כאבים מהיצרות מרווח בין חוליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים מהיצרות מרווח בין חוליות
    כואב דואב
    11/01/2008

שלום רב,

מזה כשנתיים שאני סובל מכאבי גב מזדמנים, שמקורם בהיצרות מרווח בין חוליות גב תחתון (כך התברר בבדיקת סי טי).

אורטופד המליץ על פיזיוטרפיה ובמידת הצורך - פניה למרפאת כאב.

אשמח לדעת אם יש פתרונות נוספים. בנוסף, אבקש לדעת מה המינוח המקצועי של התופעה, כדי שאוכל לחקור עליה קצת באינטרנט.

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים מהיצרות מרווח בין חוליות

ד``ר ליאור מרום
    11/01/2008

לא ברור בכלל שמקור הכאב הוא במה שציינת, מחוללי כאב גב ,בעיקר כאלו " מזדמנים " ,אינו ברור תמיד וממצא אקרעי בCT אינו בהכרח הגורם לכך.
    מציע להבדק אצל מומחה עמוד שדרה בענין זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית - תודה על התגובה המהירה!

כואב דואב
    13/01/2008

בעניין ה"כאבים המזדמנים" , אני מבקש להסביר:
    הכאב עצמו מורגש בגב תחתון, בעוצמה רבה, לעתים בצד אחד, לעתים בצד שני ולעתים בשניהם; לעתים נדירות גם עם הקרנה לחלק העליון של הרגליים. הכאב יכול להגיע בבת אחת, ולהוסיף להתעצם אחרי "מכה", למשל כתוצאה מירידה במדרגות, "נחיתה" לאחר קפיצה קטנה או אפילו עמידה/הליכה ממושכת. מסיבה זו אני חושש לרוץ, אפילו כשעשוע עם הילדים.
    דווקא הרמת משאות (נשיאת הילד על הכתפיים) אינה מעצימה את הכאב.
    פעילות ספורט מתונה (שחיה, כפיפות בטן) ומשכחי הכאבים שניסיתי לא הצליחו להפחית מהכאבים . עפי"ר שכיבה למשך זמן מסוים - אפילו מספר דקות - מקלה משמעותית על הכאבים.
    למרות זאת, קורה לי גם שאני מתעורר עם כאב עמום , שהולך ומחמיר במהלך היום, אך יכול להיעלם כליל לאחר מנוחה קצרה.
    אין לי מושג אם זה קשור, אבל אני עובד הרבה שעות מול מחשב, ומנסה לקום לפחות פעם בשעה, כדי לחלץ איברים.

אודה לך אם תמנה כמה מהגורמים האפשריים לכאבים כנ"ל ותסביר כיצד ניתן להקל עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: כואב דואב

ד``ר ליאור מרום
    13/01/2008

קשה מאוד לבצע אבחנה על סמך כאבים שבאים חולפים, נעלמים לסרוגין ללא תבנית ברורה
    די ברור שדרך הטיפול תהיה שמרנית.
    מציע לך להבדק על ידי כירופרקטור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה, היכן להתחיל את הבירור?

כואב דואב
    13/01/2008

אצל מומחה עמוד שדרה או אצל כירופרקטור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה, היכן להתחיל את הבירור?

ד``ר ליאור מרום
    15/01/2008

ברור רפואי מבצע רופא, כירופרקטור בהכשרתו אינו רופא.
    לשם טיפול שמרני- הכוון הוא כירופרקטור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההבהרה, יום טוב :)

כואב דואב
    17/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו