מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים מהיצרות מרווח בין חוליותכואב דואב11/01/2008
שלום רב,
מזה כשנתיים שאני סובל מכאבי גב מזדמנים, שמקורם בהיצרות מרווח בין חוליות גב תחתון (כך התברר בבדיקת סי טי).
אורטופד המליץ על פיזיוטרפיה ובמידת הצורך - פניה למרפאת כאב.
אשמח לדעת אם יש פתרונות נוספים. בנוסף, אבקש לדעת מה המינוח המקצועי של התופעה, כדי שאוכל לחקור עליה קצת באינטרנט.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מהיצרות מרווח בין חוליות
ד``ר ליאור מרום11/01/2008לא ברור בכלל שמקור הכאב הוא במה שציינת, מחוללי כאב גב ,בעיקר כאלו " מזדמנים " ,אינו ברור תמיד וממצא אקרעי בCT אינו בהכרח הגורם לכך.
מציע להבדק אצל מומחה עמוד שדרה בענין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית - תודה על התגובה המהירה!
כואב דואב13/01/2008בעניין ה"כאבים המזדמנים" , אני מבקש להסביר:
הכאב עצמו מורגש בגב תחתון, בעוצמה רבה, לעתים בצד אחד, לעתים בצד שני ולעתים בשניהם; לעתים נדירות גם עם הקרנה לחלק העליון של הרגליים. הכאב יכול להגיע בבת אחת, ולהוסיף להתעצם אחרי "מכה", למשל כתוצאה מירידה במדרגות, "נחיתה" לאחר קפיצה קטנה או אפילו עמידה/הליכה ממושכת. מסיבה זו אני חושש לרוץ, אפילו כשעשוע עם הילדים.
דווקא הרמת משאות (נשיאת הילד על הכתפיים) אינה מעצימה את הכאב.
פעילות ספורט מתונה (שחיה, כפיפות בטן) ומשכחי הכאבים שניסיתי לא הצליחו להפחית מהכאבים . עפי"ר שכיבה למשך זמן מסוים - אפילו מספר דקות - מקלה משמעותית על הכאבים.
למרות זאת, קורה לי גם שאני מתעורר עם כאב עמום , שהולך ומחמיר במהלך היום, אך יכול להיעלם כליל לאחר מנוחה קצרה.
אין לי מושג אם זה קשור, אבל אני עובד הרבה שעות מול מחשב, ומנסה לקום לפחות פעם בשעה, כדי לחלץ איברים.
אודה לך אם תמנה כמה מהגורמים האפשריים לכאבים כנ"ל ותסביר כיצד ניתן להקל עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: כואב דואב
ד``ר ליאור מרום13/01/2008קשה מאוד לבצע אבחנה על סמך כאבים שבאים חולפים, נעלמים לסרוגין ללא תבנית ברורה
די ברור שדרך הטיפול תהיה שמרנית.
מציע לך להבדק על ידי כירופרקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה, היכן להתחיל את הבירור?
כואב דואב13/01/2008אצל מומחה עמוד שדרה או אצל כירופרקטור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה, היכן להתחיל את הבירור?
ד``ר ליאור מרום15/01/2008ברור רפואי מבצע רופא, כירופרקטור בהכשרתו אינו רופא.
לשם טיפול שמרני- הכוון הוא כירופרקטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההבהרה, יום טוב :)
כואב דואב17/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?