מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהבנת ממצאי MRI ע"ש מותניגילי12/09/2011
שלום רב,
קיבלתי תשובת MRI שכתובה בחלקה בסינית ובחלקה ברופאית.... אודה לך מאוד אם תוכל לסייע לי בהבנת הכתוב...
L3-L4 הדיסק מנוון. בלט אנולוס שטוח לוחץ על השק התקאלי עם האדרה היקפית בגדוליניום
L4-L5 הדיסק מנוון. בקע מרכזי ופארא מדיאני שמאלי. נראה סקווסטרום גדול באזור פארא מדיאני שמאלי הלוחץ בצורה בולטת על השק התקאלי ועל השורש משמאל בתעלה. הסווסטרום משתרע לאורך חוליה L5. מיימדי הסווסטרום כ 3 ס"מ באורך על 13 ס"מ ברוחב של הגליל. הסקווסטרום משתרע לאורך כל החוליה מגובה L4-5 ועד גובה L5-S1 האדרה סביב הסקווסטרום בגדוליניום
מעט פרטי רקע: אני בת 33. סובלת מכאבים מזה 3 חודשים ובהם שני התקפים אקוטיים. בשבועיים וחצי האחרונים לוקחת פרקוסט על בסיס יומיומי. כאב חריף ברגל שמאל וחוסר תחושה (תחושה של "רדום") באצבעות הרגליים ברגל שמאל שהולך ומתפוגג "בואכה" הברך. יש לי תור למומחה ע"ש אבל אני ממש במתח ואשמח לו תוכל לפחות לפרש לי את המילים הקשות....
המון תודות
בברכה,
גילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהבנת ממצאי MRI ע"ש מותני - תגובה
ד''ר גד ולן13/09/2011יש לך פריצת דיסק די גדולה בין חוליה מתנית 4 ל-5, וזו הסיבה לכאבי רגל שמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח MRI - המשך
גילי13/09/2011שלום רב,
תודה על תשובתך
כבר ידעתי שיש לי פריצה, אודה לך אם תוכל להסביר לי את המשמעות של ה"סקווסטרום". בחיפושי באינטרנט ראיתי כי מדובר בעצם מתה, האם נכון הדבר? ואם כן אודה לך אם תוכל להצביע על המשמעויות העיקריות
בנוסף - בשל מוגבלות טכנולוגית קלה... העליתי את תוצאות הבדיקה כולל פרטיי האישיים, האם תוכל לומר לי כיצד ניתן להסיר את הטופס מהפורום, אני לא רוצה שהמידע יהיה גלוי לעייני כל
שוב תודות
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח MRI - המשך - תגובה
ד''ר גד ולן14/09/2011סקווסטרום הוא לא רק עצם מתה אלא גם חתיכת דיסק חופשית ומנותקת מעיקר הדיסק כשהיא בתוך התעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?