פציעה ע"ש צוארי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעה ע"ש צוארי
    טל
    19/01/2008

שלום .

אני פונה אליך בעקבות פציעה צוארית שתופסת אותי אחת לכמה חודשים ומשביתה אותי לשבוע ימים במיטה מזה כמה שנים.

אני מאמן אישי במקצועי ויודע לעבוד נכון בח"כ אך עושה רושם שכשיש עומס על חוליות הצואר ולאחרונה אפילו קרה שללא אימון אלא רק בתנועה אחורה של הראש אני נפצע ומרגיש כאבים עזים בין חוליות C6 לC5 ובין C5 לC4 (במגע) וכאבי תופת ומוגבלות בתנועה בכל איזור הגב העליון והצואר. בבדיקה אצל אורטופד לא מצא בעיה וצילום תקין לטענתו אולם פיענוח רנטגן טוען קיפוזיס צוארי. לעניות דעתי יש מקום לבלט דיסק/פריצה בעתיד אם לא אטפל (בהנחה שלא מאוחר מדיי) אך בדיקת רנטגן רגילה לא מספיקה ולא ממהרים לתת C.T ו M R I בקופ"ח. מה עליי לעשות ?
    אילו פתרונות קיימים בפזיוטרפיה/שיקום?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעה ע"ש צוארי

הוספת תגובה

• פציעה ע"ש צוארי

ד``ר ליאור מרום
    19/01/2008

מבחינת מינוח - זו אינה פציעה אלא מגבלה.
    קיפוזיס צווארי אינו בהכרח דבר חולני או לא תקין, אצל מיעוט האוכלוסיה קיים מבנה קיפוטי של הצוואר , ללא כל השפעה.
    לגבי פריצת דיסק צווארי- זה אינו בא לביטוי בצורה שאתה מציין, ולא קיים שום קשר מוכח בין מה שאתה מתאר לבין ממצא דיסקלי צווארי עתידי.
    מציע לך להתיעץ עם כירופרקטור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו