the prevention of chemotherapy-induced peripheral neuropathy. Ann Pharmacother. 2008 Oct;42(10):1481-5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה טבעית בנוירופתיה פריפרית - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע18/08/2011מעין שלום
מבחינת הרפואה הרגילה- תוספת של עירוי מגנזיום וקלציום לפני ואחרי הטיפול באוקסליפלטין- משפר לחלק מהחולים את הנוירופתיה וניתן לבקש זאת מהרופא המטפל.
לכאבים בשוקיים- ניתן לנסות משחת CAPSAICIN המופקת מפלפלים חריפים (צרכה להיות בקופה).
בנורופתיה מסכרת יש דיווחים על שיפור לאחר מתן חומצה אלפא ליפואית במינון של 600 מג ביום- ניתן לנסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיה וסרגםאילה11/08/2011
חברה המליצה לי על טיפול במטת סרגם(קרינה אינפרא אדומה) שעזרה לה מאד.
אני נמצאת במהלך טיפולים כימותרפיים עקב סרטן השד.האם מותרים טפולים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה וסרגם - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע13/08/2011הטיפול לא יפגום בטיפולי הכימותרפיה.
התרומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר. בר סלע תגובתך בתאריך 27.11.09ליאור09/08/2011
בן דואג.
האם תוכל לפרט יותר ולהסביר את המשפטים:
"שילובים אחרים כימותרפיים הראו יותר תגובה (באחוז גדול יותר המחלה קטנה) אך לא היה שינוי בתוחלת החיים"
לפי נסיונך איזה שילובים נוספים קיימים מלבד המפורט ג'מזר+טרסיבה.
הקטנת המחלה לא מבשרת שינוי בתכולת החיים?
תודה על היתיחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר. בר סלע תגובתך בתאריך 27.11.09 - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע09/08/2011ליאור שלום
1) ניתן להוסיף טרסיבה לגמזר. מבחינה סטטיסטית השיפור בהישרדות היה קטן- נמדד בשבועות, אך יש אנשים שתורם להם בצורה יותר משמעותית. העליה ברעילות- לא היתה גדולה.
2) ישנו שילוב של 3 תרופות כימותרפיות- אוקסליפלטין, אירינוטקן וקסלודה שהראה תוצאות טובות יותר מגמזר בלבד. הטיפול קשה יותר , כרוך ביותר תופעות לוואי והתרופות אינן בסל
3) רפואה משלימה כולל תזונה יכולה לתרום, אך אין אוכל ספציפי שאפשר לכוון אליו וצריך יעוץ יותר כוללני
4) הטיפול בלין הוא טוב ואין סיבה מיוחדת לעבור לרמבם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני וסרטן העורדפנה31/07/2011
האם דיקור סיני מתאים לחולים בסרטן העור?
תודה,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני וסרטן העור - תגובה
פרופ משה פרנקל31/07/2011לדפנה שלום,
דיקור סיני בדרך כלל מתאים להקלה בתופעות לוואי של כמותרפיה כמו בחילות והפרעות עצביות, אם הטיפול כרוך בכמותרפיה ניתן בהחלט להעזר בו כאשר הוא מבוצע ע"י אנשים שעברו הכשרה מתאימה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבאת אור לסרטן העור
יוסי מורגנשט07/08/2011העור הינו המשטח החיצוני ביותר, היאנגי ביותר בגוף , המעורב במגע עם העולם החיצוני. מתוך החיצוניות הוא משפיע על הרבדים העמוקים ביותר.מבחינה היסטולוגית העור ומערכת העצבים החלו דרכם באותה שכבה ומחוברים כל העת יחדיו.לכן כל הפרעה המופיעה על העור דורשת התייחסות מעודנת ופנימית.ן חשוב לראות היבטים נפשיים שגרמו למחלה. לא במקרה בעברית עור רוטט עם האור. במקרה של סרטן העור יש להמעיט בטיפול מקומים במחטים [לפחות בשלב ראשוני של טיפול] ולהשתמש בטכניקות של אור [ לייזר, צבעים וכו]. יש לחזק את מערכת החיסון אשר העור הוא חלק חשוב ממנה. יש להתייחס לתזונה ולשתיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBM and RUTA6ברוך24/07/2011
שלום,
הייתי מעוניין לקבל פרטים לגבי תרופה RUTA
העבר ראיתי המלצות לשימוש לאנשים שיש להם גידול במח.
בבקשה , שתפו אותי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBM and RUTA6 - תגובה
פרופ משה פרנקל24/07/2011ruta 6c וcalcarea phos 3x הן שתי תרופות הומאופתיות הנמצאות בשימוש של הומאופתים הודיים בשם פרסנטה בנרזי ובנו פרטיפ. הם משתמשים בשילוב התרופות האלה לטיפול ב- GBM לדבריהם יש להם הצלחות חלקיות בטיפול. במרכז הסרטן מד אנדרסון חוקר בשם סן בדק את התרופות האלה על תרביות תאים ומצא שיש להן השפעה חיובית מסוימת ופרסם את ממצאיו בעיתונות המדעית. אך לצערנו לא נעשה מחקר קליני מסודר (על חולים ) לאושש את הממצאים האלה. בשלב זה עדיין המצב לא ברור לגבי השפעת תרופות אלו על מהלך המחלה של GBM.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ברוך24/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור להקלה בתופעות לוואיעדנה05/07/2011
בתי בת 38 סובלת מסרטן שד גרורתי וקבלה 19 טיפולים בטקסוטר משולב באבסטין
לאחרונה יש לה כאבי גרון וקושי בבליעה. בוצעו בדיקות אנדוסקופיה וגסטרו ושתיהן היו תקינות! הומלץ לעשות CT ראש וצוואר, אופטלגין 2 CC לא עזר ועוד תרופה המכילה
מעט מורפיום גם לא עזרה
שאלתי 0 האם דיקור יכול להקל על כאבי הגרון מבלי לגרום נזק אחר??
אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור להקלה בתופעות לוואי - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע06/07/2011בהחלט ניתן לנסות ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdysphagia
שלמה גוברמן08/07/2011שלום רב,
אכן dysphagia יכולה להיות תופעת לוואי של טקסוטר.
אני הרבה פעמים ממליץ למטופלי במצב דומה על ג'ל אלוה ורה לשתייה.
האלוה ורה של סלור (בגדרה) היא איכותית.
בברכה,
שלמה גוברמן
סרטן אפשר לנצח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בענין סרטן ראותאסקר זדה05/07/2011
אני הורדתי אונה מראה שמלי בשנת 1989 20 שנה , היום גילו אצלי בראה ימני בגודל
15 מ''מ בראה ימני האם כדי לי לעבור נטוח, גידול זה היה 8 מ''מ בשנת 2008
עד c-t מרץ השנה לא גדל רק עכשיו נראה התרחב ב6מ''מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בענין סרטן ראות - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע06/07/2011אסקר שלום
ייעוץ אלקטרוני הוא לא ממש במקום במקרה שלך- לא ברור בן כמה אתה, האם יש מחלות נוספות ומה תפקודי הריאה שלך וכיוצא באלה.
באופן כלל ניתן גם לכרות סיגמנט בלבד ולא אונה שלמה בממצאים קטנים- קיים הבדל סטטיסטי מכריתת אונה אך יחסית עם משמעות קטנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום נמוך כשבוע ימיםליליה02/07/2011
לד"ר סלע שלום
אני מטופלת באווסטין וקסלודה עם תוצאות טובות כשנה.
לפני שבוע התחיל חום 38, כאבי שרירים וחולשה.
בינתיים אין כאבי שרירים ופחות חולשה אבל עדיין קיים חום סביב 37.5 37.7
בדיקות הדם המורחבות כולל כימיה מלפני עשרה ימים תקינות
בסיקת סי.טי. מלפני שבוע מצביעה על מחלה יציבה.
מה זה יכול להיות? אני די חוששת.
הרופא שלי המליץ להפסיק קסלודה עד המחזור הבא ואני כבר כמעט שבוע בלי.
אבל עדיין החום לא ירד לגמרי.
יש לך רעיונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
ליליה02/07/2011מדובר בסרטן שד גרורתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע02/07/2011ליליה שלום
נראה כמו מחלה ויראלית ממושכת. הרעיון להפסיק קסלודה עד להתאוששות נראה לי נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ד"ר בר סלע
ליליה03/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מיצים ירוקים עם קלקסןליאור02/07/2011
שלום רב ,
אבי עבר את ניתוח הוויפל לפני ש3 שבועות להוצאת גידול בראש הלבלב . הוא כרגע צריך להמשיך להזריק לעצמו קלקסן למשך עוד שבועיים .
ביקרנו אצלנו הומופאט שהמליץ על שתיית מיצים ירוקים (בעיקר עלים ונבטים) אבל הוא לא היה בטוח לגבי תגובות אפשריות עם התרופה . ידוע לך משהו על הנושא ?
בתודה מראש ,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מיצים ירוקים עם קלקסן - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע02/07/2011ליאור שלום
אין בעיה של שתיית מיצים ירוקים ולקיחת זריקות קלקסן (ההפרעה בתפקוד הקרישה קשור לשילוב כדורי קומדין ומיצים ירוקים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ללימפומה מסוג הוג'קיןרחלי להב29/06/2011
שלום,
לביתי בת ה10 יש סרטן מסוג לימפומה הוג'קין.האם קיימים טיפולים ברפואה משלימה שייסייעו להתמודד עם תופעות הלוואי של הטיפולים הכימותרפיים?או טיפולים אחרים המסייעים להתמודד עם המחלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ללימפומה מסוג הוג'קין - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע29/06/2011רחלי שלום
הטיפול האונקולוגי המקובל משיג ריפוי מלא בכמעט כל החולים במחלת הודגקין , לכן תפקיד הטיפול התומך הוא טיפול בתופעות הלוואי.
ניתן להתאים טיפול בכיוון אנתרופוסופי-הומאופטי בהתאם לתרופות הכימותרפיות שניתנות. מלבד זה ניתן להעזר בטיפולים משלימים אך צריך להכיר את ביתך על מנת לראות מה מתאים.
לא מומלץ שימוש בתוספים כלשהם- אינם נחוצים במצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיבקוןאנה26/06/2011
שלום,
לאבא שלי גילו לפני חודשיים וחצי גידול בראש לבלב עם גרורות בכבד.אבא שלי מתחיל טיפול כימוטרפיה בשבוע הבא.
הייתי רוצה לדעת עם במקרה כזה טיפול בדיבקון יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרנטיבה
דיאנה03/07/2011חפשי בגוגל :" גוהנה בודוויג" , שמן פשתן עם יוגורט יכול לסייע לריפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדיבקון - תגובה
פרופסור גיל בר-סלע27/06/2011אנה שלום
מחקר שנערך בגרמניה, של איסוף חולים עם סרטן לבלב גרורתי שטופלו עם גמציטבין או כל תשלובת כימתרפית אחרת השווה בין אלו שקיבלו טיפול באיסקדור לאלו שלא. הקבוצה שקיבלה הראתה שיפור במשך החיים ושיפור באיכות החיים לעומת אלו שלא קיבלו.
כעת נערך מחקר אקראי, פתוח בחולים עם סרטן לבלב גרורתי אשר מתוכנן לכלול 450 חולים, עד כה נכנסו 250, עדיין אין ניתוח ביניים, אך מדיווח מהמחקר עולה שהכיוון מעודד וחלים שקיבלו איסקדור היו פחות מאושפזים בבתי חולים עקב סיבות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)