מתי אפשר להפסיק...?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי אפשר להפסיק...?
    הדר
    22/08/2011

לפני ארבעה חודשים גילו אצלי סרטן לימפומה, הודצקין, גוש בבית החזרה,
    עברתי ארבעה מחזורים של כימו ABVD וכעת אני אמורה להתחיל עם ההקרנות,
    במהלך הטיפולים עשיתי דיקור סיני אצל רופאה שהיא אונקולוגית שמשלבת את הרפואה הסינית.
    בכל מקרה במהלך כל התקופה האחרונה "אסרו" עלי הרבה דברים כגון: לאכול סוכר, לעשות מסאז, להיות בשמש, לאכול בשר שהוא על האש אלא רק מבושל, לא לשתות אלכוהול וכדומה..
    העיניין הוא שאנשים ידעו להגיד לי כל הזמן רק מה אסור לי לעשות ועכשיו אחרי שסיימתי את הטיפולים אפחד לא אומר לי מתי אני יכולה לחזור לעשות את הדברים הללו, זה קצת מסתכל אותי שאני לא מוצאת תשובה ואם יש כאן מישהו שיכול לעזור לי אני אודה לו מאד!

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי אפשר להפסיק...?

הוספת תגובה

• מתי אפשר להפסיק...? - תגובה

פרופסור גיל בר-סלע
    22/08/2011

הדר שלום
    יש להבדיל בין 2 תפיסות.
    על פי הרפואה הקונבנציונלית מותר לך לאכול הכל, לא נמצא קשר בין לימפומה לתזונה. כמו כן השהות בשמש קשורה לרגישות העור בזמן כימותרפיה- כך שזה עבר.
    לגבי מסז- גם לדעת הרפואה המשלימה ניתן לעשות בזמן טיפול אונקולוגי ובטח לאחריו, מומלץ מסז עדין ולא עיסוי רקמות עמוק.
    לגבי הרפואה המשלימה ישנן המלצות תזונה הקשורות לתזונה כללית בריאה יותר, כיוון שעל פי תפיסות של הרפואה המשלימה- יש קשר בין מחלות רבות כולל סרטן לתזונה גם אם לא מדובר בקשר ישיר של סיבה -תוצאה. לכן,לשיקולך- לאמץ לך גישה תזונתית בראיה לחיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו